Presentatietraining en -coaching voor professionals
Ontvang nu een offerte op maat voor jou en je team
Het webinar is een populaire en effectieve marketingtool. Tijdens deze cursus leren jij en je collega’s webinars presenteren waarmee je waarde toevoegt voor kijkers.

EFFECTIEVE WEBINARS PRESENTEREN

Het is niet makkelijk om goede webinars te maken. Kijkers in een online situatie zijn kritisch, raken makkelijk afgeleid en haken snel af, terwijl je als webinarpresentator vaak niet rechtstreeks met ze in contact staat.

Als je geluk hebt kun je tijdens de uitzending vragen beantwoorden die via de chat binnenkomen, maar verder is er geen vrijwel interactie mogelijk. Je moet dus andere technieken toepassen om je publiek geboeid te houden.

WEBINARS PRESENTEREN DIE BOEIEN EN BIJBLIJVEN

Hieronder beschrijven we een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om effectieve webinars te presenteren.

KRACHTIG EN KERNACHTIG WAARDE TOEVOEGEN

Zoals gezegd is een online publiek buitengewoon moeilijk geboeid te houden. Je moet dan ook een krachtig en kernachtig verhaal vertellen dat aansluit op de verwachtingen en behoeften van het publiek. Alle informatie die je geeft moet erop gericht zijn om waarde toe te voegen aan de kijker. Kom gauw ter zake, stem je taalgebruik af op je doelgroep en benadruk welke informatie de kijker moet onthouden.

BEELD JE BOODSCHAP UIT

De kracht van beeld is moeilijk te overschatten. Over het algemeen onthouden en begrijpen we beelden beter dan woorden. In sommige gevallen kan beeldend taalgebruik ook erg effectief zijn. Het is hoe dan ook belangrijk om niet te veel talige informatie over je kijkers uit te storten. Jij mag dan het gevoel hebben dat je een compleet verhaal hebt vertelt, maar de kans is gering dat je boodschap langer dan een paar minuten blijft hangen.

FOCUS OP KLANTENBINDING

Daarnaast is het belangrijk dat je de kijker na afloop bij je product, dienst of organisatie betrokken houdt – bijvoorbeeld door ze toe te voegen aan je mailinglijst of ze een paar dagen later een hand-out met take-aways toe te sturen. Eindig met een eenduidige call-to-action. Houd zo mogelijk het heft in eigen handen, bijvoorbeeld door voor te stellen alle deelnemers na afloop te mailen. Degenen die bezwaar hebben kunnen zich afmelden. Daarmee verhoog je de drempel om af te haken.

WEBINARS PRESENTEREN: HOE KUNNEN WE JOU HELPEN?

Willen jij en je collega’s enthousiasme en deskundigheid uitstralen voor de camera of webcam? De bovenstaande technieken helpen je om je webinars naar een hoger niveau te tillen. Het kost echter tijd en energie om deze technieken onder de knie te krijgen. De Presenteerschool kan jullie daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

×