INCOMPANYCURSUS

2 DAGDELEN

€ 1250,- PER DAGDEEL

MAX. 8 DEELNEMERS

  • Breng je boodschap bevlogen over op je publiek
  • Pas technieken toe om anderen te enthousiasmeren
  • Geef een heldere en inspirerende presentatie

Deze cursus is bedoeld om jou en je collega’s te helpen om groepen te inspireren en enthousiasmeren. Neem contact op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen.

Wij reageren altijd binnen 24 uur!

INSPIREREND SPREKEN

Wil jij anderen enthousiast maken voor jouw ideeën? Ben je de aanjager van veranderingen in je vakgebied of draag jij in het openbaar de visie van je organisatie uit? Wij helpen jou je boodschap inspirerend over te brengen.

WAAROM DEZE CURSUS?

Als inspirator heb je als doel om anderen met je mee te krijgen. Tijdens deze incompanycursus leer jij hoe je een presentatie geeft waarmee je de toehoorders inspireert en enthousiasmeert.

RESULTATEN NA DE CURSUS

  • Je kunt het doel, de doelgroep en de kernboodschap in kaart brengen
  • Je kunt je boodschap op een aansprekende manier verpakken
  • Je kunt bevlogen presenteren voor een groep

NEEM CONTACT OP

Tijdens de incompanycursus Inspirerend Spreken leer je in twee trainingen hoe een inspirerende zakelijke presentatie geeft. Neem contact op om te bespreken hoe we je kunnen helpen.

CONTACT OPNEMEN

BESCHRIJVING

Inspirerend Spreken is een incompanycursus die bestaat uit twee trainingen van één dagdeel. Je leert hoe je een boodschap aansprekend verpakt en hoe je een bevlogen presentatie geeft.

De Presenteerschool biedt een maatwerkgarantie. We stemmen de cursus af op de behoeften van jouw team. Van tevoren voeren we met alle deelnemers een intakegesprek om de ervaringen en behoeften in kaart te brengen. Verder verzoeken we jullie om casuïstiek in te brengen, waarop we de theorie en de oefeningen kunnen toespitsen.

Ons cursusmateriaal is weldoordacht, didactisch verantwoord en praktisch toepasbaar. Elke training bestaat uit een combinatie van theorie, discussie en toepassing. Op die manier behalen jullie het maximale resultaat uit deze cursus.

GLOBALE OPZET

TRAINING 1: JE BOODSCHAP
We maken kennis en bespreken de opzet van de cursus. Dan breng je het doel, de doelgroep en de kernboodschap van je presentatie in kaart. Daarna bespreken we hoe je de boodschap aansprekend maakt. Je presenteert de uitkomsten, krijgt feedback en verwerkt die in je voorbereiding. Tot slot blikken vooruit op training 2.

TRAINING 2: JE PRESENTATIE
We blikken terug op training 1. Je werkt je voorbereiding uit tot een presentatie van tien minuten. Je geeft de presentatie, waarna we bespreken hoe je jouw bevlogenheid als spreker kunt vergroten. Je geeft de presentatie nogmaals en ontvangt feedback, waarna we bespreken hoe je het geleerde in de praktijk gaat brengen.

SPECIAAL VOOR AANJAGERS IN GROTE ORGANISATIES

Deze incompanycursus is ontwikkeld voor aanjagers in grote organisaties. Werk je in een team? Volg de cursus dan samen met je collega’s, zodat jullie een herkenbare boodschap en stijl kunnen ontwikkelen.

Heeft jouw team speciale behoeften? Missen jullie een onderwerp of willen jullie maar een deel van de cursus volgen? Wij stellen een speciaal pakket voor jullie samen.

ONLINE CURSUS

Willen jullie deze cursus online volgen? Dat kan! Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

NEEM CONTACT OP

PERSOONLIJKE BEGELEIDING?

Heb je toch behoefte aan persoonlijke begeleiding? Dan kunnen we een individueel coachingstraject voor je samenstellen.

NEEM CONTACT OP

SPECIFICATIE

TRAINING
De cursus is opgebouwd uit twee trainingen van één dagdeel. De afzonderlijke trainingen kosten € 1250,-. De prijs is exclusief btw.

CURSUSMATERIAAL
Het cursusmateriaal zit bij de prijs inbegrepen.

ALLES OP EEN RIJ

OPBOUW
1. Twee trainingen van één dagdeel: € 2.500,-
2. Cursusmateriaal: € 0,-

Totaal: € 2500,- exclusief btw

BETAALWIJZE
Voorafgaand aan de cursus versturen we de factuur. Die moet binnen 30 dagen voldaan worden.

