INCOMPANYCURSUS

4 DAGDELEN

€ 1500,- PER DAGDEEL

MAX. 8 DEELNEMERS

De Rolbewuste Financial (cover)
  • Ken je kwaliteiten en je valkuilen als financial
  • Positioneer jezelf als financial business partner
  • Communiceer krachtig en overtuigend

De rol van de financial verandert. Tijdens deze incompanycursus leren jij en je collega’s hoe je die rol succesvol invult. Neem contact op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen.

CONTACT OPNEMEN

Wij reageren altijd binnen 24 uur!

DE ROLBEWUSTE FINANCIAL

Je bent als financial vakinhoudelijk sterk, maar niet geneigd om op de voorgrond te treden en je kwaliteiten zichtbaar te maken. Lastig, zeker als je de ambitie hebt om door te groeien. Ook verandert je rol: de financial evolueert van financieel expert naar business partner. Dat is voor veel financials even omschakelen. Je wordt niet alleen geacht inhoudelijk expert te zijn, maar moet ook proactief meedenken met de business.

Je krijgt steeds meer een adviserende rol. Om die rol succesvol te kunnen invullen moet je meer op de voorgrond treden en  jezelf ontwikkelen tot een krachtige business partner. Wij helpen jou te skills te ontwikkelen om te groeien in je rol en krachtig en overtuigend over te komen op collega’s en andere stakeholders.

WAAROM DEZE CURSUS?

Tijdens deze cursus leer je  jezelf rolbewust te profileren in je organisatie en krijg je de tools aangereikt om krachtig en overtuigend over te komen als financial business partner.

RESULTATEN NA DE CURSUS

  • Je hebt inzicht in je rol, kwaliteiten en valkuilen
  • Je weet hoe je jouw rol succesvol kunt invullen
  • Je kunt jezelf rolbewust profileren op de werkvloer
  • Je kunt effectief en overtuigend communiceren

NEEM CONTACT OP

Tijdens de incompanycursus De Rolbewuste Financial leer jij in vier trainingen hoe je jouw rol succesvol invult en krachtig en overtuigend overkomt als financial. Neem contact op om te bespreken hoe we jou en je collega’s kunnen helpen.

CONTACT OPNEMEN

BESCHRIJVING

De Rolbewuste Financial is een cursus die bestaat uit vier trainingen van één dagdeel. Je analyseert je organisatie, jouw rol in je organisatie en jouw eigen communicatiestijl.  Je leert hoe je jezelf rolbewust kunt profileren en vanuit die rol  krachtig en overtuigend overkomt.

De cursus is gericht op jouw ontwikkeling als professional. Je krijgt dus volop de gelegenheid om daaraan te werken. De trainer en de medecursisten faciliteren je daarin, want jij leert van de anderen en zij leren van jou.

Je oefent elke training minimaal één keer met een gesprek of presentatie. Dat doe je in een veilige omgeving waarin iedereen elkaar van feedback kan voorzien. Daarbij staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal, want we gaan uit van jouw individuele leerdoelen.

GLOBALE OPZET

TRAINING 1: ROLBEWUSTZIJN
We maken kennis en bespreken de leerdoelen. Dan analyseer je de context waarin je werkt, bespreken we jouw rol en breng je in kaart wat jouw toegevoegde waarde is voor de organisatie. Vervolgens beschrijf je wat je wilt bereiken vanuit je rol en welke kwaliteiten je daarbij inzet. Ook zoomen we in op jouw persoonlijke communicatiestijl en de punten die je belemmeren jezelf te profileren op de werkvloer. Tot slot doe je een aantal oefeningen om jezelf vanuit je rol krachtig en overtuigend te presenteren.

TRAINING 2: PROFILERING
We blikken terug op de vorige training. Daarna ga je aan de slag met jouw positionering als beleidsmedewerker. Je werkt een pitch uit waarin je anderen duidelijk maakt wie je bent en wat je kunt betekenen voor anderen. Je geeft je pitch meermaals en ontvangt hier feedback op. In het laatste deel bespreken we verschillende situaties waarin je jezelf kunt profileren op de werkvloer en maak je een actieplan om dit in de praktijk tot uitvoering te brengen.

TRAINING 3: OVERTUIGINGSKRACHT
We blikken terug op training 2 en je deelt je ervaringen op het vlak van profilering. Daarna gaan we in op hoe je vanuit jouw rol mensen meekrijgt. We behandelen de theorie rondom communicatiestijlen en je leert hoe je jouw stijl afstemt op die van je gesprekspartner. Ook behandelen we een aantal technieken om anderen te beïnvloeden en om te gaan met weerstand. Je oefent hiermee. Daarna gaan we in op hoe je in 5 minuten jezelf en je advies helder en activerend presenteert aan anderen. Je kiest vervolgens een onderwerp waarover je in training 4 een presentatie geeft, je werkt deze in hoofdlijnen uit en oefent hiermee.

TRAINING 4: IMPACT
We blikken terug op de vorige training. Je scherpt je presentatie verder aan. Je geeft de presentatie en krijgt feedback, waarna we bediscussiëren hoe je jouw overtuigingskracht als beleidsmedewerker kunt vergroten. Je geeft de presentatie nogmaals en ontvangt feedback. Tot slot bespreken we hoe je jezelf rolbewust gaat profileren en scherp je jouw actieplan aan.

