Introverte personen moeten harder werken dan anderen om gezien te worden. Tijdens deze cursus leer jij als introverte professional om jezelf krachtig en overtuigend te presenteren.

De Zichtbare Introvert: laat je kwaliteiten zien

Voor introverte professionals is het vaak heel lastig zichzelf te laten zien en horen. Hoewel ze niet geneigd zijn op de voorgrond te treden, willen ze wel graag dat hun kwaliteiten worden gezien en willen ze hun loopbaan een boost geven.

In een wereld die gericht is op extraverte mensen, loont het niet om te blijven wachten op een kans om op de voorgrond te treden. Hoewel bescheidenheid een kracht is, kom je niet verder als je te bescheiden bent. Je moet als introverte professional leren de knop om te zetten. Het is dan ook van belang jezelf te ontwikkelen tot een professional die zichzelf krachtig en overtuigend kan presenteren op een manier die bij jou past.

Jezelf krachtig en overtuigend laten zien

Hieronder leggen wij uit hoe je jezelf in drie stappen krachtiger en overtuigender kunt presenteren.

Stap 1: vergroot je zelfbewustzijn

Als introvert persoon kun je veel waarde toevoegen. Het is belangrijk je daarvan bewust te zijn. Dit bewustzijn kun je vergroten door je persoonlijkheid in kaart te brengen. De Big Five-persoonlijkheidstheorie kan je hierbij helpen. Met dit inzicht kun je een eerste stap zetten om zelfbewust naar buiten te treden.

Stap 2: benut je kwaliteiten

De meeste introverte personen hebben de neiging zichzelf terughoudend op te stellen. Dat is een gemiste kans. In een complexer wordende wereld hebben veel bedrijven behoefte aan een scherpe analytische blik en weldoordachte plannen. Met het delen van deze typisch introverte kwaliteiten kun je jezelf profileren en help je ook je collega’s en team verder. Heb je behoefte aan meer inzicht in je kwaliteiten? Maak dan een zelfanalyse.

Stap 3: grijp het podium

Wanneer je jezelf bewust bent van je persoonlijkheid en je kwaliteiten, kun je jezelf krachtig en overtuigend laten zien aan de buitenwereld. Als je van nature niet gewend bent om op de voorgrond te treden, is dit best een spannende stap. Kies voor praktische acties waarmee je je zichtbaarheid vergroot. In welke situaties kun je jouw ideeën, kennis en expertise delen op een manier die bij je past? Hier vind je suggesties om aan je zichtbaarheid te werken.

De Zichtbare Introvert: hoe kunnen we jou helpen?

Wil jij jezelf als introverte professional krachtiger en overtuigender presenteren? Door deze stappen te volgen kun je veel resultaat bereiken. Het kost echter tijd en moeite om jezelf deze stappen eigen te maken en om jezelf te blijven ontwikkelen. De Presenteerschool kan je daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

×