INCOMPANYCURSUS

4 DAGDELEN

€ 1500,- PER DAGDEEL

MAX. 8 DEELNEMERS

  • Ken je kwaliteiten en valkuilen als introverte professional
  • Vind de balans tussen bescheidenheid en zelfverzekerdheid
  • Presenteer jezelf krachtig op een manier die bij je past

Introverte personen moeten harder werken dan anderen om gezien te worden. Tijdens deze incompanycursus leer jij als introverte professional om jezelf krachtig en overtuigend te presenteren. Neem contact op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen.

CONTACT OPNEMEN

Wij reageren altijd binnen 24 uur!

DE ZICHTBARE INTROVERT

Ben jij introvert? Dan krijg je vast weleens te horen dat je jezelf meer moet laten zien en horen. Dat is voor jou echter geen vanzelfsprekendheid: je bent van nature bescheiden, bedachtzaam en niet gewend om op de voorgrond te treden.

Je voelt je dan ook vaak onprettig in een wereld waarin extraverte mensen de boventoon voeren. Toch zou je niets liever willen dan gehoord, gezien en bovenal gewaardeerd worden om je kwaliteiten.

WAAROM DEZE CURSUS?

Tijdens deze incompanycursus leer je als introverte professional je kracht benutten en jezelf krachtig en overtuigend presenteren. Om je zichtbaarheid te vergroten kun je beïnvloedingstechnieken toepassen en jezelf op een bewuste manier profileren.

RESULTATEN NA DE CURSUS

  • Je hebt inzicht in je kwaliteiten en valkuilen
  • Je kunt de balans vinden tussen bescheidenheid en zelfverzekerdheid
  • Je kunt je kwaliteiten effectief inzetten als professional
  • Je kunt jezelf presenteren op een manier die bij je past

NEEM CONTACT OP

Tijdens de incompanycursus De Zichtbare Introvert leer jij in vier trainingen hoe je jezelf succesvol profileert als professional. Neem contact op om te bespreken hoe we jou en je collega’s kunnen helpen.

CONTACT OPNEMEN

BESCHRIJVING

De Zichtbare Introvert is een cursus die bestaat uit vier trainingen van één dagdeel. Je krijgt allereerst inzicht in persoonlijkheidskenmerken van mensen en de kenmerk introversie in het bijzonder. Ook krijg je zicht op je kwaliteiten en valkuilen. Vervolgens leer je hoe je jezelf krachtig en overtuigend presenteert in verschillende gesprekssituaties.

De Presenteerschool biedt een maatwerkgarantie. De cursus is gericht op jouw ontwikkeling als professional. We stemmen de inhoud dus af op jouw leerdoelen en je krijgt volop de gelegenheid daaraan te werken. De trainer en de medecursisten faciliteren je daarin: jij leert van de anderen en zij leren van jou.

Je oefent elke training minimaal één keer je skills in een communicatieve situatie. Dat doe je in een veilige omgeving waarin alle cursisten elkaar van feedback kunnen voorzien. Je brengt je eigen laptop mee, zodat je jezelf gestructureerd kunt voorbereiden en zodat we ons ook met je online profilering kunnen bezighouden.

GLOBALE OPZET

TRAINING 1: DE INTROVERTE PROFESSIONAL
We maken kennis en bespreken de leerdoelen. Daarna bespreken we de vooraf gemaakte zelfanalyse. Daarmee krijg je inzicht in je communicatiestijl en je kwaliteiten en valkuilen als introvert persoon. Vervolgens doen we een aantal gespreksoefeningen waarin je jouw kwaliteiten deelt met een ander, zodat we kunnen analyseren op welke punten verbetering gewenst is.

TRAINING 2: DE ELEVATOR PITCH
We blikken kort terug op sessie 1 en je deelt je ervaringen. Je vertaalt vervolgens jouw onderscheidende kenmerken naar een overtuigende pitch. Je leert ook hoe je deze pitch geeft. Je geeft je pitch meermaals en ontvangt hier feedback op.

TRAINING 3: GESPREKSSITUATIES
We blikken kort terug op sessie 2 en je reflecteert op wat je hebt toegepast in de praktijk. Daarna nemen we verschillende gesprekssituaties door. We bespreken hoe je jezelf in die situaties krachtig en overtuigend kunt presenteren. We gaan ook in op overtuigingstechnieken en op verbale en non-verbale communicatie. Je oefent de gesprekken meermaals, waarna we de overtuigingskracht analyseren.

TRAINING 4: ZICHTBAARHEID
We blikken terug op de vorige sessie en je deelt je ervaringen. Daarna bespreken we verschillende situaties waarin je kunt werken aan je zichtbaarheid. Ter voorbereiding op deze sessie heb je acties geformuleerd om je zichtbaarheid te vergroten. Tijdens de sessie bespreken we hoe je de acties gaat uitvoeren en oefenen we hiermee.

SPECIAAL VOOR PROFESSIONALS IN GROTE ORGANISATIES

Deze incompanycursus is ontwikkeld voor introverte professionals die werkzaam zijn in een grote organisatie. Met onze vier zichtbaarheidsprincipes bieden wij je de tools om in die uitdagende context jezelf en je kwaliteiten zichtbaar te maken.

Hebben jij en je collega’s speciale behoeften? Missen jullie een onderwerp of willen jullie slechts een deel van de cursus volgen? Wij stellen een speciaal pakket voor jullie samen.

