individuele sprekerscoaching

Onder begeleiding van onze experts sla je een verdiepingsslag als professionele spreker. Bekijk de prijslijst hier.

INDIVIDUELE SPREKERSCOACHING OP MAAT

Probeer jij een verdiepingsslag te maken als spreker? Wil je die ene cruciale presentatie nu eens grondig voorbereiden? Of voel je de behoefte om je techniek te verbeteren, je impact te vergroten of je spreekangst te overwinnen? Dan is onze individuele sprekerscoaching precies wat je zoekt.

Onder begeleiding van een expert ga je aan de slag met je vraagstukken rondom spreken in het openbaar, of het nu gaat om stemtechnieken, non-verbale communicatie of retorische verdieping. We maken gebruik van onze enorme kennisbank om de sessies af te stemmen op jouw specifieke behoeften. Vervolgens gaan we een-op-een de diepte in.

Zo geven we jouw professionele spreekvaardigheden een impuls waar je nog lang plezier van hebt.

BASIS

Boek resultaten op korte termijn
400,- per sessie (ex. btw)
  • 3-6 sessies van 2 uur

PREMIUM

Investeer in je duurzame ontwikkeling
350,- per sessie (ex. btw)
  • 7-12 sessies van 2 uur
POPULAIR

JAARABONNEMENT

Onderhoud je skills op maandelijkse basis
300,- per maand (ex. btw)
  • 1 maandelijkse sessie van 2 uur

EEN VERDIEPINGSSLAG SLAAN ALS SPREKER

Ongeacht je ervaring: als spreker kun je jezelf altijd verbeteren. Elke presentatie vereist immers een frisse performance. Steeds opnieuw moet je de balans zien te vinden tussen routine en spontaniteit.

De routine schuilt vooral in de voorbereiding van je presentatie. Je kunt altijd uitgaan van dezelfde doelgroepanalyse, dezelfde formule om je doelstelling te formuleren en globaal zelfs van dezelfde opbouw. Het voegt geen waarde toe om hiervan af te wijken.

De spontaniteit gaat juist schuil in de onverwachte situaties, de gebeurtenissen die zich zelden voordoen, de momenten die vragen om improvisatie. Of zulke voorvallen nu prettig of onprettig zijn: ze geven je de gelegenheid om af te wijken van de standaard en jezelf te onderscheiden als spreker.

Drie tips om de diepte in te gaan

Presenteren is een fascinerende activiteit. Enerzijds is het een vrij alledaagse bezigheid waarbij je vaardigheden gebruikt die je de hele dag al benut. Anderzijds is het een vak. Het kan uren voorbereiding vergen om je boodschap effectief over te brengen op je publiek. De kunst is om de dagelijkse realiteit te combineren met het vakwerk. Hieronder vind je drie tips om als spreker de diepte in te gaan.

BESTUDEER DE THEORIE

Er zijn boekenkasten volgeschreven over alles wat met presenteren te maken heeft. Sinds de oude Grieken zijn er talloze handleidingen, naslagwerken en schoolboeken gepubliceerd voor professionele sprekers. De kern daarvan is vrijwel altijd hetzelfde: om effectief te presenteren moet je aandacht besteden aan jezelf, aan je boodschap en aan de ontvanger. In deze longread vertellen we hoe je dat kunt doen.

NEEM DE TIJD OM JE VOOR TE BEREIDEN

Vrijwel elke geslaagde presentatie is gebaseerd op een grondige voorbereiding. Het vereist nu eenmaal denkwerk om de aandacht van je publiek te trekken, de aanwezigen geboeid te houden en het doel van je presentatie te bereiken. Als je vaak genoeg een presentatie hebt voorbereid, zul je merken dat daar het vakwerk voor een groot deel in schuilgaat. Vervolgens kun je jezelf volledig richten op je performance.

OEFEN SPECIFIEKE VAARDIGHEDEN

De performance vereist verbale en non-verbale vaardigheden en technieken om je publiek te beïnvloeden. Denk na over de juiste formuleringen om je woorden voor je te laten werken. Kies per situatie de juiste stemfunctie en wees je bewust van de kracht van presence. Maak contact met de aanwezigen en speel bewust in op de behoeften van je doelgroep. Pas als je al deze elementen zonder nadenken met elkaar kunt combineren, mag je jezelf met recht een vakbewame spreker noemen.

INDIVIDUELE SPREKERSCOACHING: HOE KUNNEN WE JOU HELPEN?

Wil jij jezelf ontwikkelen tot vakbekwame spreker? De bovenstaande tips helpen je om de eerste stap te zetten. Er is echter intensieve begeleiding voor nodig om de vaardigheden in te laten slijten. De Presenteerschool kan je daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.