INCOMPANYCURSUS

4 DAGDELEN

€ 1500,- PER DAGDEEL

MAX. 8 DEELNEMERS

  • Sta zelfbewust en vol vertrouwen voor een groep
  • Gebruik storytelling om een gevoel van urgentie te kweken
  • Vergroot je impact met een beeldend en indringend verhaal

Verduurzaming is al jaren een relevant maatschappelijk thema – en die relevantie neemt alleen maar toe. Tijdens deze incompanycursus leer jij hoe je als spreker over duurzaamheid je impact kunt vergroten. Neem contact op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen.

CONTACT OPNEMEN

Wij reageren altijd binnen 24 uur!

DE GROENE STORYTELLER

Zet jij je in om het bewustzijn rondom duurzaamheid te vergroten? Adviseer je organisaties over de strategische koers op het vlak van sustainability? Of maak jij beleid met betrekking tot dit thema? Dan kunnen wij jou helpen je impact te vergroten.

WAAROM DEZE CURSUS?

Als duurzaamheidsprofessional heb je de taak om een bijdrage te leveren aan een toekomstbestendige wereld. Tijdens deze incompanycursus leer jij als duurzaamheidsprofessional hoe je een beeldend en indringend verhaal vertelt waarmee je de toehoorders boeit en waarvan de inhoud het publiek bijblijft.

RESULTATEN NA DE GROENE STORYTELLER

  • Je weet hoe je een verhaal voorbereidt en structureert
  • Je kunt met storytelling een gevoel van urgentie creëren
  • Je kunt een beeldend en indringend verhaal vertellen
  • Je staat zelfbewust en vol vertrouwen voor een groep

NEEM CONTACT OP

Tijdens de incompanycursus De Groene Storyteller leren jij en je collega’s in vier trainingen om jullie zakelijke presentatievaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Neem contact op om te bespreken hoe we jullie kunnen helpen.

CONTACT OPNEMEN

BESCHRIJVING

De Groene Storyteller is een incompanycursus die bestaat uit vier trainingen van één dagdeel. Daarin gaan we in op de kernelementen van een goed verhaal. Ook besteden we aandacht aan je verbale en non-verbale communicatie, aan improvisatietechnieken en aan manieren om interactie te creëren.

De Presenteerschool biedt een maatwerkgarantie. We stemmen de cursus af op de behoeften van jouw team. Van tevoren voeren we met alle deelnemers een intakegesprek om de ervaringen en behoeften in kaart te brengen. Verder verzoeken we jullie om casuïstiek in te brengen, waarop we de theorie en de oefeningen kunnen toespitsen.

Ons cursusmateriaal is weldoordacht, didactisch verantwoord en praktisch toepasbaar. Wij vinden het belangrijk dat het materiaal breed gedragen wordt door jou en je team én dat jullie het in de praktijk kunnen brengen. Daarom bestaat elke training uit een combinatie van theorie, discussie en toepassing. Op die manier behalen jullie het maximale resultaat uit deze cursus.

GLOBALE OPZET

TRAINING 1: VOORBEREIDEN
We maken kennis en bespreken de opzet van de cursus. Vervolgens introduceren we de verhaalcirkel, een model om in acht stappen de outline van het verhaal te schetsen. Ook achterhalen we de moraal van je verhaal. Je gaat aan de slag met de verhaalcirkel, presenteert de uitkomsten en verwerkt de feedback. Je presenteert de verbeterde versie nogmaals, waarna we vooruitblikken op training 2.

TRAINING 2: STRUCTUREREN
We blikken terug op de vorige training en bespreken je persoonlijke voortgang. Daarna behandelen we enkele presentatiestructuren. Je selecteert er één en structureert de presentatie uit training 1. Je presenteert de uitkomsten, ontvangt feedback en verwerkt het commentaar in je uitwerking. Tot slot geef je de presentatie nogmaals, waarna we vooruitblikken op training 3.

TRAINING 3: VERBINDEN
We blikken terug op de vorige training en bespreken je persoonlijke voortgang. Dan gaan we in op technieken om je publiek bij je verhaal te betrekken. We oefenen met deze technieken, waarna je het verhaal uitwerkt tot een presentatie van tien minuten. Je oefent deze presentatie en krijgt feedback, waarna we vooruitblikken op training 4.

TRAINING 4: VERTELLEN
We blikken terug op de vorige training en bespreken je persoonlijke voortgang. Dan geef je de eindpresentatie van ongeveer tien minuten, waarin je de besproken theorie in de praktijk brengt. Je krijgt de mogelijkheid de presentatie op te laten nemen en je krijgt feedback van de hele groep. Tot slot bespreken we hoe je het geleerde in de toekomst gaat toepassen.

SPECIAAL VOOR PROFESSIONALS DIE OVER DUURZAAMHEID SPREKEN

Deze incompanycursus is ontwikkeld voor professionals die regelmatig over duurzaamheid spreken. Werk je in een team? Volg de cursus dan samen met je collega’s, zodat jullie een herkenbare boodschap en stijl kunnen ontwikkelen.

Heeft jouw team speciale behoeften? Missen jullie een onderwerp of willen jullie maar een deel van de cursus volgen? Wij stellen een speciaal pakket voor jullie samen.

ONLINE CURSUS

Willen jullie deze cursus online volgen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

NEEM CONTACT OP

PERSOONLIJKE BEGELEIDING?

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding? Dan stellen we in overleg een individueel coachingstraject voor je samen.

