INCOMPANYCURSUS

4 DAGDELEN

€ 1500,- PER DAGDEEL

MAX. 8 DEELNEMERS

  • Geef je kennisclip aantrekkelijk vorm
  • Verpak de kennis begrijpelijk voor je doelgroep
  • Presenteer vlot, ontspannen en enthousiast voor de camera

Kennisclips kunnen waarde toevoegen aan het curriculum van opleiders. Tijdens deze incompanycursus leren jij en je collega’s om een begrijpelijke, aantrekkelijke en kernachtige kennisclip te presenteren. Neem contact op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen.

CONTACT OPNEMEN

Wij reageren altijd binnen 24 uur!

KENNISCLIPS PRESENTEREN

Met kennisclips kun je als opleider je curriculum verrijken. Het zijn compacte video’s waarmee je het bestaande cursusmateriaal kunt ondersteunen. Ze geven je de gelegenheid om bijeenkomsten in te leiden, onderwerpen nader toe te lichten en een inhoudelijke verdiepingsslag te maken.

Veel opleiders vinden het lastig om effectieve kennisclips te maken. Vaak worden het verkapte colleges, waarin een spreker voor een neutrale achtergrond staat en lange tijd aan het woord is. Daarmee wordt het doel voorbijgeschoten. Kennisclips zijn niet bedoeld ter vervanging, maar ter ondersteuning van bijeenkomsten.

WAAROM DEZE CURSUS?

Deze incompanycursus is bedoeld voor kennisprofessionals die op een aantrekkelijke manier kennisclips willen presenteren. Je krijgt tools en technieken aangereikt om de video helder te structureren, de kennis begrijpelijk te verpakken en je verhaal enthousiast en ongedwongen te vertellen.

RESULTATEN NA DE CURSUS

  • Je weet hoe je een kennisclip voorbereidt
  • Je kunt de kennis begrijpelijk verpakken voor je doelgroep
  • Je bent in staat om de clip activerend op te bouwen
  • Je kunt vlot, ontspannen en enthousiast presenteren voor de camera

NEEM CONTACT OP

Tijdens de incompanycursus Kennisclips Presenteren leren jij en je collega’s in vier trainingen om begrijpelijke, aantrekkelijke en kernachtige kennisclips te presenteren. Neem contact op om te bespreken hoe we jullie kunnen helpen.

CONTACT OPNEMEN

BESCHRIJVING

Kennisclips Presenteren is een incompanycursus die bestaat uit vier trainingen van één dagdeel. Daarin gaan we in op de voorbereiding, de inhoud en de structuur van je kennisclip. Verder besteden we ruim aandacht aan je presentatievaardigheden voor de camera.

De Presenteerschool biedt een maatwerkgarantie. We stemmen de cursus af op de behoeften van jouw team. Van tevoren voeren we met alle deelnemers een intakegesprek om de ervaringen en behoeften in kaart te brengen. Verder verzoeken we jullie om casuïstiek in te brengen, waarop we de theorie en de oefeningen kunnen toespitsen.

Ons cursusmateriaal is weldoordacht, didactisch verantwoord en praktisch toepasbaar. Wij vinden het belangrijk dat het materiaal breed gedragen wordt door jou en je team én dat jullie het in de praktijk kunnen brengen. Daarom bestaat elke training uit een combinatie van theorie, discussie en toepassing. Op die manier behalen jullie het maximale resultaat uit deze cursus.

GLOBALE OPZET

TRAINING 1: DE NULMETING
We maken kennis, doen een warming-up en bespreken de opzet van de cursus. Dan neem je in tweetallen een presentatie op met je mobieltje. We analyseren de opnames plenair. Op basis van de feedback formuleer je enkele aandachtspunten waar je tijdens de cursus aan wilt werken.

TRAINING 2: DE INHOUD
We beginnen met een improvisatieoefening. Daarna bespreken we de theorie rondom kennisclips. We bekijken en becommentariëren een aantal bestaande kennisclips en gaan in op de voorwaarden waar goede kennisclips aan voldoen. Dan ga je in drietallen aan de slag met de inhoud van je kennisclip. Je stelt het doel, de doelgroep en de kernboodschap vast. Daarna bepaal je welke informatie wel en niet in je kennisclip thuishoort. Je deelt de opbrengst plenair met de rest van de groep.

TRAINING 3: HET VERHAAL
We beginnen met een warming-up waarin we terugblikken op training 1 en 2. Dan gaan we brainstormen over de vraag hoe je jouw kennisclip aantrekkelijk maakt voor de kijker. We bespreken technieken om identificatie op te roepen, spanning te creëren en visualisatie te prikkelen. Je verwerkt deze technieken in je script, deelt de opbrengst met de anderen en verwerkt de feedback in de eindversie van je kennisclip.

TRAINING 4: PRESENTEREN
We blikken terug en bespreken je persoonlijke voortgang. Daarna nemen we de kennisclips op. Je stuurt de opnames naar de trainer, die ze vervolgens toont aan de hele groep. Je krijgt feedback van alle deelnemers en verwerkt die in je script. Daarna ga je reflecteren op de leerdoelen die je in training 1 hebt geformuleerd. Tot slot maak je een plan om de leeropbrengst in de toekomst toe te passen.

SPECIAAL VOOR KENNISPROFESSIONALS

Deze incompanycursus is ontwikkeld voor kennisprofessionals die regelmatig hun kennis delen met anderen. Werk je in een team? Volg de cursus dan samen met je collega’s, zodat jullie een herkenbare boodschap en stijl kunnen ontwikkelen.

