PRESENTEREN VOOR DE CAMERA

 

MAAK JIJ EEN KRACHTIGE INDRUK OP VIDEO?

Video is nauwelijks meer weg te denken uit de moderne arbeidsmarkt. Webinars worden massaal ingezet als marketingtool, werkgevers profileren zichzelf met promovideo’s en sollicitanten onderscheiden zich door een spetterende pitch op te nemen. Voor moderne professionals is het dan ook waardevol om krachtig te kunnen presenteren voor de camera.

Wij reageren altijd binnen 24 uur!

KRACHTIG OVERKOMEN VOOR DE CAMERA

In veel sectoren neemt het belang van video toe. Bedrijven gebruiken webinars als marketingtool, publiceren productvideo’s op YouTube en maken events toegankelijk via een livestream. Soms huren ze professionals in om te presenteren voor de camera, maar vaker worden er inhoudelijk deskundige medewerkers voor ingezet. Er is dus een reële kans dat ook jij de vraag krijgt om op video je kennis te delen met de buitenwereld.

Hoewel je daar best trots op mag zijn, kan die vraag de nodige stress met zich meebrengen. De gemiddelde nieuwslezer kan erover meepraten: het vereist oefening om krachtig over te komen op camera. Je wilt niet alleen de boodschap helder en gestructureerd overbrengen, maar ook spontaniteit en overtuigingskracht uitstralen. Het vergt tijd en energie om daar de juiste balans in te vinden.

De Presenteerschool helpt jou en je collega’s om jullie presentatievaardigheden te verbeteren. Je kunt bij ons terecht voor cursussen, workshops en individuele begeleiding. Ook voorzien we jullie organisatie van advies om de presentatieskills van alle medewerkers op peil te brengen en houden.

WIJ LEREN JE BETER PRESENTEREN VOOR DE CAMERA

Webinars Presenteren

WEBINARS PRESENTEREN

Deel je deskundigheid met bestaande en potentiële klanten

Kennisclips Presenteren

KENNISCLIPS PRESENTEREN

Deel je kennis en kunde in compacte clips met je doelgroep

Productvideo's Presenteren

PRODUCTVIDEO'S PRESENTEREN

Zet je producten in de spotlights om mogelijke kopers te overtuigen

Zakelijke Vlogs Presenteren

ZAKELIJKE VLOGS PRESENTEREN

Neem collega’s en klanten mee in je professionele leven

Promofilmpjes Presenteren

PROMOFILMPJES PRESENTEREN

Inspireer je publiek met een aansprekende video over jezelf of je bedrijf

Aanbod op maat

AANBOD OP MAAT

Stel samen met ons een cursus op maat samen

WIJ DELEN GRATIS KENNIS OVER PRESENTEREN VOOR DE CAMERA

Presenteren voor de camera is een vorm van zakelijk presenteren. Het heeft grote voordelen om je boodschap voor de camera over te brengen. Zo bereik je potentieel een veel groter publiek dan als je voor een groep staat. Een camera geeft de mogelijkheid om je presentatie op te nemen. Je vertelt het één keer, waarna je de opname kunt publiceren en verspreiden. Als de presentatie niet live wordt uitgezonden, kun je bovendien meerdere takes doen en elementen wegknippen waarover je ontevreden bent.

Dat laatste voordeel neemt niet weg dat je jezelf goed moet voorbereiden. Je wilt de essentie en structuur van je verhaal helder voor ogen hebben. Dat helpt je om een natuurlijke indruk te maken. Daarmee vergroot je de kans dat de kijker naar je presentatie blijft kijken. Raadpleeg dit artikel om daar meer over te weten te komen.

DRIE ADVIEZEN OVER PRESENTEREN VOOR DE CAMERA

Hieronder geven we drie adviezen om natuurlijk en inspirerend te presenteren op camera.

1. GA UIT VAN JE EIGEN SPREEKSTIJL

Mensen zijn geboren sprekers. We brengen de hele dag informatie over. Daarbij passen we voortdurend presentatietechnieken toe. Als mensen tegenover een camera komen te staan verandert er vaak iets. Dan nemen ze ineens een formele houding aan en beginnen ze met een voorlezende vertelstem te spreken. Het resultaat is een houterig verhaal dat droogjes wordt opgedreund. Het is juist de kunst om dicht bij je eigen spreekstijl te blijven en daar nuances in aan te brengen. Praat iets sneller of langzamer, geef hier en daar een woord extra nadruk en gebruik je gebaren wat bewuster.

2. BEREID JEZELF GRONDIG VOOR

Een voorbereiding is een persoonlijke activiteit. Sommige mensen vinden het prettig om eerst alle informatie uit te schrijven en dan pas een structuur aan te brengen. Anderen nemen het liefst hele lappen tekst op en gaan vervolgens knippen in het materiaal. Ongeacht je persoonlijke voorkeuren is het noodzakelijk om te weten wat je wilt vertellen. Je kunt dus beginnen door vast te stellen welk punt je wilt maken. Ook is het handig om over de structuur van je verhaal na te denken. Vervolgens kun je zelf bepalen of je de hele tekst uit je hoofd wilt leren of juist aan de hand van kernwoorden wilt spreken.

3. CREËER EEN ONTSPANNEN SFEER

Hoe logisch het is ook is dat je jezelf concentreert op je verhaal: een geconcentreerde blik is niet prettig om naar te kijken. Je wilt juist losjes en ongedwongen overkomen op de kijker. Zorg er dus voor dat je een ontspannen sfeer creëert. Experimenteer met je spreekstijl, durf de fout in te gaan en maak je niet te druk over het eindresultaat. Oh, en er mag gelachen worden. Graag zelfs.

PRESENTEREN VOOR DE CAMERA: HOE KUNNEN WIJ JE HELPEN?

Willen jij en je collega’s krachtiger presenteren voor de camera? Met deze adviezen helpen we je een eindje op weg. De grote uitdaging is om een stijl te ontwikkelen die bij je past en waarmee je krachtig en overtuigend overkomt op beeld. De Presenteerschool kan jullie  helpen om deze stijl te ontdekken. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

Wij reageren altijd binnen 24 uur!

WIJ HOUDEN VAN PRESENTEREN

De Presenteerschool helpt je graag je presentatievaardigheden te verbeteren. Dat doen we in de vorm van trainingen en advies.

Verder delen we kennis over alles wat met presenteren te maken heeft, bijvoorbeeld op ons blog en ons YouTubekanaal.

JOUW PROFESSIONELE LEERSCHOOL

ONZE FILOSOFIE

De Presenteerschool bekommert zich om jouw professionele ontwikkeling. We helpen jou je presentatievaardigheden verbeteren, zodat je beter in staat bent jezelf als professional te profileren en je boodschap helder en geloofwaardig over te brengen.

DE PRESENTEERSCHOOL WERKT MET BEVLOGEN EN COMPETENTE TRAINERS

NEEM CONTACT MET ONS OP

Spreek je ons graag telefonisch? Heb je meer informatie nodig? Wil je een vraag stellen?

Je kunt ook het onderstaande contactformulier invullen en dan krijg je binnen 24 uur een reactie.