Wil jij je boodschap helder en geloofwaardig verkondigen? Wil je anderen met je verhaal beïnvloeden? Wil je met zelfvertrouwen, enthousiasme en overtuigingskracht voor groepen staan?

Dan ben ik je graag van dienst.

Wie ik ben

Mijn naam is Stephan Borggreve. Ik adem presentatievaardigheden. Op mijn achtste beklom ik als ventje de preekstoel om de kerk toe te spreken. Op mijn achttiende bestormde ik als rapper het podium om het publiek in vervoering te brengen. Op mijn achtentwintigste betrad ik als docent de collegezaal om mijn kennis over te dragen aan studenten. Sinds 2019 geef ik als oprichter en eigenaar van De Presenteerschool presentatietrainingen aan professionals.

De kracht van presentatietrainingen

Er zijn twee redenen waarom ik graag presentatietrainingen geef. Ten eerste leven we in een tijd waarin de technologie het denkwerk geleidelijk van ons overneemt. Soft skills zoals presentatievaardigheden worden steeds belangrijker voor professionals om waarde toe te voegen. Ten tweede kun je jezelf als cursist tijdens een presentatie niet verschuilen. Je geeft jezelf bloot, maakt fouten en krijgt feedback die direct op de ervaring volgt. In die toestand ben je in staat tot duurzame gedragsveranderingen.

Op wie ik me richt

Ik help professionals die zichzelf helder en geloofwaardig willen leren uitdrukken. Spreken in het openbaar is mijns inziens een vaardigheid die elk kind na de basisschool zou moeten beheersen. Veel volwassenen worstelen echter nog steeds met deze fundamentele vaardigheid: ze geven presentaties die langdradig, moeilijk te volgen en ronduit oninteressant zijn. Vaak komt dat niet door een gebrek aan talent, maar aan training.

Wat ik voor jou kan betekenen

Onder mijn begeleiding ontwikkel je jezelf tot professionele spreker. Ik leer je hoe je een boodschap helder en geloofwaardig overbrengt, hoe je de aandacht vasthoudt en hoe je retorische technieken inzet. Ik help je om jezelf effectief voor te bereiden, om bewust te spreken en om te vertrouwen op je improvisatievermogen.

Mijn aanpak

Focus is het sleutelwoord van mijn werkwijze. Ik bekijk en beluister je aandachtig, want ik wil je leren kennen. Ik stem mijn training af op jouw behoeften en ga vervolgens intuïtief te werk. Ik stel open vragen, gebruik praktische voorbeelden en geef gerichte feedback. Ik haal je spelenderwijs uit je comfortzone om een optimaal resultaat te behalen.

Kennismaken?

Je kunt me per e-mail, telefonisch en via WhatsApp bereiken. Je mag me ook toevoegen op LinkedIn.

Stephan Borggreve
Oprichter en eigenaar van De Presenteerschool