Incompanycursus

4 trainingen

€ 995,- per deelnemer

max. 12 deelnemers

  • Leer webinars presenteren die boeien en bijblijven
  • Breng de informatie krachtig en kernachtig over
  • Straal enthousiasme en deskundigheid uit voor de camera of webcam

Het webinar is een populaire en effectieve marketingtool. Tijdens deze incompanycursus leren jij en je collega’s webinars presenteren waarmee je een duurzame band op kunt bouwen met je klanten. Neem contact op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen.

CONTACT OPNEMEN

Wij reageren altijd binnen 24 uur!

WEBINARS PRESENTEREN

Het webinar is een ideale marketingtool voor professionals en organisaties die specialistische kennis in huis hebben. Je kunt er je autoriteit mee vestigen, naamsbekendheid mee genereren en klanten mee binden. Bovendien kunnen webinars deel uitmaken van je salesfunnel.

Om klanten aan je te binden met behulp van webinars, moet je rekening houden met verschillende elementen. Ten eerste moeten de webinars deel uitmaken van een bredere content- en marketingstrategie. Ten tweede moeten ze waarde toevoegen aan de belevingswereld van de kijker. Ten derde moet de spreker enthousiasme en deskundigheid uitstralen.

WAAROM DEZE CURSUS?

Deze incompanycursus is bedoeld voor professionals die met overtuigingskracht webinars willen presenteren. Je krijgt tools en technieken aangereikt om de kernboodschap vast te stellen, een heldere structuur aan te houden en je deskundigheid op een ontspannen manier over te brengen voor de camera.

RESULTATEN NA DE CURSUS

  • Je weet hoe je een effectief webinar voorbereidt
  • Je weet hoe je de kijkers van begin tot eind blijft boeien
  • Je kunt een boodschap overbrengen die het publiek bijblijft
  • Je straalt enthousiasme en deskundigheid uit voor de camera of webcam

NEEM CONTACT OP

Tijdens de incompanycursus Webinars Presenteren leren jij en je collega’s in vier trainingen om jullie webinars naar een hoger niveau te tillen. Neem contact op om te bespreken hoe we jullie kunnen helpen.

CONTACT OPNEMEN

BESCHRIJVING

Webinars Presenteren is een incompanycursus die bestaat uit vier trainingen van één dagdeel. Je presentatietechnieken voor de camera staan centraal. Daarnaast gaan we uitgebreid in op de kenmerken van een effectief webinar. Ook besteden we veel aandacht aan beïnvloedingstechnieken, de kernboodschap en de presentatiestructuur.

De Presenteerschool biedt een maatwerkgarantie. We stemmen de cursus af op de behoeften van jouw team. Van tevoren voeren we met alle deelnemers een intakegesprek om de ervaringen en behoeften in kaart te brengen. Verder verzoeken we jullie om casuïstiek in te brengen, waarop we de theorie en de oefeningen kunnen toespitsen.

Ons cursusmateriaal is weldoordacht, didactisch verantwoord en praktisch toepasbaar. Wij vinden het belangrijk dat het materiaal breed gedragen wordt door jou en je team én dat jullie het in de praktijk kunnen brengen. Daarom bestaat elke training uit een combinatie van theorie, discussie en toepassing. Op die manier behalen jullie het maximale resultaat uit deze cursus.

GLOBALE OPZET

TRAINING 1: NULMETING
We maken kennis en introduceren de cursus. Daarna geeft iedereen een korte presentatie voor de camera. De rest van de groep geeft feedback. Je schrijft voor jezelf op welke doelen je tijdens deze cursus wilt bereiken.

TRAINING 2: DE KERN RAKEN
We beginnen met een warming-up. Daarna bespreken we de theorie rondom webinars. Wat zijn het, waarom zetten bedrijven ze in en aan welke voorwaarden voldoet een goed webinar? Op basis van deze kennis bereid je een webinar van vijftien minuten voor. Je gaat in drietallen aan de slag om het doel, de doelgroep en de kernboodschap van je webinar vast te stellen. Daarna gebruik je de message map om de informatie te structureren die je tijdens het webinar wilt overbrengen. Je deelt de opbrengst met de groep en verwerkt de feedback.

TRAINING 3: DE KIJKER BEÏNVLOEDEN
We doen een warming-up waarin we terugblikken op training 1 en 2. Vervolgens kijk je in tweetallen kritisch naar het webinar dat je tijdens training 2 hebt voorbereid. Je beantwoordt de vraag hoe je de inhoud aantrekkelijk kunt maken voor je doelgroep. Dan bespreken we welke beïnvloedingstechnieken je kunt toepassen, zoals storytelling en het gebruik van beeld. Je past deze kennis toe op je voorbereiding.

TRAINING 4: PRESENTEREN
We beginnen met een warming-up door in tweetallen de inleiding van het webinar te oefenen. Daarna presenteer je voor de camera het volledige webinar. De groep geeft feedback, die je tot slot verwerkt in de eindversie van je webinar. Je krijgt tien minuten de tijd om te reflecteren op de doelen die je in training 1 hebt gesteld en te bepalen hoe je er in de toekomst voor zorgt om op een krachtige en kernachtige manier webinars te presenteren.

