INCOMPANYCURSUS

4 DAGDELEN

€ 1500,- PER DAGDEEL

MAX. 8 DEELNEMERS

  • Sta zelfbewust en vol vertrouwen voor een groep
  • Breng je kennis over met behulp van storytelling
  • Verpak je kennis compact en begrijpelijk

Presenteren is een kernvaardigheid voor kennisprofessionals. Tijdens deze incompanycursus transformeren jij en je collega’s jezelf tot educatieve storyteller. Jullie leren om je kennis te verpakken in begrijpelijke, compacte verhalen. Neem contact op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen.

CONTACT OPNEMEN

Wij reageren altijd binnen 24 uur!

DE EDUCATIEVE STORYTELLER

Wat hebben docenten, voorlichters en trainers met elkaar gemeen? Het zijn alle drie kennisprofessionals: ze brengen kennis over op anderen. Het is cruciaal om dat op een aantrekkelijke manier te doen, zodat de toehoorders zich ervoor openstellen. Storytelling helpt kennisprofessionals om een connectie te maken, interactie te creëren en kennis over te brengen.

WAAROM DEZE CURSUS?

Tijdens deze incompanycursus leer jij als kennisprofessional je kennis te verpakken in een begrijpelijk en compact verhaal. Je leert hoe je storytelling kunt toepassen om anderen op een gestructureerde, boeiende manier kennis bij te brengen.

RESULTATEN NA DE EDUCATIEVE STORYTELLER

  • Je weet hoe je een verhaal voorbereidt en structureert
  • Je weet hoe je storytelling inzet om je kennis over te brengen
  • Je kunt een begrijpelijk en compact verhaal vertellen
  • Je staat zelfbewust en vol vertrouwen voor een groep

NEEM CONTACT OP

Tijdens de incompanycursus De Educatieve Storyteller leren jij en je collega’s in vier trainingen om jullie zakelijke presentatievaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Neem contact op om te bespreken hoe we jullie kunnen helpen.

CONTACT OPNEMEN

BESCHRIJVING VAN DE EDUCATIEVE STORYTELLER

De Educatieve Storyteller is een incompanycursus die bestaat uit vier trainingen van één dagdeel. Daarin gaan we in op de kernelementen van een goed verhaal. Ook besteden we aandacht aan je verbale en non-verbale communicatie, aan improvisatietechnieken en aan manieren om interactie te creëren.

De Presenteerschool biedt een maatwerkgarantie. We stemmen de cursus af op de behoeften van jouw team. Van tevoren voeren we met alle deelnemers een intakegesprek om de ervaringen en behoeften in kaart te brengen. Verder verzoeken we jullie om casuïstiek in te brengen, waarop we de theorie en de oefeningen kunnen toespitsen.

Ons cursusmateriaal is weldoordacht, didactisch verantwoord en praktisch toepasbaar. Wij vinden het belangrijk dat het materiaal breed gedragen wordt door jou en je team én dat jullie het in de praktijk kunnen brengen. Daarom bestaat elke training uit een combinatie van theorie, discussie en toepassing. Op die manier behalen jullie het maximale resultaat uit deze cursus.

GLOBALE OPZET

TRAINING 1: HET CONFLICT
We maken kennis en bespreken de opzet van de cursus. Vervolgens introduceren we de verhaalcirkel, een model om in acht stappen de outline van het verhaal te schetsen. Ook achterhalen we de moraal van je verhaal. Je gaat aan de slag met de theorie, presenteert de uitkomsten en verwerkt de feedback. Je presenteert de verbeterde versie nogmaals, waarna we vooruitblikken op training 2.

TRAINING 2: DE STRUCTUUR
We blikken terug op de vorige training en bespreken je persoonlijke voortgang. Daarna behandelen we enkele modellen om je verhaal te structureren. Je selecteert er één en structureert het verhaal uit training 1. Je presenteert de uitkomsten, ontvangt feedback en verwerkt het commentaar. Tot slot geef je de presentatie nogmaals, waarna we vooruitblikken op training 3.

TRAINING 3: DE CONNECTIE
We blikken terug op de vorige training en bespreken je persoonlijke voortgang. Daarna gaan we in op technieken om je publiek bij je verhaal te betrekken. We oefenen daarmee, waarna je het verhaal uitwerkt tot een presentatie van tien minuten. Je oefent deze presentatie en krijgt feedback, waarna we vooruitblikken op training 4.

TRAINING 4: HET VERHAAL
We blikken terug op de vorige training en bespreken je persoonlijke voortgang. Dan geef je de eindpresentatie van ongeveer tien minuten, waarin je de besproken theorie in de praktijk brengt. Je krijgt de mogelijkheid de presentatie op te laten nemen en je krijgt feedback van de hele groep. Tot slot bespreken we hoe je het geleerde in de toekomst gaat toepassen.

SPECIAAL VOOR KENNISPROFESSIONALS

Deze incompanycursus is ontwikkeld voor teams van professionals die kennis delen met anderen. Het is van belang dat alle collega’s de principes van storytelling kennen en kunnen toepassen, zodat ze in staat zijn hun kennis effectief over te brengen.

Heeft jouw team speciale behoeften? Missen jullie een onderwerp of willen jullie maar een deel van de cursus volgen? Wij stellen een speciaal pakket voor jullie samen.

ONLINE CURSUS

Willen jullie deze cursus online volgen? Dat kan! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

NEEM CONTACT OP

PERSOONLIJKE BEGELEIDING?

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding? Dan stellen we in overleg een individueel coachingstraject voor je samen.

NEEM CONTACT OP

SPECIFICATIE

TRAINING EN BEGELEIDING
De cursus is opgebouwd uit twee delen: (1) vier trainingen van één dagdeel en (2) een individueel begeleidingstraject. De afzonderlijke trainingen kosten € 1250,- en de persoonlijke begeleiding kost in totaal € 1.000,-. De prijzen zijn exclusief btw.

