Incompanycursus

4 trainingen

€ 995,- per deelnemer

Max. 12 deelnemers

  • Ken je communicatieve kwaliteiten en valkuilen
  • Maak een krachtige en overtuigende indruk
  • Breng je juridische kennis effectief over

Tijdens deze incompanycursus leer jij krachtig en overtuigend communiceren als bedrijfsjurist. Neem contact op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen.

CONTACT OPNEMEN

Wij reageren altijd binnen 24 uur!

DE OVERTUIGENDE BEDRIJFSJURIST

Je bent analytisch sterk, zorgvuldig en vindt het prettig in alle rust aan een juridisch probleem te werken. Tegelijkertijd moet je in jouw rol in staat zijn juridische informatie begrijpelijk en overtuigend over te brengen, ook aan niet-juristen. Je moet voortdurend op de juiste frequentie communiceren.

Communicatieve vaardigheden vormen de sleutel tot succes. Je wilt die skills ontwikkelen, zodat je je krachtig en overtuigend overkomt op collega’s en andere stakeholders.

WAAROM DEZE CURSUS?

Tijdens deze cursus leer je jezelf krachtig en overtuigend presenteren als juridisch professional.

RESULTATEN NA DE CURSUS

  • Je hebt inzicht in je communicatieve kwaliteiten en valkuilen
  • Je weet hoe je effectief en overtuigend communiceert
  • Je kunt juridische kennis kernachtig en begrijpelijk overbrengen

NEEM CONTACT OP

Tijdens de incompanycursus De Overtuigende Bedrijfsjurist leer jij in vier trainingen hoe je succesvol communiceert als juridisch professional. Neem contact op om te bespreken hoe we jou en je collega’s kunnen helpen.

CONTACT OPNEMEN

BESCHRIJVING

De Overtuigende Bedrijfsjurist is een cursus die bestaat uit vier trainingen van één dagdeel. Je analyseert je eigen communicatiestijl en brengt die van je omgeving in kaart. Je leert hoe je krachtig en overtuigend communiceert in verschillende situaties.

De cursus is gericht op jouw ontwikkeling als professional. Je krijgt dus volop de gelegenheid om daaraan te werken. De trainer en de medecursisten faciliteren je daarin, want jij leert van de anderen en zij leren van jou.

Je oefent elke training minimaal één keer met een gesprek of presentatie. Dat doe je in een veilige omgeving waarin iedereen elkaar van feedback kan voorzien. Daarbij staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal, want we gaan uit van jouw individuele leerdoelen.

GLOBALE OPZET

TRAINING 1: JOUW COMMUNICATIESTIJL
We maken kennis en bespreken de leerdoelen. Dan bespreken we jouw rol in je organisatie, inventariseren situaties waarin je communiceert met anderen en zoomen in op jouw persoonlijke communicatiestijl. Vervolgens bespreken we verschillende overtuigingstechnieken, waarmee we meermaals oefenen. Tot slot bedenk je een onderwerp voor training 2, 3 en 4.

TRAINING 2: DE KENNISLUNCH
We blikken terug op training 1. Dan bespreken we het onderwerp waarover je gaat presenteren. We gaan in op presentatiestructuren en -technieken. Je bereidt de kennislunch voor en geeft een presentatie van tien minuten.

TRAINING 3: INTERN ADVIES
We blikken terug op training 2. Daarna bespreken we het onderwerp waarover je intern advies gaat uitbrengen. We gaan in op manieren om een advies helder en activerend te presenteren. Je bereidt een adviesgesprek voor dat je meermaals oefent.

TRAINING 4: IN GESPREK MET EXTERNEN
We blikken terug op de vorige training. We bespreken het onderwerp waarover je een gesprek met een externe voert. We besteden aandacht aan een model om je boodschap kort, krachtig en begrijpelijk onder woorden te brengen. Je bereidt een gesprek van tien minuten voor dat je meermaals oefent.

SPECIAAL VOOR JURISTEN IN GROTE ORGANISATIES

Deze incompanycursus is ontwikkeld voor juridische professionals die werkzaam zijn in een grote organisatie. Wij bieden je de tools om in die uitdagende context effectief te communiceren.

Hebben jij en je collega’s speciale behoeften? Missen jullie een onderwerp of willen jullie slechts een deel van de cursus volgen? Wij stellen een speciaal pakket voor jullie samen.

ONLINE CURSUS

Willen jullie deze cursus online volgen? Dat kan! Hoewel De Overtuigende Bedrijfsjurist is ingericht als incompanycursus, begrijpen we dat deze turbulente tijden vragen om flexibiliteit. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

NEEM CONTACT OP

PERSOONLIJKE BEGELEIDING?

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding? Dan stellen we graag een individueel coachingstraject voor je samen.

