INCOMPANYCURSUS

4 DAGDELEN

€ 1500,- PER DAGDEEL

MAX. 8 DEELNEMERS

  • Leer je zakelijke vlogs helder en levendig te presenteren
  • Neem je klanten of collega’s mee in je professionele leven
  • Breng je zakelijke boodschap op een persoonlijke manier over

Zakelijk vloggen is ideaal om klanten en collega’s op de hoogte te houden van je professionele leven. Met een vlog breng jij je boodschap levendig over. Tijdens deze incompanycursus leren jij en je collega’s om zakelijke vlogs te presenteren. Neem contact op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen.

CONTACT OPNEMEN

Wij reageren altijd binnen 24 uur!

ZAKELIJKE VLOGS PRESENTEREN

Zakelijk vloggen is de afgelopen jaren langzamerhand ingeburgerd geraakt. Managers nemen vlogs op om hun personeel wekelijks bij te praten, werknemers vloggen om hun collega’s te informeren over hun werkzaamheden en salesprofessionals nemen vlogs op om hun diensten en producten aan te prijzen bij potentiële klanten.

Het is behoorlijk moeilijk om zakelijke vlogs te presenteren. Je wilt serieuze inhoud op een persoonlijke, levendige en soms zelfs luchtige manier overbrengen. Daarnaast is het cruciaal om je boodschap kernachtig onder woorden te brengen en je verhaal helder structureren. Bovendien wil je voorkomen dat je al te veel tijd verliest aan het proces.

WAAROM DEZE CURSUS?

Deze incompanycursus is bedoeld voor professionals die met zakelijke vlogs klanten en collega’s willen bereiken. Je krijgt tools en technieken aangereikt om je vlogs efficiënt voor te bereiden, levendig te presenteren en strak te monteren.

RESULTATEN NA DE CURSUS

  • Je weet hoe je een zakelijke vlog voorbereidt
  • Je kunt een zakelijke boodschap persoonlijk maken
  • Je kunt helder, ongedwongen en levendig presenteren
  • Je kunt je vlog strak monteren en zelfstandig publiceren

NEEM CONTACT OP

Tijdens de incompanycursus Zakelijke Vlogs Presenteren leren jij en je collega’s in vier trainingen om jullie zakelijke vlogs naar een hoger niveau te tillen. Neem contact op om te bespreken hoe we jullie kunnen helpen.

CONTACT OPNEMEN

BESCHRIJVING

Zakelijke Vlogs Presenteren is een incompanycursus die bestaat uit vier trainingen van één dagdeel. We gaan we in op de voorbereiding en structuur van een zakelijke vlog. Ook besteden we aandacht aan je presentatievaardigheden en montagetechnieken.

De Presenteerschool biedt een maatwerkgarantie. We stemmen de cursus af op de behoeften van jouw team. Van tevoren voeren we met alle deelnemers een intakegesprek om de ervaringen en behoeften in kaart te brengen. Verder verzoeken we jullie om casuïstiek in te brengen, waarop we de theorie en de oefeningen kunnen toespitsen.

Ons cursusmateriaal is weldoordacht, didactisch verantwoord en praktisch toepasbaar. Wij vinden het belangrijk dat het materiaal breed gedragen wordt door jou en je team én dat jullie het in de praktijk kunnen brengen. Daarom bestaat elke training uit een combinatie van theorie, discussie en toepassing. Op die manier behalen jullie het maximale resultaat uit deze cursus.

GLOBALE OPZET

TRAINING 1: NULMETING
We maken op een activerende manier kennis en bespreken de opzet van de cursus. Dan bespreken we de theorie achter vloggen aan de hand van een aantal voorbeelden, waarna we inzoomen op het subgenre zakelijk vloggen. Vervolgens gaan we in tweetallen uiteen om spontaan een vlog op te nemen. Tijdens een plenaire feedbackronde bekijken en becommentariëren we elkaars vlogs. Tot slot maak je een plan om jezelf te ontwikkelen als zakelijke vlogger.

