Presentatietraining en -coaching voor professionals
Ontvang nu een offerte op maat voor jou en je team
In veel bedrijven gaan financials een steeds strategischer rol spelen. Tijdens deze cursus leren jij en je collega’s hoe je die rol succesvol invult.

LAAT JEZELF ZIEN EN DENK MEE MET DE BUSINESS

Als financial ben je de schakel tussen finance en de business. In veel situaties is jouw deskundigheid nodig om de business verder te helpen: wat is de financiële situatie, wat zijn de financiële risico’s en hoe kunnen we onze strategische doelen behalen binnen de financiële kaders?

In jouw positie kun je jezelf profileren als business partner. Het is belangrijk voor jezelf, maar ook voor je bedrijf dat jij je rol pakt. Dat doe je bijvoorbeeld door gevraagd en ongevraagd gelegenheden te benutten om jouw deskundigheid te delen.

JEZELF PROFILEREN ALS FINANCIAL: DEEL JE EXPERTISE

Hieronder beschrijven we drie situaties waarin je jouw deskundigheid als financial kunt delen.

SITUATIE 1: STRATEGISCHE GESPREKKEN VOEREN

Zorg dat je aan tafel komt wanneer het over strategie en besluitvorming gaat. Als je mee wilt denken met de business, dan is het van belang om vroeg in besluitvormingsprocessen betrokken te worden. Dit kun je organiseren door andere stakeholders te benaderen en aan te geven wat jouw toegevoegde waarde is als het om strategie en besluitvorming gaat. Zit je aan tafel, dan kun je In deze gesprekken het financieel perspectief inbrengen en vanuit een adviserende rol meedenken met de business. Zo wordt jouw waarde gezien en word je niet pas benaderd als er financiële risico’s ontstaan.

SITUATIE 2: CIJFERS PRESENTEREN

Een geschikt moment om je deskundigheid te delen is tijdens bijeenkomsten waarin cijfers gepresenteerd worden. Tijdens deze bijeenkomsten praat je collega’s bij over de financiële situatie van de organisatie. Het is daarbij belangrijk de cijfers te vertalen naar taal en beelden die anderen begrijpen. Daarnaast kun je dit moment benutten om met collega’s van gedachten te wisselen over de betekenis van de cijfers voor de organisatie. 

SITUATIE 3: KENNISCLIPS OPNEMEN

Je kunt je kennis ook delen in de vorm van kennisclips of webinars. Door regelmatig je kennis te delen zul je merken dat collega’s financiële taal beteer begrijpen en beter weten waarvoor ze bij jou terechtkunnen.

DE ROLBEWUSTE FINANCIAL: HOE KUNNEN WE JOU HELPEN?

Wil jij jezelf profileren als financiële businesspartner? Door je deskundigheid te delen kun je al veel resultaat bereiken. Het kost echter tijd en moeite om de skills te ontwikkelen waarmee je krachtig en overtuigend overkomt op collega’s en andere stakeholders. De Presenteerschool kan je daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

×