Heeft jouw team speciale behoeften? Missen jullie een onderwerp of willen jullie maar een deel van de cursus volgen? Wij stellen een speciaal pakket voor jullie samen.

ONLINE CURSUS

Willen jullie deze cursus online volgen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

NEEM CONTACT OP

PERSOONLIJKE BEGELEIDING?

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding? Dan stellen we in overleg een individueel coachingstraject voor je samen.

NEEM CONTACT OP

SPECIFICATIE

TRAINING EN BEGELEIDING
De cursusprijs is opgebouwd uit twee delen: (1) vier trainingen van één dagdeel en (2) een individueel begeleidingstraject. De afzonderlijke trainingen kosten € 1250,- en de persoonlijke begeleiding kost in totaal € 1.000,-. De prijzen zijn exclusief btw.

CURSUSMATERIAAL
Het cursusmateriaal zit bij de prijs inbegrepen.

ALLES OP EEN RIJ

PRIJSOPBOUW
1. Vier trainingen van één dagdeel: € 5.000,-
2. Individuele begeleiding: € 1000,-
3. Cursusmateriaal: € 0,-

Totaal: € 6000,- exclusief btw

BETAALWIJZE
Voorafgaand aan de cursus versturen we de factuur. Die moet binnen 30 dagen voldaan worden.

KENNISCLIPS PRESENTEREN OM JE CURRICULUM TE VERRIJKEN

Er zijn drie belangrijke argumenten om als opleider kennisclips aan je curriculum toe te voegen. Ten eerste kun je tijdens de bijeenkomsten een verdiepingsslag slaan. Je legt de basiskennis uit in een kennisclip en borduurt daar tijdens de bijeenkomst op voort.

Ten tweede kunnen kennisclips je helpen om te differentiëren. Dat klinkt misschien paradoxaal, maar juist doordat je iedereen precies dezelfde uitleg geeft, kun je erachter komen wie de stof snapt en wie niet.

Ten derde maak je de kennis schaalbaar: je legt de materie één keer uit en hebt vervolgens een gigantisch bereik. Je kunt ervoor zorgen dat massa’s mensen jaar in jaar uit hetzelfde verhaal te horen krijgen.

Om deze drie voorbeelden te benutten is het belangrijk dat je kennisclips aan een aantal voorwaarden voldoen.

VERSPREID JE KENNIS KORT, COMPACT EN KERNACHTIG

Hieronder leggen we uit hoe je effectieve kennisclips kunt presenteren.

HOUD HET KORT EN COMPACT

Een kennisclip is bedoeld om één onderwerp te introduceren, toe te lichten of uit te diepen. Het is dus slim om uit te gaan van een specifieke centrale vraag. De kracht van een kennisclip is dat de kijker in korte tijd een les leert. Je moet jezelf dus tot de kern beperken en de inhoud aantrekkelijk genoeg presenteren om de video van begin tot eind te kijken.

HOUD HET KERNACHTIG

Zoals gezegd kunnen kennisclips dienen ter introductie en ter verdieping. Daarnaast wil je ervoor zorgen dat de kijker zonder al te veel moeite de informatie tot zich neemt. Kennisclips zijn dan ook uiterst geschikt voor concepten en modellen. Die kun je uitbeelden en op een algemeen niveau toelichten, waarmee je de kijker voorziet van voorkennis om tijdens de bijeenkomsten op voort te borduren.

HOUD HET UNIVERSEEL

Het grote voordeel van een kennisclip is dat je de theorie niet telkens opnieuw hoeft uit te leggen. Het is schaalbaar en reproduceerbaar. Je moet er wel voor zorgen dat je onderwerpen kiest die niet te veranderlijk van aard zijn. Als je een kennisclip maakt over de kwartaalcijfers, dan is de video drie maanden later gedateerd. Je kunt in zo’n geval beter een zakelijke vlog opnemen. Je kunt het beste kennisclips presenteren over universele onderwerpen, zodat je tijdens de bijeenkomsten kunt ingaan op de actualiteiten die met het onderwerp te maken hebben.

KENNISCLIPS PRESENTEREN: HOE KUNNEN WIJ JE HELPEN?

Willen jij en je collega’s het curriculum verrijken met kennisclips? De bovenstaande technieken helpen je om de kennis helder uit te leggen en aantrekkelijk te presenteren. Er is echter oefening voor nodig om je deze vaardigheden eigen te maken. De Presenteerschool kan jullie daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

Wij reageren altijd binnen 24 uur.

WIJ HOUDEN VAN PRESENTEREN

De Presenteerschool helpt je graag je presentatievaardigheden te verbeteren. Dat doen we in de vorm van trainingen en coachingstrajecten.

Verder delen we kennis over alles wat met presenteren te maken heeft, bijvoorbeeld op ons blog en ons YouTubekanaal.

JOUW PROFESSIONELE LEERSCHOOL

ONZE FILOSOFIE

De Presenteerschool bekommert zich om jouw professionele ontwikkeling. We helpen jou je presentatievaardigheden verbeteren, zodat je beter in staat bent jezelf als professional te profileren en je boodschap helder en geloofwaardig over te brengen.

DE PRESENTEERSCHOOL WERKT MET BEVLOGEN EN COMPETENTE TRAINERS

NEEM CONTACT MET ONS OP

Spreek je ons graag telefonisch? Heb je meer informatie nodig? Wil je een vraag stellen?

Je kunt ook het onderstaande contactformulier invullen en dan krijg je binnen 24 uur een reactie.