TRAINING 2: VOORBEREIDING
We beginnen met een presentatie-oefening voor de camera. Daarna gaan we in op de opbouw van een zakelijke vlog. We bespreken hoe je aan de hand van drie kernpunten je vlog kunt opbouwen. Je kiest een onderwerp en gaat aan de slag met je eigen vlog. Je presenteert de opbrengst aan de rest van de groep en verwerkt de feedback die je krijgt.

TRAINING 3: OPNEMEN
We blikken op een activerende manier terug op training 1 en 2. We gaan in op presentatietechnieken voor de camera, onder meer aan de hand van een aantal bekende zakelijke vloggers. Daarna ga je in tweetallen uiteen om je script bij te schaven. Vervolgens neem je jouw vlog op. Je krijgt de tijd om meerdere takes te doen, waarbij je de opdracht krijgt om alle opnames te bewaren. Je laat de opbrengst zien aan de anderen, die suggesties doen voor de montage.

TRAINING 4: MONTEREN
We bespreken het verschil tussen opname en montage. We blikken terug op de vlogs die we hebben bekeken om te bespreken welke montagetechnieken typisch zijn voor dit specifieke genre. Dan demonstreren we een aantal gratis tools om je opnames te bewerken. Je kiest er één en gaat aan de slag met je eigen vlog. Je laat het eindproduct zien en krijgt voor de laatste keer feedback op je vlog. Tot slot maak je een contentplan, zodat je de komende maanden in staat bent periodiek een nieuwe vlog te publiceren.

SPECIAAL VOOR PROFESSIONALS IN GROTE ORGANISATIES

Deze incompanycursus is ontwikkeld voor professionals in grote organisaties. Je wilt zakelijke vlogs presenteren om grote groepen collega’s of klanten te bereiken. Werk je in een team? Volg de cursus dan samen met je collega’s, zodat jullie een herkenbare boodschap en stijl kunnen ontwikkelen.

Heeft jouw team speciale behoeften? Missen jullie een onderwerp of willen jullie maar een deel van de cursus volgen? Wij stellen een speciaal pakket voor jullie samen.

ONLINE CURSUS

Willen jullie deze cursus online volgen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

NEEM CONTACT OP

PERSOONLIJKE BEGELEIDING?

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding? Dan stellen we in overleg een individueel coachingstraject voor je samen.

NEEM CONTACT OP

SPECIFICATIE

TRAINING EN BEGELEIDING
De cursusprijs is opgebouwd uit twee delen: (1) vier trainingen van één dagdeel en (2) een individueel begeleidingstraject. De afzonderlijke trainingen kosten € 1250,- en de persoonlijke begeleiding kost in totaal € 1.000,-. De prijzen zijn exclusief btw.

CURSUSMATERIAAL
Het cursusmateriaal zit bij de prijs inbegrepen.

ALLES OP EEN RIJ

PRIJSOPBOUW
1. Vier trainingen van één dagdeel: € 5.000,-
2. Individuele begeleiding: € 1000,-
3. Cursusmateriaal: € 0,-

Totaal: € 6000,- exclusief btw

BETAALWIJZE
Voorafgaand aan de cursus versturen we de factuur. Die moet binnen 30 dagen voldaan worden.

BEREIK COLLEGA'S EN KLANTEN MET ZAKELIJKE VLOGS

De term vlog is een samenvoeging van de woorden video en weblog. Een vlog is dus per definitie een persoonlijke video. Door zakelijke vlogs te presenteren kun je een persoonlijk inkijkje geven in je professionele leven. Dat brengt de nodige voordelen met zich mee.

Als je regelmatig vlogt bouw je een band op met je kijker, bijvoorbeeld je klanten en collega’s. Zij leren je kennen en komen te weten waar je mee bezig bent. En als je jouw boodschap op een enthousiaste, levendige manier weet over te brengen, is de kans groot dat ze een positief beeld van je ontwikkelen.

