Bel ons:

De Rolbewuste Bedrijfsjurist

Bedrijfsjuristen ontwikkelen zich in bedrijven meer en meer als business partner. Tijdens deze cursus leer jij jezelf rolbewust profileren als bedrijfsjurist.

LAAT JEZELF ZIEN EN DENK MEE MET DE BUSINESS

Als bedrijfsjurist ben je de schakel tussen legal en de business. In veel situaties is jouw deskundigheid nodig om de business verder te helpen: wat zijn de juridische risico’s, aan welke vereisten moeten we voldoen en hoe kunnen we verder zonder te veel juridische risico te lopen?

In jouw positie kun je jezelf profileren als businesspartner. Het is niet alleen in jouw eigen belang, maar ook in dat van je bedrijf om deze rol te pakken. Dat doe je bijvoorbeeld door gevraagd en ongevraagd gelegenheden te benutten om jouw deskundigheid te delen.

DE ROLBEWUSTE BEDRIJFSJURIST: DEEL JE DESKUNDIGHEID

Hieronder beschrijven we drie situaties waarin je jouw deskundigheid als bedrijfsjurist kunt delen.

SITUATIE 1: IN GESPREK MET DE BUSINESS

Als je mee wilt denken met de business, is het van belang om in gesprek te gaan met andere afdelingen en met managers. Dit kun je doen door vaste gespreksmomenten in te plannen, maar ook door af en toe binnen te lopen bij andere afdelingen. Je kunt collega’s bijvoorbeeld vragen met welke onderwerpen zij zich bezighouden. Zo krijg je een beter beeld van wat er speelt en welke waarde jij kunt toevoegen. Zij leren jou ook beter kennen, waardoor ze je sneller bij besluitvormingsprocessen betrekken en niet pas benaderen als er een juridisch brandje geblust moet worden.

SITUATIE 2: DE KENNISLUNCH

Een geschikt moment om je deskundigheid te delen is de kennislunch. Tijdens een kennislunch praat je collega’s bij over relevante juridische onderwerpen. Ook kun je dit moment benutten om met collega’s van gedachten te wisselen over de impact van deze onderwerpen op de business. Je kunt je kennis ook in andere vormen delen. Denk bijvoorbeeld aan kennisclips of webinars. Door regelmatig je kennis te delen zul je merken dat collega’s beter weten wat jouw rol is en waarvoor ze bij jou terechtkunnen.

SITUATIE 3: HET ADVIESGESPREK

Een van je taken als bedrijfsjurist is om de business goed en adequaat te adviseren. Dit kun je doen tijdens een adviesgesprek. In dit gesprek adviseer je collega’s en andere stakeholders over juridische vraagstukken in relatie tot de business. Daarbij moet je in staat zijn juridische informatie begrijpelijk en overtuigend over te brengen, ook aan niet-juristen. Communicatieve vaardigheden vormen daarbij de sleutel tot succes.

DE ROLBEWUSTE BEDRIJFSJURIST: HOE KUNNEN WE JOU HELPEN?

Wil jij jezelf profileren als businesspartner? Door je deskundigheid te delen kun je al veel resultaat bereiken. Het kost echter tijd en moeite om de skills te ontwikkelen waarmee je krachtig en overtuigend overkomt op collega’s en andere stakeholders. De Presenteerschool kan je daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

×