INCOMPANYCURSUS

4 DAGDELEN

€ 1500,- PER DAGDEEL

MAX. 8 DEELNEMERS

De Rolbewuste Beleidsmedewerker (cover)
  • Ken je kwaliteiten en je valkuilen als beleidsmedewerker
  • Profileer jezelf als veelzijdige verbinder
  • Communiceer krachtig en overtuigend

De rol van de beleidsmedewerker verandert. Tijdens deze incompanycursus leren jij en je collega’s hoe je die rol succesvol invult. Neem contact op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen.

CONTACT OPNEMEN

Wij reageren altijd binnen 24 uur!

DE ROLBEWUSTE BELEIDSMEDEWERKER

Als beleidsmedewerker vervul je vaak verschillende rollen. Van procesbegeleider tot netwerker, van analist tot verbinder. In al die rollen ben je in samenwerking met anderen bezig om tot effectief beleid te komen en mensen hierin mee te krijgen.

De moderne beleidsmedewerker moet inzicht hebben in de verschillende rollen en in staat zijn daar effectief invulling aan te geven. Dat is best een uitdaging. Wij helpen jou de skills ontwikkelen om te groeien in je rol en krachtig en overtuigend over te komen op collega’s en andere stakeholders.

WAAROM DEZE CURSUS?

Tijdens deze cursus leer je jezelf rolbewust te profileren in je organisatie en krijg je de tools aangereikt om krachtig en overtuigend over te komen.

RESULTATEN NA DE CURSUS

  • Je hebt inzicht in je rol, kwaliteiten en valkuilen
  • Je weet hoe je jouw rol succesvol kunt invullen
  • Je kunt jezelf rolbewust profileren op de werkvloer
  • Je kunt effectief en overtuigend communiceren

NEEM CONTACT OP

Tijdens de incompanycursus De Rolbewuste Beleidsmedewerker leer jij in vier trainingen hoe je jouw rol succesvol invult en krachtig en overtuigend overkomt als beleidsmedewerker. Neem contact op om te bespreken hoe we jou en je collega’s kunnen helpen.

CONTACT OPNEMEN

BESCHRIJVING

De Rolbewuste Beleidsmedewerker is een cursus die bestaat uit vier trainingen van één dagdeel. Je analyseert je organisatie, jouw rol in je organisatie en jouw eigen communicatiestijl. Je leert hoe je jezelf rolbewust kunt profileren en krachtig en overtuigend overkomt op anderen.

De cursus is gericht op jouw ontwikkeling als professional. Je krijgt dus volop de gelegenheid om daaraan te werken. De trainer en de medecursisten faciliteren je daarin, want jij leert van de anderen en zij leren van jou.

Je oefent elke training minimaal één keer met een gesprek of presentatie. Dat doe je in een veilige omgeving waarin iedereen elkaar van feedback kan voorzien. Daarbij staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal, want we gaan uit van jouw individuele leerdoelen.

GLOBALE OPZET

TRAINING 1: ROLBEWUSTZIJN
We maken kennis en bespreken de leerdoelen. Dan analyseer je de context waarin je werkt, bespreken we jouw rol en breng je in kaart wat jouw toegevoegde waarde is voor de organisatie. Vervolgens beschrijf je wat je wilt bereiken vanuit je rol en welke kwaliteiten je daarbij inzet. Ook zoomen we in op jouw persoonlijke communicatiestijl en de punten die je belemmeren jezelf te profileren op de werkvloer. Tot slot doe je een aantal oefeningen om jezelf vanuit je rol krachtig en overtuigend te presenteren.

TRAINING 2: POSITIONERING
We blikken terug op de vorige training. Daarna ga je aan de slag met jouw positionering als beleidsmedewerker. Je werkt een pitch uit waarin je anderen duidelijk maakt wie je bent en wat je kunt betekenen voor anderen. Je geeft je pitch meermaals en ontvangt hier feedback op. In het laatste deel bespreken we verschillende situaties waarin je jezelf kunt profileren op de werkvloer en maak je een actieplan om dit in de praktijk tot uitvoering te brengen.

TRAINING 3: OVERTUIGINGSKRACHT
We blikken terug op training 2 en je deelt je ervaringen op het vlak van profilering. Daarna gaan we in op hoe je vanuit jouw rol mensen meekrijgt. We behandelen de theorie rondom communicatiestijlen en je leert hoe je jouw stijl afstemt op die van je gesprekspartner. Ook behandelen we een aantal technieken om anderen te beïnvloeden en om te gaan met weerstand. Je oefent hiermee. Daarna gaan we in op hoe je in 5 minuten jezelf en je advies helder en activerend presenteert aan anderen. Je kiest vervolgens een onderwerp waarover je in training 4 een presentatie geeft, je werkt deze in hoofdlijnen uit en oefent hiermee.

TRAINING 4: IMPACT
We blikken terug op de vorige training. Je scherpt je presentatie verder aan. Je geeft de presentatie en krijgt feedback, waarna we bediscussiëren hoe je jouw overtuigingskracht als beleidsmedewerker kunt vergroten. Je geeft de presentatie nogmaals en ontvangt feedback. Tot slot bespreken we hoe je jezelf rolbewust gaat profileren en scherp je jouw actieplan aan.

SPECIAAL VOOR BELEIDSMEDEWERKERS IN GROTE ORGANISATIES

Deze incompanycursus is ontwikkeld voor beleidsmedewerkers die werkzaam zijn in een grote organisatie. Wij bieden je de tools om in die uitdagende context jezelf rolbewust te profileren.