NEEM CONTACT OP

SPECIFICATIE

TRAINING EN BEGELEIDING
De cursusprijs is opgebouwd uit twee delen: (1) vier trainingen van één dagdeel en (2) een individueel begeleidingstraject. De afzonderlijke trainingen kosten € 1250,- en de persoonlijke begeleiding kost in totaal € 1.000,-. De prijzen zijn exclusief btw.

CURSUSMATERIAAL
Het cursusmateriaal zit bij de prijs inbegrepen.

ALLES OP EEN RIJ

PRIJSOPBOUW
1. Vier trainingen van één dagdeel: € 5.000,-
2. Individuele begeleiding: € 1000,-
3. Cursusmateriaal: € 0,-

Totaal: € 6000,- exclusief btw

BETAALWIJZE
Voorafgaand aan de cursus versturen we de factuur. Die moet binnen 30 dagen voldaan worden.

VERTELLEN OVER VERDUURZAMING

De klimaatcrisis is een complex probleem. Aan de ene kant voelen we hoe de wereld in razend tempo opwarmt en zien we hoe de natuurrampen zich opstapelen. Aan de andere kant steken overal duurzame initiatieven de kop kop. Die situatie stemt tegelijkertijd somber en hoopvol.

Ben jij vanuit je functie betrokken bij de bestrijding van de klimaatcrisis? Werk je bijvoorbeeld als adviseur sustainability, als manager herinzet of als directeur circulariteit? Dan behoort het tot je kerntaken om anderen mee te krijgen. Je moet met je boodschap een gevoel van urgentie opwekken bij je toehoorders, of het nu gaat om collega’s, leidinggevenden of buitenstaanders.

URGENTIE KWEKEN: POSITIONEER JEZELF ALS GROENE STORYTELLER

Hieronder leggen wij uit wat je kunt doen om als groene storyteller een gevoel van urgentie op te wekken bij je publiek.

MAAK IMPACT INVOELBAAR

Als je een gevoel van urgentie wilt opwekken bij je toehoorders, moet je ze er persoonlijk bij betrekken. Je kunt strooien met statistieken en cijfers, maar dan is de kans groot dat niemand zich daardoor aangesproken voelt. Het is beter om als groene storyteller die impact invoelbaar te maken. Ontdek dus welke persoonlijke verhalen er achter data schuilgaan en hoe je die kunt vertalen naar het dagelijkse leven van de doelgroep. Pas als je toehoorders het idee hebben dat ze iets met je boodschap te maken hebben, zullen ze bereid zijn om in actie te komen.

GEBRUIK KRACHTIGE BEELDEN

De kracht van beeld is onmiskenbaar. We hebben twee informatieverwerkingskanalen: een verbaal en een visueel kanaal. Dat tweede kanaal is dominant. Dat komt onder meer doordat ons brein in slechts 150 milliseconden een beeld kan herkennen en daar in nog eens 100 milliseconden een betekenis aan toe kan kennen. Als je een gevoel van urgentie wilt opwekken met je boodschap, doe je er dus goed aan om beelden te gebruiken. Het risico bestaat wel dat je toehoorders in een verkramping schieten als je ze te veel ellende voorschotelt. Laat dus niet alleen zien van wat er mis is, maar ook hoe het beter kan. Zo geef je het publiek de mogelijkheid om in actie te komen.

SCHETS REËLE SCENARIO’S

In zijn boek Hoe gaan we dit uitleggen? uit 2019 bespreekt Jelmer Mommers de gevolgen van klimaatverandering. Hij schetst twee toekomstscenario’s. In het eerste scenario wordt de aarde nagenoeg onbewoonbaar doordat we er niet in slagen de klimaatcrisis te bestrijden. In het tweede scenario lukt het ons juist wel om de crisis een halt toe te roepen en de wereld blijvend te verduurzamen. Het interessante aan dit concept is dat hij beide scenario’s baseert op bestaande feiten en technologische ontwikkelingen. Daardoor word je als toehoorder geprikkeld om na te denken over de keuzes die we nu moeten maken.

DE GROENE STORYTELLER: HOE KUNNEN WIJ JE HELPEN?

Verkondigen jij en je collega’s een groene boodschap? Door de bovenstaande adviezen op te volgen vergroot je de impact van je verhaal. Er is training voor nodig om deze technieken onder de knie te krijgen en op langere termijn effectief in te blijven zetten. De Presenteerschool kan jullie helpen jezelf als groene storyteller te positioneren. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

Wij reageren altijd binnen 24 uur.

WIJ HOUDEN VAN PRESENTEREN

De Presenteerschool helpt je graag je presentatievaardigheden te verbeteren. Dat doen we in de vorm van trainingen en advies.

Verder delen we kennis over alles wat met presenteren te maken heeft, bijvoorbeeld op ons blog en ons YouTubekanaal.

JOUW PROFESSIONELE LEERSCHOOL

ONZE FILOSOFIE

De Presenteerschool bekommert zich om jouw professionele ontwikkeling. We helpen jou je presentatievaardigheden verbeteren, zodat je beter in staat bent jezelf als professional te profileren en je boodschap helder en geloofwaardig over te brengen.

DE PRESENTEERSCHOOL WERKT MET BEVLOGEN EN COMPETENTE TRAINERS

NEEM CONTACT MET ONS OP

Spreek je ons graag telefonisch? Heb je meer informatie nodig? Wil je een vraag stellen?

Je kunt ook het onderstaande contactformulier invullen en dan krijg je binnen 24 uur een reactie.