SPECIAAL VOOR FINANCIALS IN GROTE ORGANISATIES

Deze incompanycursus is ontwikkeld voor financials die werkzaam zijn in een grote organisatie. Wij bieden je de tools om in die uitdagende context jezelf rolbewust te profileren.

Hebben jij en je collega’s speciale behoeften? Missen jullie een onderwerp of willen jullie slechts een deel van de cursus volgen? Wij stellen een speciaal pakket voor jullie samen.

ONLINE CURSUS

Willen jullie deze cursus online volgen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

NEEM CONTACT OP

PERSOONLIJKE BEGELEIDING?

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding? Dan stellen we in overleg een individueel coachingstraject voor je samen.

NEEM CONTACT OP

SPECIFICATIE

TRAINING EN BEGELEIDING
De cursusprijs is opgebouwd uit twee delen: (1) vier trainingen van één dagdeel en (2) een individueel begeleidingstraject. De afzonderlijke trainingen kosten € 1250,- en de persoonlijke begeleiding kost in totaal € 1.000,-. De prijzen zijn exclusief btw.

CURSUSMATERIAAL
Het cursusmateriaal zit bij de prijs inbegrepen.

ALLES OP EEN RIJ

PRIJSOPBOUW
1. Vier trainingen van één dagdeel: € 5.000,-
2. Individuele begeleiding: € 1000,-
3. Cursusmateriaal: € 0,-

Totaal: € 6000,- exclusief btw

BETAALWIJZE
Voorafgaand aan de cursus versturen we de factuur. Die moet binnen 30 dagen voldaan worden.

LAAT JEZELF ZIEN EN DENK MEE MET DE BUSINESS

Als financial ben je de schakel tussen finance en de business. In veel situaties is jouw deskundigheid nodig om de business verder te helpen: wat is de financiële situatie, wat zijn de financiële risico’s en hoe kunnen we onze strategische doelen behalen binnen de financiële kaders?

In jouw positie kun je jezelf profileren als business partner. Het is niet alleen in jouw eigen belang, maar ook in dat van je bedrijf om deze rol te pakken. Dat doe je bijvoorbeeld door gevraagd en ongevraagd gelegenheden te benutten om jouw deskundigheid te delen.

PROFILEREN ALS FINANCIAL: DEEL JE DESKUNDIGHEID

Hieronder beschrijven we drie situaties waarin je jouw deskundigheid als financial kunt delen.

SITUATIE 1: STRATEGISCHE GESPREKKEN

Zorg dat je aan tafel komt wanneer het over strategie en besluitvorming gaat. Als je mee wilt denken met de business, dan is het van belang om vroeg in besluitvormingsprocessen betrokken te worden. Dit kun je organiseren door andere stakeholders te benaderen en aan te geven wat jouw toegevoegde waarde is als het om strategie en besluitvorming gaat. Zit je aan tafel, dan kun je In deze gesprekken het financieel perspectief inbrengen en vanuit een adviserende rol meedenken met de business. Zo wordt jouw waarde gezien en word je niet pas benaderd als er financiële risico’s ontstaan.

SITUATIE 2: CIJFERS PRESENTEREN

Een geschikt moment om je deskundigheid te delen is tijdens bijeenkomsten waarin cijfers gepresenteerd worden. Tijdens deze bijeenkomsten praat je collega’s bij over de financiële situatie van de organisatie. Het is daarbij belangrijk de cijfers te vertalen naar taal en beelden die anderen begrijpen. Daarnaast kun je dit moment benutten om met collega’s van gedachten te wisselen over de betekenis van de cijfers voor de organisatie. 

SITUATIE 3: KENNISCLIPS OPNEMEN

Je kunt je kennis ook delen in de vorm van kennisclips of webinars. Door regelmatig je kennis te delen zul je merken dat collega’s financiële taal beteer begrijpen en beter weten waarvoor ze bij jou terechtkunnen.

JEZELF PROFILEREN ALS ROLBEWUSTE FINANCIAL: HOE KUNNEN WIJ JE HELPEN?

Wil jij jezelf profileren als financial businesspartner? Door je deskundigheid te delen kun je al veel resultaat bereiken. Het kost echter tijd en moeite om de skills te ontwikkelen waarmee je krachtig en overtuigend overkomt op collega’s en andere stakeholders. De Presenteerschool kan je daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

Wij reageren altijd binnen 24 uur.

WIJ HOUDEN VAN PRESENTEREN

De Presenteerschool helpt je graag je presentatievaardigheden te verbeteren. Dat doen we in de vorm van trainingen en coachingstrajecten.

Verder delen we kennis over alles wat met presenteren te maken heeft, bijvoorbeeld op ons blog en ons YouTubekanaal.

JOUW PROFESSIONELE LEERSCHOOL

ONZE FILOSOFIE

De Presenteerschool bekommert zich om jouw professionele ontwikkeling. We helpen jou je presentatievaardigheden verbeteren, zodat je beter in staat bent jezelf als professional te profileren en je boodschap helder en geloofwaardig over te brengen.

DE PRESENTEERSCHOOL WERKT MET BEVLOGEN EN COMPETENTE TRAINERS

NEEM CONTACT MET ONS OP

Spreek je ons graag telefonisch? Heb je meer informatie nodig? Wil je een vraag stellen?

Je kunt ook het onderstaande contactformulier invullen en dan krijg je binnen 24 uur een reactie.