ONLINE PRESENTEREN

 

BEREIK JIJ JE PUBLIEK OP AFSTAND?

In een wereld vol webinars, videocalls en virtuele meetings is online presenteren een cruciale vaardigheid voor professionals. Wil jij je online presentatieskills verbeteren? Wij helpen je om je boodschap aantrekkelijk en activerend over te brengen voor de webcam.

Wij reageren altijd binnen 24 uur!

BASISVAARDIGHEID VAN DE MODERNE PROFESSIONAL

Online presenteren is een basisvaardigheid van de moderne professional. Of je nu werkzaam bent als docent, afdelingsmanager of duurzaamheidsadviseur: het is essentieel om je boodschap krachtig over te kunnen brengen tijdens virtuele bijeenkomsten. Maar dat is nog niet zo eenvoudig.

Er zijn bijvoorbeeld voldoende redenen te geven waarom deelnemers van webinars massaal afhaken. Ook moet je rekening houden met allerlei technische elementen die geen rol spelen als je op locatie spreekt. Bovendien is het in een online situatie belangrijker, maar ook moeilijker om interactie te creëren.

De Presenteerschool helpt jou en je collega’s om jullie presentatievaardigheden op afstand te verbeteren. Je kunt bij ons terecht voor cursussen, workshops en individuele begeleiding. Ook voorzien we jullie organisatie van advies om de online presentatieskills van alle medewerkers op peil te brengen en houden.

BETER ONLINE PRESENTEREN MET ONZE CURSUSSEN

De Digitale Spreker 0

DE DIGITALE SPREKER

Verbeter je online presentatievaardigheden als professional

De Digitale Docent: effectiever online lesgeven

DE DIGITALE DOCENT

Verbeter je digitale vaardigheden als docent in het beroepsonderwijs

De Digitale Bedrijfstrainer 0

DE DIGITALE BEDRIJFSTRAINER

Verbeter je digitale vaardigheden als bedrijfstrainer

Online Vergaderen 0

ONLINE VERGADEREN

Organiseer effectievere online vergaderingen als team

Online Interactie 0

ONLINE INTERACTIE

Vergroot de betrokkenheid van je online publiek

Aanbod op maat

AANBOD OP MAAT

Stel samen met ons een cursus op maat samen

WIJ DELEN GRATIS KENNIS OVER ONLINE PRESENTEREN

Als je achter de webcam zit, voelt dat anders dan wanneer je voor een groep staat. De omstandigheden zijn dan ook totaal verschillend. Je hebt geen rechtstreeks contact met je toehoorders, je hebt niet vanzelfsprekend het gezag van de spreker en je moet er maar op vertrouwen dat het publiek je goed kan zien en horen. Dat is lastig! Maar het is niet onoverkomelijk.

Online presenteren is een vak apart. De situatie is radicaal anders dan tijdens een presentatie op locatie. Daarom moet je aanpak dat ook zijn. Je moet bereid zijn om een deel van de controle uit handen te geven en om de nieuwe situatie volledig te omarmen. Als je daartoe in staat bent, hebben wij de kennis in huis om op afstand presentaties te geven die indruk maken op het publiek.

DRIE ADVIEZEN OVER ONLINE PRESENTEREN

Hieronder vind je drie adviezen om de kunst van online presenteren onder de knie te krijgen.

1. BRENG JEZELF AANTREKKELIJK IN BEELD

Verkeerde belichting, een voorhoofd dat niet in beeld is en een blik die zich niet op de camera richt: het zijn veelvoorkomende fouten die sprekers maken voor de webcam. Logisch ook: het zijn allemaal elementen waar je geen rekening mee hoeft te houden als je op locatie voor een groep staat. Je kunt verschillende technieken toepassen om aantrekkelijk over te komen voor de webcam. Onthoud in ieder geval dat het licht in je gezicht moet schijnen en dat je camera zich niet in het midden van het beeld bevindt.

2. CREËER INTERACTIE MET JE TOEHOORDERS

Je hebt niet zomaar contact met een publiek op afstand. De meeste mensen zijn dan ook geneigd om dat contact links te laten liggen als ze online presenteren. Dat is een logische, maar ook dodelijke reflex. Juist in een online situatie is interactie van levensbelang. Je wilt een neurale koppeling met je toehoorders realiseren, zodat ze ontvankelijk zijn voor de informatie die je wilt overbrengen. Doe dus alles wat in je macht ligt om contact te maken én te houden met je publiek.

3. STRUCTUREER JE PRESENTATIE ACTIVEREND

Als je interactie hebt gecreëerd, is het zaak om je publiek in beweging te houden. Als je voor een groep staat kom je er nog mee weg als de aanwezigen achterover zakken in hun stoel, maar voor een online presentatie is dat funest. Volg dus een activerende presentatiestructuur en maak waar mogelijk gebruik van werkvormen en digitale tools om je publiek in beweging te krijgen. Dat maakt je presentatie niet alleen leuker voor je publiek, maar ook minder vermoeiend voor jou als spreker.

ONLINE PRESENTEREN: HOE KUNNEN WIJ JE HELPEN?

Willen jij en je collega’s met meer impact online presenteren? Door deze adviezen toe te passen heb je een nuttige eerste stap gezet. Het kost echter tijd en moeite om ze consequent toe te passen tijdens je online presentaties. De Presenteerschool kan jullie daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

Wij reageren altijd binnen 24 uur!

WIJ HOUDEN VAN PRESENTEREN

De Presenteerschool helpt je graag je presentatievaardigheden te verbeteren. Dat doen we in de vorm van trainingen en advies.

Verder delen we kennis over alles wat met presenteren te maken heeft, bijvoorbeeld op ons blog en ons YouTubekanaal.

JOUW PROFESSIONELE LEERSCHOOL

ONZE FILOSOFIE

De Presenteerschool bekommert zich om jouw professionele ontwikkeling. We helpen jou je presentatievaardigheden verbeteren, zodat je beter in staat bent jezelf als professional te profileren en je boodschap helder en geloofwaardig over te brengen.

DE PRESENTEERSCHOOL WERKT MET BEVLOGEN EN COMPETENTE TRAINERS

NEEM CONTACT MET ONS OP

Spreek je ons graag telefonisch? Heb je meer informatie nodig? Wil je een vraag stellen?

Je kunt ook het onderstaande contactformulier invullen en dan krijg je binnen 24 uur een reactie.