Hebben jij en je collega’s speciale behoeften? Missen jullie een onderwerp of willen jullie slechts een deel van de cursus volgen? Wij stellen een speciaal pakket voor jullie samen.

ONLINE CURSUS

Willen jullie deze cursus online volgen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

NEEM CONTACT OP

PERSOONLIJKE BEGELEIDING?

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding? Dan stellen we in overleg een individueel coachingstraject voor je samen.

NEEM CONTACT OP

SPECIFICATIE

TRAINING EN BEGELEIDING
De cursusprijs is opgebouwd uit twee delen: (1) vier trainingen van één dagdeel en (2) een individueel begeleidingstraject. De afzonderlijke trainingen kosten € 1250,- en de persoonlijke begeleiding kost in totaal € 1.000,-. De prijzen zijn exclusief btw.

CURSUSMATERIAAL
Het cursusmateriaal zit bij de prijs inbegrepen.

ALLES OP EEN RIJ

PRIJSOPBOUW
1. Vier trainingen van één dagdeel: € 5.000,-
2. Individuele begeleiding: € 1000,-
3. Cursusmateriaal: € 0,-

Totaal: € 6000,- exclusief btw

BETAALWIJZE
Voorafgaand aan de cursus versturen we de factuur. Die moet binnen 30 dagen voldaan worden.

LAAT JEZELF ZIEN EN HOREN

Als beleidsmedewerker ben je de schakel tussen beleid en de uitvoering. Je wilt in je rol vooral richtinggevend zijn: in samenwerking met anderen beleid ontwikkelen en mensen meekrijgen naar dit beleid te handelen. Het meekrijgen van anderen is best een uitdaging.

In jouw positie kun je niet alleen invloed uitoefenen op de inhoud van het beleid, maar ook op de uitvoering daarvan. Het is dan ook belangrijk dat je zichtbaar bent in je organisatie en jezelf profileert als richtinggevende beleidsmedewerker. Dat doe je bijvoorbeeld door gevraagd en ongevraagd gelegenheden te benutten om jouw deskundigheid te delen.

PROFILEREN ALS BELEIDSMEDEWERKER: DEEL JE DESKUNDIGHEID

Hieronder beschrijven we drie situaties waarin je jouw deskundigheid als beleidsmedewerker kunt delen.

SITUATIE 1: IN GESPREK MET DE BUSINESS

Als je mensen mee wilt krijgen, dan is het van belang om in gesprek te gaan met mensen in de organisatie. Dit kun je doen door vaste gespreksmomenten in te plannen, maar ook door af en toe binnen te lopen bij andere afdelingen. Je kunt collega’s vertellen waar je je mee bezig houdt en hen vragen naar voor hun relevante thema’s. Zo krijgen anderen een beter beeld van jou, wat jij voor hen kunt betekenen en waarom bepaald beleid er is. Daarnaast weet jij beter welke waarde jij kunt toevoegen en hoe je mensen meekrijgt.

SITUATIE 2: DE PRESENTATIE

Er zijn veel mogelijkheden om je kennis te delen. Dit kan bijvoorbeeld door een korte presentatie te geven voor een bepaalde afdeling. Ook kun je dit moment benutten om met collega’s van gedachten te wisselen over de impact van deze onderwerpen op de business. Wil je alleen een korte update geven over een beleidsthema, dan is een korte video of een webinar een prima middel. Door regelmatig je kennis te delen zul je merken dat collega’s beter weten wat jouw rol is, waarvoor ze bij jou terechtkunnen en waarom bepaald beleid de organisatie verder helpt.

SITUATIE 3: HET ADVIESGESPREK

Een van je taken als beleidsmedewerker is om de business goed en adequaat te adviseren. Dit kun je doen tijdens een adviesgesprek. In dit gesprek adviseer je collega’s en andere stakeholders over beleidsmatige thema’s in relatie tot de business. Daarbij moet je in staat zijn informatie begrijpelijk en overtuigend over te brengen, ook aan mensen die niet dagelijks met beleid bezig zijn. Communicatieve vaardigheden vormen daarbij de sleutel tot succes.

PROFILEREN ALS BELEIDSMEDEWERKER: HOE KUNNEN WIJ JE HELPEN?

Wil jij jezelf profileren als beleidsmedewerker? Door je deskundigheid te delen kun je al veel resultaat bereiken. Het kost echter tijd en moeite om de skills te ontwikkelen waarmee je krachtig en overtuigend overkomt op collega’s en andere stakeholders. De Presenteerschool kan je daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

Wij reageren altijd binnen 24 uur.

WIJ HOUDEN VAN PRESENTEREN

De Presenteerschool helpt je graag je presentatievaardigheden te verbeteren. Dat doen we in de vorm van trainingen en coachingstrajecten.

Verder delen we kennis over alles wat met presenteren te maken heeft, bijvoorbeeld op ons blog en ons YouTubekanaal.

JOUW PROFESSIONELE LEERSCHOOL

ONZE FILOSOFIE

De Presenteerschool bekommert zich om jouw professionele ontwikkeling. We helpen jou je presentatievaardigheden verbeteren, zodat je beter in staat bent jezelf als professional te profileren en je boodschap helder en geloofwaardig over te brengen.

DE PRESENTEERSCHOOL WERKT MET BEVLOGEN EN COMPETENTE TRAINERS

NEEM CONTACT MET ONS OP

Spreek je ons graag telefonisch? Heb je meer informatie nodig? Wil je een vraag stellen?

Je kunt ook het onderstaande contactformulier invullen en dan krijg je binnen 24 uur een reactie.