Ook kun je de kijkers op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen in je organisatie of op je vakgebied. Zo laat je zien dat je betrokken bent, weet wat er speelt en kennis van zaken hebt. Bovendien geeft het je kijkers een aanleiding om contact met je op te nemen.

Maar hoe doe je dat nu eigenlijk, zakelijk vloggen?

ONTWIKKEL JEZELF ALS ZAKELIJKE VLOGGER

Hieronder leggen wij uit hoe je helder en enthousiast zakelijk kunt vloggen.

PUBLICEER REGELMATIG

Bedenk dat je vlogt om een band op te bouwen met je kijkers. Dat lukt je niet met één of twee video’s. Vloggen is een langetermijninvestering. Begin dus er alleen aan als je weet dat je het minimaal een jaar volhoudt om regelmatig een nieuwe video te maken. Hoe vaker je nieuwe content publiceert, des te groter de kans dat je publiek je blijft volgen. Maar wees realistisch: het is beter om de kijkers eens in het kwartaal op een vlog te trakteren, dan om dagelijks te vloggen en na vijf weken te stoppen omdat je niets meer te melden hebt.

FOUTJES HOREN ERBIJ

Zoals gezegd is de vlog een persoonlijk medium. Het gaat er dus om dat je spontaan en ongedwongen overkomt. Hoe natuurlijker je presenteert, hoe beter. Probeer dus niet alles perfect te doen. Fouten maken mag. Sterker nog: veel vloggers laten de foutjes bewust in de eindmontage staan om het geheel luchtig te houden. In het geval van een zakelijke vlog ligt dat iets genuanceerder. Als je een serieus verhaal vertelt, dan kunnen versprekingen en andere fouten storend zijn. Maar als je merkt dat de foutjes aanslaan bij de kijkers, laat ze er dan vooral inzitten.

ACTIE, ACTIE, ACTIE

YouTube is een populair medium voor vloggers. Je ziet dat de meeste professionele vloggers filmpjes monteren met razendsnelle overgangen. Dat is een belangrijk ingrediënt van je vlog: je wil het luchtig houden en je kijker vooral niet vermoeien met langdradige uiteenzettingen. Bouw waar zo mogelijk korte zinnen, houd de onderwerpen kort en knip vertragende elementen eruit, zoals denkpauzes en lange ademhalingen. Laat ze er alleen inzitten om een effect te bereiken bij je publiek, bijvoorbeeld om een belangrijke boodschap te laten indalen.

ZAKELIJKE VLOGS PRESENTEREN: HOE KUNNEN WIJ JE HELPEN?

Willen jij en je collega’s helder en enthousiast leren vloggen? De bovenstaande technieken helpen je om de eerste stappen te zetten. Er is echter oefening voor nodig om zakelijke vlogs te presenteren. De Presenteerschool kan jullie daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

Wij reageren altijd binnen 24 uur.

WIJ HOUDEN VAN PRESENTEREN

De Presenteerschool helpt je graag je presentatievaardigheden te verbeteren. Dat doen we in de vorm van trainingen en coachingstrajecten.

Verder delen we kennis over alles wat met presenteren te maken heeft, bijvoorbeeld op ons blog en ons YouTubekanaal.

JOUW PROFESSIONELE LEERSCHOOL

ONZE FILOSOFIE

De Presenteerschool bekommert zich om jouw professionele ontwikkeling. We helpen jou je presentatievaardigheden verbeteren, zodat je beter in staat bent jezelf als professional te profileren en je boodschap helder en geloofwaardig over te brengen.

DE PRESENTEERSCHOOL WERKT MET BEVLOGEN EN COMPETENTE TRAINERS

NEEM CONTACT MET ONS OP

Spreek je ons graag telefonisch? Heb je meer informatie nodig? Wil je een vraag stellen?

Je kunt ook het onderstaande contactformulier invullen en dan krijg je binnen 24 uur een reactie.