SPECIAAL VOOR PROFESSIONALS DIE KLANTEN WILLEN BINDEN

Deze incompanycursus is ontwikkeld voor professionals die webinars presenteren om klanten te binden. Werk je in een team? Volg de cursus dan samen met je collega’s, zodat jullie een herkenbare boodschap en stijl kunnen ontwikkelen.

Heeft jouw team speciale behoeften? Missen jullie een onderwerp of willen jullie maar een deel van de cursus volgen? Wij stellen een speciaal pakket voor jullie samen.

ONLINE CURSUS

Willen jullie deze cursus online volgen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

NEEM CONTACT OP

PERSOONLIJKE BEGELEIDING?

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding? Dan stellen we in overleg een individueel coachingstraject voor je samen.

NEEM CONTACT OP

NEEM CONTACT OP MET STEPHAN

Mail StephanBel StephanApp StephanVolg Stephan

SPECIFICATIE

CURSUSKOSTEN
De cursus bestaat uit vier trainingen van één dagdeel en kost € 995,- exclusief btw per deelnemer.

CURSUSMATERIAAL
Het cursusmateriaal zit bij de prijs inbegrepen.

ALLES OP EEN RIJ

Trainingen, materiaal en begeleiding: € 995,-

Totaal (ex btw): € 995,- per deelnemer

BETAALWIJZE
Voorafgaand aan de cursus versturen we de factuur. Die moet binnen 30 dagen voldaan worden.

EFFECTIEVE WEBINARS PRESENTEREN

Het is niet makkelijk om goede webinars te maken. Kijkers in een online situatie zijn kritisch, raken makkelijk afgeleid en haken snel af, terwijl je als webinarpresentator vaak niet rechtstreeks met ze in contact staat.

Als je geluk hebt kun je tijdens de uitzending vragen beantwoorden die via de chat binnenkomen, maar verder is er geen vrijwel interactie mogelijk. Je moet dus andere technieken toepassen om je publiek geboeid te houden.

WEBINARS PRESENTEREN DIE BOEIEN EN BIJBLIJVEN

Hieronder beschrijven we een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om effectieve webinars te presenteren.

KRACHTIG EN KERNACHTIG WAARDE TOEVOEGEN

Je moet dan ook een krachtig en kernachtig verhaal vertellen dat aansluit op de verwachtingen en behoeften van het publiek. Alle informatie die je geeft moet erop gericht zijn om waarde toe te voegen aan de kijker. Kom gauw ter zake, stem je taalgebruik af op je doelgroep en benadruk welke informatie de kijker moet onthouden.

BEELD JE BOODSCHAP UIT

De kracht van beeld is moeilijk te overschatten. Over het algemeen onthouden en begrijpen we beelden beter dan woorden. In sommige gevallen kan beeldend taalgebruik ook erg effectief zijn. Het is hoe dan ook belangrijk om niet te veel talige informatie over je kijkers uit te storten. Jij mag dan het gevoel hebben dat je een compleet verhaal hebt vertelt, maar de kans is gering dat je boodschap langer dan een paar minuten blijft hangen.

FOCUS OP KLANTENBINDING

Daarnaast is het belangrijk dat je de kijker na afloop bij je product, dienst of organisatie betrokken houdt – bijvoorbeeld door ze toe te voegen aan je mailinglijst of ze een paar dagen later een hand-out met take-aways toe te sturen. Eindig met een eenduidige call-to-action. Houd zo mogelijk het heft in eigen handen, bijvoorbeeld door voor te stellen alle deelnemers na afloop te mailen. Degenen die bezwaar hebben kunnen zich afmelden. Daarmee verhoog je de drempel om af te haken.

WEBINARS PRESENTEREN: HOE KUNNEN WIJ JE HELPEN?

Willen jij en je collega’s enthousiasme en deskundigheid uitstralen voor de camera of webcam? De bovenstaande technieken helpen je om je webinars naar een hoger niveau te tillen. Het kost echter tijd en energie om deze technieken onder de knie te krijgen. De Presenteerschool kan jullie daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

Wij reageren altijd binnen 24 uur.

WIJ HOUDEN VAN PRESENTEREN

De Presenteerschool helpt je graag je presentatievaardigheden te verbeteren. Dat doen we in de vorm van trainingen en coachingstrajecten.

Verder delen we kennis over alles wat met presenteren te maken heeft, bijvoorbeeld op ons blog en ons YouTubekanaal.

JOUW PROFESSIONELE LEERSCHOOL

ONZE FILOSOFIE

De Presenteerschool bekommert zich om jouw professionele ontwikkeling. We helpen jou je presentatievaardigheden verbeteren, zodat je beter in staat bent jezelf als professional te profileren en je boodschap helder en geloofwaardig over te brengen.

DE PRESENTEERSCHOOL WERKT MET BEVLOGEN EN COMPETENTE TRAINERS

NEEM CONTACT MET ONS OP

Spreek je ons graag telefonisch? Heb je meer informatie nodig? Wil je een vraag stellen?

Je kunt ook het onderstaande contactformulier invullen en dan krijg je binnen 24 uur een reactie.