NEEM CONTACT OP

NEEM CONTACT OP MET ROBBERT

Mail Robbert Bel Robbert App Robbert Volg Robbert

SPECIFICATIE

CURSUSKOSTEN
De cursus kost € 995,- exclusief btw per deelnemer.

CURSUSMATERIAAL
Het cursusmateriaal zit bij de prijs inbegrepen.

ALLES OP EEN RIJ

Trainingen, materiaal en begeleiding: € 995,-

Totaal (ex btw): € 995,- per deelnemer

BETAALWIJZE
Voorafgaand aan de cursus versturen we de factuur. Die moet binnen 30 dagen voldaan worden.

LAAT JEZELF ZIEN EN DENK MEE MET DE BUSINESS

Als bedrijfsjurist ben je de schakel tussen legal en de business. In veel situaties is jouw deskundigheid nodig om de business verder te helpen: wat zijn de juridische risico’s, aan welke vereisten moeten we voldoen en hoe kunnen we verder zonder te veel juridische risico te lopen?

In jouw positie kun je jezelf profileren als businesspartner. Het is niet alleen in jouw eigen belang, maar ook in dat van je bedrijf om deze rol te pakken. Dat doe je bijvoorbeeld door gevraagd en ongevraagd gelegenheden te benutten om jouw deskundigheid te delen.

DE OVERTUIGENDE BEDRIJFSJURIST: DEEL JE DESKUNDIGHEID

Hieronder beschrijven we drie situaties waarin je jouw deskundigheid als bedrijfsjurist kunt delen.

SITUATIE 1: IN GESPREK MET DE BUSINESS

Als je mee wilt denken met de business, is het van belang om in gesprek te gaan met andere afdelingen en met managers. Dit kun je doen door vaste gespreksmomenten in te plannen, maar ook door af en toe binnen te lopen bij andere afdelingen. Je kunt collega’s bijvoorbeeld vragen met welke onderwerpen zij zich bezighouden. Zo krijg je een beter beeld van wat er speelt en welke waarde jij kunt toevoegen. Zij leren jou ook beter kennen, waardoor ze je sneller bij besluitvormingsprocessen betrekken en niet pas benaderen als er een juridisch brandje geblust moet worden.

SITUATIE 2: DE KENNISLUNCH

Een geschikt moment om je deskundigheid te delen is de kennislunch. Tijdens een kennislunch praat je collega’s bij over relevante juridische onderwerpen. Ook kun je dit moment benutten om met collega’s van gedachten te wisselen over de impact van deze onderwerpen op de business. Je kunt je kennis ook in andere vormen delen. Denk bijvoorbeeld aan kennisclips of webinars. Door regelmatig je kennis te delen zul je merken dat collega’s beter weten wat jouw rol is en waarvoor ze bij jou terechtkunnen.

SITUATIE 3: HET ADVIESGESPREK

Een van je taken als bedrijfsjurist is om de business goed en adequaat te adviseren. Dit kun je doen tijdens een adviesgesprek. In dit gesprek adviseer je collega’s en andere stakeholders over juridische vraagstukken in relatie tot de business. Daarbij moet je in staat zijn juridische informatie begrijpelijk en overtuigend over te brengen, ook aan niet-juristen. Communicatieve vaardigheden vormen daarbij de sleutel tot succes.

DE OVERTUIGENDE BEDRIJFSJURIST: HOE KUNNEN WIJ JE HELPEN?

Wil jij jezelf profileren als businesspartner? Door je deskundigheid te delen kun je al veel resultaat bereiken. Het kost echter tijd en moeite om de skills te ontwikkelen waarmee je krachtig en overtuigend overkomt op collega’s en andere stakeholders. De Presenteerschool kan je daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

Wij reageren altijd binnen 24 uur.

WIJ HOUDEN VAN PRESENTEREN

De Presenteerschool helpt je graag je presentatievaardigheden te verbeteren. Dat doen we in de vorm van trainingen en advies.

Verder delen we kennis over alles wat met presenteren te maken heeft, bijvoorbeeld op ons blog en ons YouTubekanaal.

JOUW PROFESSIONELE LEERSCHOOL

ONZE FILOSOFIE

De Presenteerschool bekommert zich om jouw professionele ontwikkeling. We helpen jou je presentatievaardigheden verbeteren, zodat je beter in staat bent jezelf als professional te profileren en je boodschap helder en geloofwaardig over te brengen.

DE PRESENTEERSCHOOL WERKT MET BEVLOGEN EN COMPETENTE TRAINERS

NEEM CONTACT MET ONS OP

Spreek je ons graag telefonisch? Heb je meer informatie nodig? Wil je een vraag stellen?

Je kunt ook het onderstaande contactformulier invullen en dan krijg je binnen 24 uur een reactie.