JEZELF PRESENTEREN

 

MAAK JIJ INDRUK OP ANDEREN?

De manier waarop je jezelf laat zien en horen vormt de sleutel tot succes op je werk. Wil jij je professionele ambities realiseren? Wij helpen je om krachtig en overtuigend over te komen op anderen.

Wij reageren altijd binnen 24 uur!

DE SLEUTEL TOT PROFESSIONEEL SUCCES

Om succesvol te zijn in je werk moet je zichtbaar zijn en doeltreffend communiceren. Of je nu actief bent als informatiemedewerker, jurist of manager: het is essentieel om krachtig en overtuigend over te komen op anderen. Veel professionals vinden dit lastig.

Dit kan te maken hebben met je persoonlijkheid. Zo heeft een derde van de mensen een overwegend introverte persoonlijkheid waardoor ze het van nature lastig vinden zichzelf te laten zien en horen. Anderen treden makkelijker op de voorgrond, maar vinden het bijvoorbeeld lastig gestructureerd een gesprek te voeren en aansluiting te vinden bij hun gesprekspartners.

De Presenteerschool helpt jou en je collega’s met vraagstukken over hoe jullie jezelf presenteren op de werkvloer. Je kunt bij ons terecht voor cursussen, workshops en individuele begeleiding. Ook voorzien we jullie organisatie van advies om de zichtbaarheid, profilering en communicatie van alle medewerkers op peil te brengen en houden.

LEER JEZELF PRESENTEREN MET OVERTUIGING

De Succesvolle Professional 0

DE SUCCESVOLLE PROFESSIONAL

Communiceer overtuigend in verschillende professionele situaties

De Zichtbare Introvert 0

DE ZICHTBARE INTROVERT

Maak jezelf zichtbaar als introverte professional

De Assertieve Professional (uitgelicht)

DE ASSERTIEVE PROFESSIONAL

Leer je grenzen kennen en voor jezelf opkomen

Personal Branding: vergroot je impact als professional

PERSONAL BRANDING

Onderscheid jezelf als professional door je personal brand uit te dragen

Rolbewust Profileren

ROLBEWUST PROFILEREN

Pak je rol als toekomstbestendige professional

Aanbod op maat

AANBOD OP MAAT

Stel samen met ons een cursus op maat samen

WIJ DELEN GRATIS KENNIS OVER JEZELF PRESENTEREN

Jezelf presenteren: het is voor vrijwel iedere professional lastig om dat effectief te doen. Iedereen heeft zijn of haar eigen uitdagingen. De een is bescheiden en bedachtzaam aangelegd en heeft daardoor problemen om zichzelf zichtbaar te maken. De ander laat zichzelf makkelijk zien, maar heeft juist onvoldoende oog voor de behoeften van de anderen.

We presenteren onszelf vaak in gesprekssituaties. Soms lopen gesprekken niet lekker. Dat kan meerdere oorzaken hebben: je vindt onvoldoende aansluiting bij je gesprekspartners, je woorden hebben geen impact of je stuit op weerstand. In de praktijk blijkt effectief communiceren een hele opgave. Toch zijn er principes die iedereen kan toepassen om zichzelf beter te presenteren en effectiever te communiceren. Wij hebben de kennis in huis om je hierbij te helpen.

DRIE ADVIEZEN OVER JEZELF PRESENTEREN

Met de onderstaande drie adviezen kun je jezelf presenteren op een manier die bij je past.

1. ONTWIKKEL JE EIGEN COMMUNICATIESTIJL

De indruk die je achterlaat bij anderen is in grote mate bepalend voor de ontwikkeling van je loopbaan. Het is dan ook belangrijk om jezelf te laten zien en horen, zowel binnen als buiten je organisatie. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Je komt het krachtigst over als je dichtbij jezelf blijft. Om een eigen stijl te ontwikkelen kun je een zelfanalyse uitvoeren: breng je kwaliteiten in kaart en formuleer vervolgens acties om jezelf krachtig en overtuigend te presenteren op een manier die bij je past.

2. STEM JE BOODSCHAP AF OP DE ANDER

De mate waarin je verbinding maakt bepaalt voor een belangrijk deel of je een positieve indruk achterlaat bij een ander. Stem je communicatie dus af op degene met wie je communiceert. Dit vraagt allereerst dat je je bewust bent van je eigen communicatiestijl en die van de ander. Ook is het belangrijk te communiceren op de juiste frequentie én inhoudelijk helder te communiceren.

3. PAS BEWUST BEÏNVLOEDINGSTECHNIEKEN TOE

Je voert een zakelijk gesprek om een bepaald doel te bereiken: heldere informatie verstrekken, de ander overtuigen van jouw kwaliteiten of een teamlid activeren meer initiatief te nemen. Er zijn verschillende methoden die je daarbij helpen. Wil je iemand overtuigen? Volg dan een structuur om de ander aan het denken te zetten. Wil je een verandering zien in iemands doen en laten? Analyseer dan het gedrag van de ander zodat je dit vervolgens met je eigen gedrag kunt beïnvloeden.

JEZELF PRESENTEREN: HOE KUNNEN WIJ JE HELPEN?

Willen jij en je collega’s jezelf presenteren met overtuiging? Deze adviezen helpen je daarbij op weg. Het kost echter tijd en moeite om je eigen stijl te ontwikkelen en de technieken onder de knie te krijgen. De Presenteerschool kan jullie daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

Wij reageren altijd binnen 24 uur!

WIJ HOUDEN VAN PRESENTEREN

De Presenteerschool helpt je graag je presentatievaardigheden te verbeteren. Dat doen we in de vorm van trainingen en advies.

Verder delen we kennis over alles wat met presenteren te maken heeft, bijvoorbeeld op ons blog en ons YouTubekanaal.

JOUW PROFESSIONELE LEERSCHOOL

ONZE FILOSOFIE

De Presenteerschool bekommert zich om jouw professionele ontwikkeling. We helpen jou je presentatievaardigheden verbeteren, zodat je beter in staat bent jezelf als professional te profileren en je boodschap helder en geloofwaardig over te brengen.

DE PRESENTEERSCHOOL WERKT MET BEVLOGEN EN COMPETENTE TRAINERS

NEEM CONTACT MET ONS OP

Spreek je ons graag telefonisch? Heb je meer informatie nodig? Wil je een vraag stellen?

Je kunt ook het onderstaande contactformulier invullen en dan krijg je binnen 24 uur een reactie.