CURSUSMATERIAAL
Het cursusmateriaal zit bij de prijs inbegrepen.

ALLES OP EEN RIJ

PRIJSOPBOUW
1. Vier trainingen van één dagdeel: € 5.000,-
2. Individuele begeleiding: € 1000,-
3. Cursusmateriaal: € 0,-

Totaal: € 6000,- exclusief btw

BETAALWIJZE
Voorafgaand aan de cursus versturen we de factuur. Die moet binnen 30 dagen voldaan worden.

KENNIS VERSPREIDEN IN DE VORM VAN VERHALEN

Van docenten tot trainers en van keynote sprekers tot voorlichters: kennisoverdracht speelt een cruciale rol in tal van beroepen. Veel kennisprofessionals verspreiden graag alle kennis waarover ze beschikken, maar houden niet bewust rekening met de ontvangers. Zonde, want een groot deel van de informatie gaat op die manier verloren. Een educatieve storyteller pakt het anders aan.

Als je regelmatig kennis verspreidt, dan helpt het als je publiek ontvankelijk is voor je boodschap. Pas dus technieken toe om je toehoorders geboeid te houden en mee te krijgen. Dat lukt het beste als je de kennis verpakt in verhaalvorm. Dat kun je zo ingewikkeld maken als je zelf wilt, van een treffend voorbeeld tot aan een training die je van begin tot eind als een verhaal presenteert.

TRANSFORMEER JEZELF TOT EDUCATIEVE STORYTELLER

Hieronder geven wij vier adviezen voor jou als educatieve storyteller.

ADVIES 1: VERTEL OVER VERLANGENS EN OBSTAKELS

In veel verhalen is er sprake van iemand die iets wil, maar dat niet kan krijgen. Dat levert een conflict op, waardoor het verhaal op gang komt. Als je kennis wilt overbrengen, kun je daar verhalen bij vertellen over mensen die obstakels moeten overwinnen om tot het inzicht te komen dat jij wilt delen. Dit principe kun je toepassen op allerlei personen, van wiskundigen die er niet in slagen om een probleem op te lossen tot een doorsnee huisman die boodschappen gaat doen maar voor een leeg schap komt te staan.

ADVIES 2: BRENG HET PERSOONLIJK

Uit onderzoeken blijkt dat we ons gaan identificeren met een hoofdpersoon als we een verhaal vertellen én beluisteren. Het is dus een goed idee om een hoofdpersoon te introduceren in wie het publiek zich herkent. Hoewel je als educatieve storyteller niet te veel over jezelf moet praten – dat wordt saai – ben je zelf vaak wel een bruikbare hoofdpersoon: je kunt namelijk vanuit de ik-vorm vertellen en je kunt op een authentieke manier emoties in je verhaal verwerken. Dat leidt vrijwel automatisch tot identificatie en begrip bij je toehoorders.

ADVIES 3: STEL DE AFLOOP UIT

Als je willekeurige twee mensen met elkaar aan een tafel ziet zitten, is er niet direct sprake van spanning. Dat wordt anders als je een tijdbom onder die tafel plaatst. En het wordt zeker spannend als de mensen zich niet van de bom bewust zijn, maar jij als kijker wel. Deze techniek is bedacht door de meester van suspense, regisseur Alfred Hitchcock, en staat bekend als de bom onder de tafel. Je speelt een spel met de verwachtingen van het publiek – en dat levert de spanning op. Maar zoals de oude meester zelf zei: “The bomb must never go off.” Het spannende element is immers dat je in onzekerheid verblijft.

ADVIES 4: MAAK DE CIRKEL ROND

Als je de afloop lang genoeg hebt uitgesteld, moet je de cirkel wel rondmaken. Vindt jouw hoofdpersoon wat hij of zij zoekt, of niet? Uit verschillende studies blijkt dat mensen het prettig vinden als je ze antwoord geeft op die centrale vraag. Omdat het als educatieve storyteller niet jouw doel is om je publiek te frustreren, moet je er dus voor zorgen dat je het hele verhaal hebt verteld voordat de tijd voorbij is.

DE EDUCATIEVE STORYTELLER: HOE KUNNEN WIJ JE HELPEN?

Willen jij en je collega’s effectiever kennis overbrengen op anderen? Onze adviezen helpen je een heel eind op weg. Het is niet eenvoudig om dat zonder professionele ondersteuning te doen. De Presenteerschool kan je helpen om deze technieken op een adequate manier toe te passen en om jezelf als educatieve storyteller te blijven ontwikkelen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

Wij reageren altijd binnen 24 uur.

WIJ HOUDEN VAN PRESENTEREN

De Presenteerschool helpt je graag je presentatievaardigheden te verbeteren. Dat doen we in de vorm van trainingen en advies.

Verder delen we kennis over alles wat met presenteren te maken heeft, bijvoorbeeld op ons blog en ons YouTubekanaal.

JOUW PROFESSIONELE LEERSCHOOL

ONZE FILOSOFIE

De Presenteerschool bekommert zich om jouw professionele ontwikkeling. We helpen jou je presentatievaardigheden verbeteren, zodat je beter in staat bent jezelf als professional te profileren en je boodschap helder en geloofwaardig over te brengen.

DE PRESENTEERSCHOOL WERKT MET BEVLOGEN EN COMPETENTE TRAINERS

NEEM CONTACT MET ONS OP

Spreek je ons graag telefonisch? Heb je meer informatie nodig? Wil je een vraag stellen?

Je kunt ook het onderstaande contactformulier invullen en dan krijg je binnen 24 uur een reactie.