Presentatietraining en -coaching voor professionals
Ontvang nu een offerte op maat voor jou en je team
De manier waarop je jezelf laat zien en horen vormt de sleutel tot succes op je werk. Wil jij je professionele ambities realiseren? Wij helpen je om krachtig en overtuigend over te komen op anderen.

Je ontvangt altijd binnen 24 uur een reactie.

Jezelf presenteren als professional

Om succesvol te zijn in je werk moet je zichtbaar zijn en doeltreffend communiceren. Of je nu actief bent als informatiemedewerker, jurist of manager: het is essentieel om krachtig en overtuigend over te komen op anderen. Veel professionals vinden dit lastig.

Dit kan te maken hebben met je persoonlijkheid. Zo heeft een derde van de mensen een overwegend introverte persoonlijkheid waardoor ze het van nature lastig vinden zichzelf te laten zien en horen. Anderen treden makkelijker op de voorgrond, maar vinden het bijvoorbeeld lastig gestructureerd een gesprek te voeren en aansluiting te vinden bij hun gesprekspartners.

Er zijn redenen te over om te investeren in jezelf als professional. Wij helpen je concrete stappen zetten, zodat je de ontwikkeling doormaakt die je voor ogen hebt.

Jezelf presenteren: ons trainingsaanbod

Onze cursussen rondom jezelf presenteren bestaan uit twee of vier trainingen van een dagdeel. We hebben niet alleen kennis in huis over profilering, assertiviteit en personal branding, maar ook over rolbewustzijn in een veranderende wereld.

Overigens hanteren we een maatwerkgarantie: we stemmen ons aanbod graag af op jou en je team. Sluit geen van onze cursussen precies aan op jullie behoeften? Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Je kunt als professional je succes vergroten door je kwaliteiten zichtbaar te maken. Tijdens deze cursus leer jij samen met je collega’s hoe je jezelf succesvol profileert op de werkvloer.
Introverte personen moeten harder werken dan anderen om gezien te worden. Tijdens deze cursus leer jij als introverte professional om jezelf krachtig en overtuigend te presenteren.

Het is cruciaal om je grenzen te kennen en aan te geven. Tijdens de cursus De Assertieve Professional leer jij in twee assertiviteitstrainingen hoe je voor jezelf opkomt.

Op de arbeidsmarkt moet je jezelf kunnen onderscheiden als professional. Tijdens deze cursus leer je hoe je als professional je zichtbaarheid en herkenbaarheid kunt vergroten.
Organisaties zijn voortdurend in ontwikkeling. Tijdens deze cursus leren jij en je collega’s om nu en in de toekomst jullie rol te vervullen op een manier die van waarde is voor de business.

Gratis kennis over jezelf presenteren

Jezelf presenteren: het is voor vrijwel iedere professional lastig om dat effectief te doen. Iedereen heeft zijn of haar eigen uitdagingen. De een is bescheiden en bedachtzaam aangelegd en heeft daardoor problemen om zichzelf zichtbaar te maken. De ander laat zichzelf makkelijk zien, maar heeft juist onvoldoende oog voor de behoeften van de anderen.

We presenteren onszelf vaak in gesprekssituaties. Soms lopen gesprekken niet lekker. Dat kan meerdere oorzaken hebben: je vindt onvoldoende aansluiting bij je gesprekspartners, je woorden hebben geen impact of je stuit op weerstand. In de praktijk blijkt effectief communiceren een hele opgave. Toch zijn er principes die iedereen kan toepassen om zichzelf beter te presenteren en effectiever te communiceren. Wij hebben de kennis in huis om je hierbij te helpen.

Drie adviezen over jezelf presenteren

De onderstaande drie adviezen helpen je jezelf te presenteren op een manier die bij je past.

1. Ontwikkel je eigen communicatiestijl

De indruk die je achterlaat bij anderen is in grote mate bepalend voor de ontwikkeling van je loopbaan. Het is dan ook belangrijk jezelf te laten zien en horen, zowel binnen als buiten je organisatie. Je komt het krachtigst over als je dichtbij jezelf blijft. Om je eigen stijl te verfijnen kun je een zelfanalyse uitvoeren: breng je kwaliteiten in kaart en formuleer vervolgens acties om jezelf krachtig en overtuigend te presenteren op een manier die bij je past.

2. Stem je boodschap af op de ander

De mate waarin je verbinding maakt bepaalt voor een belangrijk deel of je een positieve indruk achterlaat bij een ander. Stem je communicatie dus af op degene met wie je communiceert. Dit vereist niet alleen dat je jezelf bewust bent van je eigen communicatiestijl, maar ook van die van de ander. Ook is het belangrijk te communiceren op de juiste frequentie én inhoudelijk helder te communiceren.

3. Pas bewust beïnvloedingstechnieken toe

Je voert een zakelijk gesprek om een bepaald doel te bereiken: heldere informatie verstrekken, de ander overtuigen van jouw kwaliteiten of een teamlid activeren meer initiatief te nemen. Er zijn verschillende methoden die je daarbij helpen. Wil je iemand overtuigen? Volg dan een structuur om de ander aan het denken te zetten. Wil je een verandering zien in iemands doen en laten? Analyseer dan het gedrag van de ander zodat je dit vervolgens met je eigen gedrag kunt beïnvloeden.

Jezelf presenteren: hoe kunnen wij jullie helpen?

Willen jij en je collega’s jezelf presenteren met overtuiging? Deze adviezen helpen je daarbij op weg. Het kost echter tijd en moeite om je eigen stijl te ontwikkelen en de technieken onder de knie te krijgen. De Presenteerschool kan jullie daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

×