Presentatietraining en -coaching voor professionals
Ontvang nu een offerte op maat voor jou en je team
Je kunt als professional je succes vergroten door je kwaliteiten zichtbaar te maken. Tijdens deze cursus leer jij samen met je collega’s hoe je jezelf succesvol profileert op de werkvloer.

ONTWIKKEL JEZELF TOT SUCCESVOLLE PROFESSIONAL

Als ambitieuze professional wil je graag groeien in je loopbaan. Er zijn mogelijkheden te over: je kunt promotie maken, je curriculum vitae een impuls geven met een uitdagend project of een nieuwe baan aannemen. Die overvloed aan mogelijkheden kan ook verlammend werken, zeker als je niet precies weet wat je wilt.

Om te groeien in je loopbaan is het belangrijk proactief te handelen. Het is niet productief om af te wachten tot er iets leuks op je pad komt of tot je leidinggevende het initiatief neemt. Dit betekent dat je zelf in moet beweging komen om je loopbaan de gewenste richting in te sturen.

DE SUCCESVOLLE PROFESSIONAL: BLIJF IN BEWEGING

Hieronder lees je welke drie stappen je kunnen helpen om werk te maken van je loopbaan.

STAP 1: ANALYSEER JEZELF

Wil je als professional groeien in je loopbaan, dan is het slim dit planmatig aan te pakken. Als eerste stap maak je een grondige zelfanalyse. Die helpt je ontdekken wat voor jou belangrijk is, waar je energie van krijgt en wat bij jouw kwaliteiten past. Aan de hand van de uitkomsten van de analyse kun je jouw richting voor de komende jaren bepalen.

STAP 2: BEPAAL JE DOELEN

Zodra je jouw richting hebt bepaald, kun je concrete doelen formuleren om je toekomstbeeld te realiseren. Formuleer je doelen specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Je kunt bijvoorbeeld een actieplan maken waarin je per doel het concrete gedrag beschrijft dat je moet laten zien om het doel te bereiken. Dat werkt vooral goed als je dat gedrag terugbrengt tot één of enkele handelingen per dag.

STAP 3: LAAT JEZELF ZIEN

Wil je succesvol zijn in je loopbaan, dan is het van belang om jezelf te profileren. Je wilt jezelf op een onderscheidende manier zichtbaar maken voor de buitenwereld. Je kunt dan op verschillende manieren profileren, bijvoorbeeld door je ambities te delen, een krachtige pitch te geven bij een organisatie of een overtuigend profiel op social media te zetten.

DE SUCCESVOLLE PROFESSIONAL: HOE KUNNEN WE JOU HELPEN?

Wil jij je ambities realiseren? Door deze stappen te volgen kun je al veel resultaat bereiken. Het kost echter tijd, moeite en energie om jezelf deze stappen eigen te maken en jezelf te blijven ontwikkelen. De Presenteerschool kan je daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

×