INCOMPANYCURSUS

4 DAGDELEN

€ 1500,- PER DAGDEEL

MAX. 8 DEELNEMERS

De Rolbewuste Bedrijfsjurist (cover)
  • Ken je kwaliteiten en je valkuilen als bedrijfsjurist
  • Positioneer jezelf als legal business partner
  • Communiceer krachtig en overtuigend

Tijdens deze incompanycursus leer jij rolbewust profileren als bedrijfsjurist. Neem contact op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen.

CONTACT OPNEMEN

Wij reageren altijd binnen 24 uur!

DE ROLBEWUSTE BEDRIJFSJURIST

Je bent analytisch sterk, zorgvuldig en vindt het prettig in alle rust aan een juridisch probleem te werken. Maar je merkt dat de rol van bedrijfsjurist verandert. Je wordt niet meer alleen geacht juridisch expert te zijn, maar moet ook proactief meedenken met de business. Je krijgt steeds meer een adviserende rol.

Om die rol succesvol te kunnen invullen moet je jezelf ontwikkelen tot een krachtige business partner. Dat is voor veel juridisch professionals een grote verandering. En wellicht ook voor jou. Daarom helpen we jou de skills te ontwikkelen om te groeien in je rol en krachtig en overtuigend over te komen op collega’s en andere stakeholders.

WAAROM DEZE CURSUS?

Tijdens deze cursus krijg jij als bedrijfsjurist de tools om jezelf te profileren in je organisatie en om krachtig en overtuigend over te komen als legal businesspartner.

RESULTATEN NA DE CURSUS

  • Je hebt inzicht in je rol, kwaliteiten en valkuilen
  • Je weet hoe je jouw rol succesvol kunt invullen
  • Je kunt jezelf rolbewust profileren op de werkvloer
  • Je kunt effectief en overtuigend communiceren

NEEM CONTACT OP

Tijdens de incompanycursus De Rolbewuste Bedrijfsjurist leer jij in vier trainingen hoe je jouw rol als legal business partner succesvol invult en krachtig en overtuigend overkomt op de buitenwereld. Neem contact op om te bespreken hoe we jou en je collega’s kunnen helpen.

CONTACT OPNEMEN

BESCHRIJVING

De Rolbewuste Bedrijfsjurist is een cursus die bestaat uit vier trainingen van één dagdeel. Je analyseert je organisatie, jouw rol in je organisatie en jouw eigen communicatiestijl. Ook leer je hoe je jezelf rolbewust kunt profileren en vanuit die rol krachtig en overtuigend overkomt.

De cursus is gericht op jouw ontwikkeling als professional. Je krijgt dus volop de gelegenheid om daaraan te werken. De trainer en de medecursisten faciliteren je daarin, want jij leert van de anderen en zij leren van jou.

Je oefent elke training minimaal één keer met een gesprek of presentatie. Dat doe je in een veilige omgeving waarin iedereen elkaar van feedback kan voorzien. Daarbij staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal, want we gaan uit van jouw individuele leerdoelen.

GLOBALE OPZET

TRAINING 1: ROLBEWUSTZIJN
We maken kennis en bespreken de leerdoelen. Dan analyseer je de context waarin je werkt, bespreken we jouw rol en breng je in kaart wat jouw toegevoegde waarde is voor de organisatie. Vervolgens beschrijf je wat je wilt bereiken vanuit je rol en welke kwaliteiten je daarbij inzet. Ook zoomen we in op jouw persoonlijke communicatiestijl en de punten die je belemmeren jezelf te profileren op de werkvloer. Tot slot doe je een aantal oefeningen om jezelf vanuit je rol krachtig en overtuigend te presenteren.

TRAINING 2: POSITIONERING
We blikken terug op de vorige training. Daarna ga je aan de slag met jouw positionering als juridisch professional. Je werkt een pitch uit waarin je anderen duidelijk maakt wie je bent en wat je kunt betekenen voor anderen. Je geeft je pitch meermaals en ontvangt hier feedback op. In het laatste deel bespreken we verschillende situaties waarin je jezelf kunt profileren op de werkvloer en maak je een actieplan om dit in de praktijk tot uitvoering te brengen.

TRAINING 3: OVERTUIGINGSKRACHT
We blikken terug op training 2 en je deelt je ervaringen op het vlak van profilering. Daarna gaan we in op hoe je vanuit jouw adviserende rol overtuigend kunt overkomen op anderen. We behandelen de theorie rondom communicatiestijlen en je leert hoe je jouw stijl afstemt op die van je gesprekspartner. Ook behandelen we een aantal technieken om anderen te beïnvloeden en om te gaan met weerstand. Je oefent hiermee. Daarna gaan we in op hoe je in 5 minuten jezelf en je advies helder en activerend presenteert aan anderen. Je kiest vervolgens een onderwerp waarover je in training 4 een presentatie geeft, je werkt deze in hoofdlijnen uit en oefent hiermee.

TRAINING 4: IMPACT
We blikken terug op de vorige training. Je scherpt je presentatie verder aan. Je geeft de presentatie en krijgt feedback, waarna we bediscussiëren hoe je jouw overtuigingskracht als juridisch professional kunt vergroten. Je geeft de presentatie nogmaals en ontvangt feedback. Tot slot bespreken we hoe je jezelf rolbewust gaat profileren en scherp je jouw actieplan aan.

SPECIAAL VOOR BEDRIJFSJURISTEN IN GROTE ORGANISATIES

Deze incompanycursus is ontwikkeld voor juridische professionals die werkzaam zijn in een grote organisatie. Wij bieden je de tools om in die uitdagende context jezelf rolbewust te profileren.

