Presenteren als trainer

WELKOM BIJ DE PRESENTEERSCHOOL!

Mijn naam is Stephan Borggreve. Ik woon in Amsterdam en ben de oprichter van De Presenteerschool. Je kunt me toevoegen op LinkedIn.

Ik haal er voldoening uit om voor groepen te staan en mijn boodschap te verkondigen. Gedurende mijn leven heb ik in verschillende hoedanigheden de spotlights opgezocht – bijvoorbeeld als spokenwordartiest, als supervisor bij een callcenter en als docent.

Daarnaast deel ik graag mijn kennis om anderen te helpen. Inmiddels heb ik meer dan tien jaar ervaring als communicatietrainer. Eerst gaf ik voornamelijk trainingen aan hbo-studenten. Sinds 2019 train ik met De Presenteerschool professionals in verschillende beroepsgroepen.

HET MOTIEF

Er zijn twee redenen waarom ik graag presentatietrainingen geef. Ten eerste bevat vrijwel elke presentatie enkele leerzame momenten voor de spreker. Omdat de feedback direct volgt op de ervaring, is de kans groot dat er een positieve, duurzame verandering teweeg wordt gebracht. Ten tweede zijn deze trainingen afwisselend. Hoewel er uiteraard vaste patronen en structuren te herkennen zijn, spelen zoveel factoren tijdens de performance een rol dat elke presentatie uniek is.

Bovendien vind ik presentatietrainingen nuttig. Het vermogen om helder en geloofwaardig te spreken in het openbaar, is in mijn ogen een basisvaardigheid voor iedereen die deel uitmaakt van of toetreedt tot de arbeidsmarkt. Ik heb me altijd verbaasd over de geringe aandacht voor de presenteerskills van professionals. In de praktijk blijkt menigeen met deze vaardigheid te worstelen: ze geven presentaties die langdradig, moeilijk te volgen en ronduit oninteressant zijn. Vaak komt dat niet door een gebrek aan talent, maar aan training.

HET VISIOEN

Met die wetenschap in mijn achterhoofd gaf ik op een dag een presenteertraining die ik zó leuk vond, dat ik die avond bruisend van energie thuiskwam. Op dat moment kreeg ik een visioen. Ik zag een plek voor me waar professionals zouden kunnen leren zichzelf helderder uit te drukken en hun boodschap geloofwaardiger over te brengen. Daarmee zouden ze niet alleen direct hun waarde voor hun werkgever vergroten, maar op termijn ook hun eigen loopbaan een enorme boost kunnen geven.

Dit visioen heeft geleid tot De Presenteerschool. Om deze organisatie beter te begrijpen kun je hier lezen welke filosofie eraan ten grondslag ligt.

DE MISSIE

Tot op de dag van vandaag is het mijn missie om mijn visioen tot leven te brengen. Ik geloof dat presentatievaardigheden het fundament vormen voor een succesvol leven als professional. Iemand vertelde mij ooit dat het er niet om gaat wat je vertelt, maar om hoe je dat doet. Ik ben het daar roerend mee eens. Hoe overtuigender je overkomt op anderen en hoe krachtiger je een boodschap over kunt brengen, des te succesvoller je zult zijn.

Dat is waarom De Presenteerschool bestaat: om jou als professional te helpen je presentatievaardigheden te verbeteren. Het maakt niet uit hoe lastig je het vindt of hoeveel ervaring je al hebt: jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling staan bij ons centraal. Wij stemmen ons aanbod af op jouw niveau en zorgen ervoor dat jij je leerdoelen behaalt. Die garantie heb je door in zee te gaan met De Presenteerschool.

Hoe we je dat kunnen beloven? Simpel: jouw ontwikkeling vormt de kern van het visioen dat tot De Presenteerschool heeft geleid.

Stephan Borggreve
Eigenaar van De Presenteerschool