Presentatietraining en -coaching voor professionals
Ontvang nu een offerte op maat voor jou en je team
Bied je keynote sprekers een coachsessie aan, zodat ze hoogwaardige presentaties geven waarmee ze je event naar een hoger niveau tillen. Bekijk de prijslijst hier.

SPREKERSCOACHING VOOR HOOGWAARDIGE EVENTS

Organiseer jij binnenkort een zakelijk evenement? Bijvoorbeeld een technische dag voor vakspecialisten, een congres met keynote speakers of een beurs waar werknemers hun bedrijf vertegenwoordigen? En wil je dat alle sprekers beslagen ten ijs komen? Wij hebben de expertise in huis om iedereen voor te bereiden op het grote moment – inclusief de dagvoorzitter, het management en eventuele quizmasters.

We helpen je sprekers vol vertrouwen een heldere presentatie te geven waarmee ze indruk maken op het publiek. Dat doen we door aandacht te besteden aan de structuur, interactieve momenten in te bouwen en de presentatievaardigheden onder de loep te nemen. De sprekerscoaching staat volledig in het teken van de presentatie die ze tijdens jouw event verzorgen.

Zo stomen we iedere spreker klaar om op de dag zelf een geweldige performance te geven.

BASIS

Geef je sprekers gerichte feedback
1250,- per coach (ex. btw) *
  • Sessie van 1 dagdeel
  • 6 sprekers per coach
  • Online of op locatie

INTENSIEF

Coaching van inhoud tot presentatie
2000,- per coach (ex. btw) *
  • Sessies van 2 dagdelen
  • 8 sprekers per coach
  • Online of op locatie

PAKKET

Voor meerdaagse evenementen
OFFERTE prijs in overleg *
  • Meerdere coaches
  • Meerdere sessies
  • Online of op locatie

HET NIVEAU VAN PRESENTATIES

Er valt veel te zeggen over het niveau van presentaties. Aan de ene kant is het van belang dat sprekers vrijuit kunnen spreken. Ze moeten dus niet over-voorbereid zijn als ze hun presentatie geven. Aan de andere kant is het voor een publiek ronduit irritant om te moeten luisteren naar een spreker die zichtbaar niet de moeite heeft genomen om zich te verdiepen in de kunst van het spreken.

Om het niveau van de presentaties op jouw event te waarborgen, kun je de sprekers de mogelijkheid bieden om zichzelf grondig op het evenement voor te bereiden. Als het gaat om ervaren sprekers die regelmatig spreken in het openbaar, heeft dit soort sprekerscoaching wellicht niet je eerste prioriteit. Als je vakmensen aan het woord wilt laten over hun dagelijkse werkzaamheden, is het vaak echter bittere noodzaak.

Drie tips om de kwaliteit te waarborgen

Hieronder lees je drie tips om de kwaliteit van jouw evenement te waarborgen.

EIS EEN GRONDIGE VOORBEREIDING

Veel professionals hebben het idee dat ze makkelijk spreken over hun vak. Hoewel dat best waar kan zijn, wil dat niet zeggen dat ze in staat zijn een professionele presentatie te geven die voldoet aan de kwaliteit die jij voor ogen hebt. Het vereist voorbereiding om als specialist je kennis over te brengen op een publiek dat zich niet dagelijks in jouw onderwerp verdiept. Daarom is het cruciaal dat alle sprekers hun presentatie serieus voorbereiden, bijvoorbeeld aan de hand van deze formule om de kern te bepalen en de narratieve kaart van McCormack.  

GEEF ALLE SPREKERS EEN DEADLINE

Een andere bekende valkuil is dat sprekers hun presentatie te laat voorbereiden. Daardoor zijn ze op de dag zelf onnodig zenuwachtig, weten ze niet wat ze moeten zeggen en voelen ze de neiging de tijd vol te praten. Het resultaat: zwakke presentaties waarmee ze het publiek eerder vermoeien dan inspireren. Geef de sprekers dus een harde deadline: laat ze uiterlijk twee weken van tevoren hun voorbereiding aanleveren. Lukt dat niet? Geen probleem: met zo’n strakke deadline heb je nog voldoende speling om ze wat extra tijd te gunnen – maar dat moet dan ook wel voelen als een bijzondere geste.

ORGANISEER EEN GENERALE REPETITIE

De meeste sprekers vinden het prettig om het podium alvast een keer te hebben betreden voordat ze een presentatie geven. Dat geldt ook voor de professionals die jij hebt gevraagd een praatje te houden. Bovendien is het voor de technici en de overige verantwoordelijken prettig om het draaiboek een keer in praktijk te brengen, de faciliteiten te testen en te merken wat er allemaal bij komt kijken om een event in goede banen te leiden. Plan dus kort voor het daadwerkelijke evenement een generale repetitie in, zodat de dag zelf soepel kan verlopen.

SPREKERSCOACHING VOOR JE EVENT: HOE KUNNEN WE JOU HELPEN?

Wil jij een evenement organiseren van hoogstaande kwaliteit? De bovenstaande tips helpen je om de eerste stap te zetten. Er is echter intensieve begeleiding voor nodig om de sprekers voor te bereiden. De Presenteerschool kan je daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

×