Incompanycursus

4 trainingen

€ 625,- per deelnemer

3-6 deelnemers

 • Sta zelfbewust en vol vertrouwen voor een groep
 • Breng je kennis over met behulp van storytelling
 • Verpak je kennis compact en begrijpelijk

Presenteren is een kernvaardigheid voor kennisprofessionals. Tijdens deze incompanycursus leren jij en je collega’s om je kennis te verpakken in begrijpelijke, compacte verhalen. Neem contact op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen.

CONTACT OPNEMEN

Wij reageren altijd binnen 24 uur!

DE EDUCATIEVE STORYTELLER

Wat hebben docenten, voorlichters en trainers met elkaar gemeen? Ze brengen alle drie kennis over op anderen. Voor kennisprofessionals is het essentieel om kennis aantrekkelijk te kunnen verpakken. Daar kan storytelling ze bij helpen. 

Veel kennisprofessionals willen alles wat ze weten overbrengen op de toehoorders. Dat is begrijpelijk, maar niet effectief. Kennis kan niet in iemands hersenen geduwd worden; diegene moet de kennis toelaten. Het is dus cruciaal om de vorm en de inhoud van de boodschap af te stemmen op het publiek. Storytelling helpt je een connectie te maken, interactie te creëren én kennis over te brengen.

WAAROM DEZE CURSUS?

Deze incompanycursus is bedoeld voor kennisprofessionals die hun kennis willen verpakken in een begrijpelijk en compact verhaal. Ze leren hoe ze storytelling kunnen toepassen om anderen op een gestructureerde, boeiende manier kennis bij te brengen.

RESULTATEN NA DE CURSUS

 • Je weet hoe je een verhaal voorbereidt en structureert
 • Je weet hoe je storytelling inzet om je kennis over te brengen
 • Je kunt een begrijpelijk en compact verhaal vertellen
 • Je staat zelfbewust en vol vertrouwen voor een groep

NEEM CONTACT OP

Tijdens de incompanycursus De Educatieve Storyteller leren jij en je collega’s in vier trainingen om jullie presentatievaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Neem contact op om te bespreken hoe we jullie kunnen helpen.

CONTACT OPNEMEN

BESCHRIJVING

De Educatieve Storyteller is een incompanycursus die bestaat uit vier trainingen van 2,5 uur. Daarin gaan we in op de kernelementen van een goed verhaal. Ook besteden we aandacht aan je verbale en non-verbale communicatie, aan improvisatietechnieken en aan manieren om interactie te creëren.

De Presenteerschool biedt een maatwerkgarantie. We stemmen de cursus af op de behoeften van jouw team. Van tevoren voeren we met iedere deelnemer een intakegesprek. Daarin delen jullie je ervaringen met presenteren, vertellen jullie in welke situaties jullie een beroep doen op presentatievaardigheden en hoe jullie dat doen. Verder verzoeken we jullie om casuïstiek in te brengen, waarop we de theorie en de oefeningen kunnen toespitsen.

Ons cursusmateriaal is weldoordacht, didactisch verantwoord en praktisch toepasbaar. Wij vinden het belangrijk dat het materiaal breed gedragen wordt door jou en je team én dat jullie het in de praktijk kunnen brengen. Daarom bestaat elke training uit een combinatie van theorie, discussie en toepassing. Op die manier behalen jullie het maximale resultaat uit deze cursus.

GLOBALE OPZET

TRAINING 1: HET CONFLICT
We maken kennis, spreken de wederzijdse verwachtingen uit en bespreken de opzet van de cursus. Daarna doen we een opwarmoefening. Vervolgens introduceren we de verhaalcirkel, een model om in acht stappen de outline van het verhaal te schetsen. Ook achterhalen we de moraal van je verhaal. Je gaat aan de slag met de verhaalcirkel, presenteert de uitkomsten en verwerkt de feedback. Je presenteert de verbeterde versie nogmaals, waarna we vooruitblikken op training 2 en afronden.