ONLINE CURSUS

Willen jullie deze cursus online volgen? Dat kan! Hoewel De Zichtbare Introvert is ingericht als incompanycursus, begrijpen we dat deze turbulente tijden vragen om flexibiliteit. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

NEEM CONTACT OP

PERSOONLIJKE BEGELEIDING?

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding? Dan stellen we graag een individueel coachingstraject voor je samen.

NEEM CONTACT OP

SPECIFICATIE

TRAINING EN BEGELEIDING
De cursusprijs is opgebouwd uit twee delen: (1) vier trainingen van één dagdeel en (2) een individueel begeleidingstraject. De afzonderlijke trainingen kosten € 1250,- en de persoonlijke begeleiding kost in totaal € 1.000,-. De prijzen zijn exclusief btw.

CURSUSMATERIAAL
Het cursusmateriaal zit bij de prijs inbegrepen.

ALLES OP EEN RIJ

PRIJSOPBOUW
1. Vier trainingen van één dagdeel: € 5.000,-
2. Individuele begeleiding: € 1000,-
3. Cursusmateriaal: € 0,-

Totaal: € 6000,- exclusief btw

BETAALWIJZE
Voorafgaand aan de cursus versturen we de factuur. Die moet binnen 30 dagen voldaan worden.

DE ZICHTBARE INTROVERT: LAAT JE KWALITEITEN ZIEN

Jezelf laten zien en horen is voor introverte professionals vaak heel lastig. Ze zijn bescheiden en bedachtzaam van aard en van nature niet gewend om op de voorgrond te treden. Tegelijkertijd willen ze wel dat hun kwaliteiten worden gezien en willen ze hun loopbaan een boost geven.

In een wereld die gericht is op extraverte mensen, kun je niet blijven wachten op een kans om jezelf te laten zien en horen. Hoewel bescheidenheid een kracht is, kom je niet verder als je te bescheiden bent. Je moet als introverte professional leren de knop om te zetten. Het is dan ook van belang jezelf te ontwikkelen tot een professional die zichzelf krachtig en overtuigend kan presenteren op een manier die bij jou past.

JEZELF KRACHTIG EN OVERTUIGEND PRESENTEREN ALS INTROVERTE PROFESSIONAL

Hieronder leggen wij uit hoe je jezelf in drie stappen krachtiger en overtuigender kunt presenteren.

STAP 1: VERGROOT JE ZELFBEWUSTZIJN

Als introvert persoon kun je veel waarde toevoegen. Het is belangrijk je daarvan bewust te zijn. Dit bewustzijn kun je vergroten door je persoonlijkheid in kaart te brengen. De Big Five-persoonlijkheidstheorie kan je hierbij helpen. Met dit inzicht kun je een eerste stap zetten om zelfbewust naar buiten te treden.

STAP 2: BENUT JE KWALITEITEN

De meeste introverte personen hebben de neiging zichzelf terughoudend op te stellen. Dat is een gemiste kans. In een complexer wordende wereld hebben veel bedrijven behoefte aan een scherpe analytische blik en weldoordachte plannen. Met het delen van deze typisch introverte kwaliteiten kun je jezelf profileren en help je ook je collega’s en team verder. Heb je behoefte aan meer inzicht in je kwaliteiten? Maak dan een zelfanalyse.

STAP 3: GRIJP HET PODIUM

Wanneer je jezelf bewust bent van je persoonlijkheid en je kwaliteiten, kun je jezelf krachtig en overtuigend laten zien aan de buitenwereld. Als je van nature niet gewend bent om op de voorgrond te treden, is dit best een spannende stap. Kies voor praktische acties waarmee je je zichtbaarheid vergroot. In welke situaties kun je jouw ideeën, kennis en expertise delen op een manier die bij je past? Hier vind je suggesties om aan je zichtbaarheid te werken.

DE ZICHTBARE INTROVERT: HOE KUNNEN WIJ JE HELPEN?

Wil jij jezelf als introverte professional krachtiger en overtuigender presenteren? Door deze stappen te volgen kun je al veel resultaat bereiken. Het kost echter tijd en moeite om jezelf deze stappen eigen te maken en om jezelf te blijven ontwikkelen. De Presenteerschool kan je daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

Wij reageren altijd binnen 24 uur.

WIJ HOUDEN VAN PRESENTEREN

De Presenteerschool helpt je graag je presentatievaardigheden te verbeteren. Dat doen we in de vorm van trainingen en coachingstrajecten.

Verder delen we kennis over alles wat met presenteren te maken heeft, bijvoorbeeld op ons blog en ons YouTubekanaal.

JOUW PROFESSIONELE LEERSCHOOL

ONZE FILOSOFIE

De Presenteerschool bekommert zich om jouw professionele ontwikkeling. We helpen jou je presentatievaardigheden verbeteren, zodat je beter in staat bent jezelf als professional te profileren en je boodschap helder en geloofwaardig over te brengen.

DE PRESENTEERSCHOOL WERKT MET BEVLOGEN EN COMPETENTE TRAINERS

NEEM CONTACT MET ONS OP

Spreek je ons graag telefonisch? Heb je meer informatie nodig? Wil je een vraag stellen?

Je kunt ook het onderstaande contactformulier invullen en dan krijg je binnen 24 uur een reactie.