Hebben jij en je collega’s speciale behoeften? Missen jullie een onderwerp of willen jullie slechts een deel van de cursus volgen? Wij stellen een speciaal pakket voor jullie samen.

ONLINE CURSUS

Willen jullie deze cursus online volgen? Dat kan! Hoewel De Rolbewuste Bedrijfsjurist is ingericht als incompanycursus, staat flexibiliteit bij ons hoog in het vaandel. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

NEEM CONTACT OP

PERSOONLIJKE BEGELEIDING?

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding? Dan stellen we graag een individueel coachingstraject voor je samen.

NEEM CONTACT OP

SPECIFICATIE

TRAINING EN BEGELEIDING
De cursusprijs is opgebouwd uit twee delen: (1) vier trainingen van één dagdeel en (2) een individueel begeleidingstraject. De afzonderlijke trainingen kosten € 1250,- en de persoonlijke begeleiding kost in totaal € 1.000,-. De prijzen zijn exclusief btw.

CURSUSMATERIAAL
Het cursusmateriaal zit bij de prijs inbegrepen.

ALLES OP EEN RIJ

PRIJSOPBOUW
1. Vier trainingen van één dagdeel: € 5.000,-
2. Individuele begeleiding: € 1000,-
3. Cursusmateriaal: € 0,-

Totaal: € 6000,- exclusief btw

BETAALWIJZE
Voorafgaand aan de cursus versturen we de factuur. Die moet binnen 30 dagen voldaan worden.

LAAT JEZELF ZIEN EN DENK MEE MET DE BUSINESS

Als bedrijfsjurist ben je de schakel tussen legal en de business. In veel situaties is jouw deskundigheid nodig om de business verder te helpen: wat zijn de juridische risico’s, aan welke vereisten moeten we voldoen en hoe kunnen we verder zonder te veel juridische risico te lopen?

In jouw positie kun je jezelf profileren als businesspartner. Het is niet alleen in jouw eigen belang, maar ook in dat van je bedrijf om deze rol te pakken. Dat doe je bijvoorbeeld door gevraagd en ongevraagd gelegenheden te benutten om jouw deskundigheid te delen.

DE ROLBEWUSTE BEDRIJFSJURIST: DEEL JE DESKUNDIGHEID

Hieronder beschrijven we drie situaties waarin je jouw deskundigheid als bedrijfsjurist kunt delen.

SITUATIE 1: IN GESPREK MET DE BUSINESS

Als je mee wilt denken met de business, is het van belang om in gesprek te gaan met andere afdelingen en met managers. Dit kun je doen door vaste gespreksmomenten in te plannen, maar ook door af en toe binnen te lopen bij andere afdelingen. Je kunt collega’s bijvoorbeeld vragen met welke onderwerpen zij zich bezighouden. Zo krijg je een beter beeld van wat er speelt en welke waarde jij kunt toevoegen. Zij leren jou ook beter kennen, waardoor ze je sneller bij besluitvormingsprocessen betrekken en niet pas benaderen als er een juridisch brandje geblust moet worden.

SITUATIE 2: DE KENNISLUNCH

Een geschikt moment om je deskundigheid te delen is de kennislunch. Tijdens een kennislunch praat je collega’s bij over relevante juridische onderwerpen. Ook kun je dit moment benutten om met collega’s van gedachten te wisselen over de impact van deze onderwerpen op de business. Je kunt je kennis ook in andere vormen delen. Denk bijvoorbeeld aan kennisclips of webinars. Door regelmatig je kennis te delen zul je merken dat collega’s beter weten wat jouw rol is en waarvoor ze bij jou terechtkunnen.

SITUATIE 3: HET ADVIESGESPREK

Een van je taken als bedrijfsjurist is om de business goed en adequaat te adviseren. Dit kun je doen tijdens een adviesgesprek. In dit gesprek adviseer je collega’s en andere stakeholders over juridische vraagstukken in relatie tot de business. Daarbij moet je in staat zijn juridische informatie begrijpelijk en overtuigend over te brengen, ook aan niet-juristen. Communicatieve vaardigheden vormen daarbij de sleutel tot succes.

DE ROLBEWUSTE BEDRIJFSJURIST: HOE KUNNEN WIJ JE HELPEN?

Wil jij jezelf profileren als businesspartner? Door je deskundigheid te delen kun je al veel resultaat bereiken. Het kost echter tijd en moeite om de skills te ontwikkelen waarmee je krachtig en overtuigend overkomt op collega’s en andere stakeholders. De Presenteerschool kan je daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

Wij reageren altijd binnen 24 uur.

WIJ HOUDEN VAN PRESENTEREN

De Presenteerschool helpt je graag je presentatievaardigheden te verbeteren. Dat doen we in de vorm van trainingen en advies.

Verder delen we kennis over alles wat met presenteren te maken heeft, bijvoorbeeld op ons blog en ons YouTubekanaal.

JOUW PROFESSIONELE LEERSCHOOL

ONZE FILOSOFIE

De Presenteerschool bekommert zich om jouw professionele ontwikkeling. We helpen jou je presentatievaardigheden verbeteren, zodat je beter in staat bent jezelf als professional te profileren en je boodschap helder en geloofwaardig over te brengen.

DE PRESENTEERSCHOOL WERKT MET BEVLOGEN EN COMPETENTE TRAINERS

NEEM CONTACT MET ONS OP

Spreek je ons graag telefonisch? Heb je meer informatie nodig? Wil je een vraag stellen?

Je kunt ook het onderstaande contactformulier invullen en dan krijg je binnen 24 uur een reactie.

    [icon_counter]