TRAINING 2: DE STRUCTUUR
We blikken terug op de vorige training en bespreken je persoonlijke voortgang. Dan doen we een opwarmoefening. Daarna bespreken we enkele modellen om je verhaal te structureren. Je selecteert een van die modellen en structureert de outline die je in training 1 hebt voorbereid. Je presenteert de uitkomsten, ontvangt feedback en verwerkt het commentaar in je uitwerking. Tot slot geef je de presentatie nogmaals, waarna we vooruitblikken op training 3 en afronden.

TRAINING 3: DE CONNECTIE
We blikken terug op de vorige training en bespreken je persoonlijke voortgang. We doen een opwarmoefening. Daarna bespreken we technieken om je publiek bij je verhaal te betrekken. We doen een aantal oefeningen met deze technieken. Daarna werk je het verhaal om tot een presentatie van tien minuten. Je oefent deze presentatie en krijgt feedback, waarna we vooruitblikken op training 4 en afronden.

TRAINING 4: HET VERHAAL
We blikken terug op de vorige training en bespreken je persoonlijke voortgang. Vervolgens doen we een opwarmoefening. Daarna geef je de eindpresentatie: je vertelt een verhaal van ongeveer tien minuten, waarin je de besproken theorie in de praktijk brengt. Je krijgt de mogelijkheid om de presentatie op te laten nemen en je krijgt feedback van de hele groep. We sluiten af met een vooruitblik op de toekomst, waarin de vraag centraal staat hoe je het geleerde in de praktijk gaat brengen.

SPECIAAL VOOR KENNISPROFESSIONALS

Deze incompanycursus is ontwikkeld voor teams van professionals die kennis delen met anderen. Het is van belang dat alle collega’s de principes van storytelling kennen en kunnen toepassen, zodat ze in staat zijn hun kennis effectief over kunnen brengen.

Heeft jouw team speciale behoeften? Missen jullie een onderwerp of willen jullie maar een deel van de cursus volgen? Wij stellen een speciaal pakket voor jullie samen.

ONLINE CURSUS

Willen jullie deze cursus online volgen? Neem dan contact met ons op voor de cursus De Educatieve Storyteller.

NEEM CONTACT OP

PERSOONLIJKE BEGELEIDING?

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding? Dan stellen we in overleg een individueel coachingstraject voor je samen.

NEEM CONTACT OP

NEEM CONTACT OP MET STEPHAN

Mail StephanBel StephanApp StephanVolg Stephan

SPECIFICATIE

CURSUSKOSTEN
De cursus kost € 625,- exclusief btw per deelnemer.

CURSUSMATERIAAL
Het cursusmateriaal zit bij de prijs inbegrepen.

ALLES OP EEN RIJ

Trainingen, materiaal en begeleiding: € 625,-

Totaal (ex btw): € 625,- per deelnemer

BETAALWIJZE
Na afloop van de cursus versturen we de factuur. Die moet binnen 14 dagen voldaan worden.

WIL JIJ JE ERVARING DELEN?

Deel hier je ervaring na het volgen van onze training.

Hartelijk dank!

SCHRIJF EEN BEOORDELING


  WIJ HOUDEN VAN PRESENTEREN

  De Presenteerschool helpt je graag je presentatievaardigheden te verbeteren. Dat doen we in de vorm van trainingen en coachingstrajecten.

  Verder delen we kennis over alles wat met presenteren te maken heeft, bijvoorbeeld op ons blog en ons YouTubekanaal.

  JOUW PROFESSIONELE LEERSCHOOL

  ONZE FILOSOFIE

  De Presenteerschool bekommert zich om jouw professionele ontwikkeling. We helpen jou je presentatievaardigheden verbeteren, zodat je beter in staat bent jezelf als professional te profileren en je boodschap helder en geloofwaardig over te brengen.

  DE PRESENTEERSCHOOL WERKT MET BEVLOGEN EN COMPETENTE TRAINERS

  NEEM CONTACT MET ONS OP

  Spreek je ons graag telefonisch? Heb je meer informatie nodig? Wil je een vraag stellen?

  +31 6 18 285 639

  Je kunt ook het onderstaande contactformulier invullen en dan krijg je binnen 24 uur een reactie.