ANDEREN INSPIREREN OM IN ACTIE TE KOMEN

Wat hebben projectbegeleiders, managers en politici met elkaar gemeen? Alle drie spreken ze regelmatig groepen toe die ze in beweging willen krijgen. Dat kunnen collega’s zijn die beter moeten samenwerken, medewerkers die een visie moeten uitvoeren of stemmers die de gang naar het stemhokje moeten maken.

Als je anderen in actie wilt krijgen, is het meestal niet genoeg om de noodzaak daarvan te benadrukken. Mensen moeten gemotiveerd, geënthousiasmeerd en geïnspireerd raken door degene die ze toespreekt. Om dat te bereiken kun je als professionele spreker verschillende technieken toepassen.

LEER INSPIREREND SPREKEN VOOR GROEPEN

Hieronder leggen wij uit hoe je anderen kunt meekrijgen door ze te inspireren.

ACTIVEER JE PUBLIEK

Realiseer je dat je uitsluitend presenteert om anderen te inspireren. De presentatie draait niet om jou, maar om je publiek. Je kunt zelf volzitten met inspiratie, maar dat is niet voldoende om je toehoorders in beweging te krijgen. Het is dan ook verstandig om ze bij aanvang van elke spreeksessie te activeren. Leg ze een vraag voor, poneer een stelling, laat ze hun handen opsteken, enzovoorts. Het doel daarvan is om ze te betrekken bij het onderwerp dat je gaat bespreken, zodat je daar later in je presentatie op kunt voortborduren. Let op dat je in deze fase de regie in handen houdt: je hebt niets aan ellenlange verhandelingen van individuen die op de praatstoel zitten.

MAAK DE NOODZAAK INVOELBAAR

In de meeste gevallen wil je anderen meekrijgen omdat er iets moet veranderen. Je wilt bijvoorbeeld dat ze met meer toewijding aan de slag gaan, negatief gedrag aanpassen of hun twijfel overboord gooien en actie ondernemen. Over het algemeen houden mensen echter niet van veranderingen. Ze zijn daar pas toe bereid als ze de urgentie ervan inzien. Je ontkomt er als spreker niet aan om je van pathos te bedienen. Doe een beroep op de emoties als je een verandering wilt doorvoeren. Ga op zoek naar de onvrede of de verontwaardiging en maak duidelijk hoe ze die te lijf kunnen gaan door in beweging te komen.

STIMULEER HET EIGENAARSCHAP

Het is een bekend fenomeen dat mensen in een toestand van verlamming schieten als ze denken dat een probleem of een noodzakelijke verandering te groot is. Dit wordt ook wel het struisvogeleffect genoemd: mensen steken hun kop in het zand en doen alsof er niets aan de hand is. Je kunt dit effect voorkomen door de veranderingen klein te maken. Als je wilt dat je publiek in actie komt tegen de klimaatverandering, laat dan zien hoe positief het effect is als je de verwarming een graadje lager zet en in plaats daarvan een coltrui draagt. Zodra je jouw toehoorders zo ver hebt dat ze dergelijke kleine stapjes zetten, kun je ze langzaam maar zeker tot grotere daden aanzetten.

INSPIREREND SPREKEN: HOE KUNNEN WIJ JE HELPEN?

Willen jij en je collega’s inspirerend leren spreken? De hierboven beschreven technieken helpen je om je praatje activerend op te bouwen. Meestal is er echter meer voor nodig om je publiek in beweging te krijgen. De Presenteerschool kan jullie daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

Wij reageren altijd binnen 24 uur.

WIJ HOUDEN VAN PRESENTEREN

De Presenteerschool helpt je graag je presentatievaardigheden te verbeteren. Dat doen we in de vorm van trainingen en coachingstrajecten.

Verder delen we kennis over alles wat met presenteren te maken heeft, bijvoorbeeld op ons blog en ons YouTubekanaal.

JOUW PROFESSIONELE LEERSCHOOL

ONZE FILOSOFIE

De Presenteerschool bekommert zich om jouw professionele ontwikkeling. We helpen jou je presentatievaardigheden verbeteren, zodat je beter in staat bent jezelf als professional te profileren en je boodschap helder en geloofwaardig over te brengen.

DE PRESENTEERSCHOOL WERKT MET BEVLOGEN EN COMPETENTE TRAINERS

NEEM CONTACT MET ONS OP

Spreek je ons graag telefonisch? Heb je meer informatie nodig? Wil je een vraag stellen?

Je kunt ook het onderstaande contactformulier invullen en dan krijg je binnen 24 uur een reactie.