INCOMPANYCURSUS

4 DAGDELEN

€ 1500,- PER DAGDEEL

MAX. 8 DEELNEMERS

  • Presenteer helder en aantrekkelijk voor een webcam
  • Bereid je online presentaties effectief voor
  • Maak gebruik van storytelling en digitale tools

Een online situatie vergt andere presentatievaardigheden dan een fysieke situatie. Tijdens deze incompanycursus transformeren jij en je team jezelf tot digitale sprekers. Neem contact op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen.

CONTACT OPNEMEN

Wij reageren altijd binnen 24 uur!

DE DIGITALE SPREKER

In onze kenniseconomie is het van cruciaal belang om informatie helder en geloofwaardig over te brengen op anderen. Voor veel professionals is presenteren dan ook een kernvaardigheid. Presentaties vinden steeds vaker online plaats. Dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee.

Veel professionals hebben moeite om in een online situatie helder en geloofwaardig te presenteren. Ze vinden het onprettig om voor de webcam te spreken, ze slagen er niet in om het publiek bij het verhaal te betrekken en ze merken dat ze minder makkelijk contact met het publiek maken. Toch is de verwachting dat steeds meer presentaties online plaatsvinden.

WAAROM DEZE CURSUS?

Deze incompanycursus is bedoeld om de online presentatieskills van professionals een boost te geven. Om het gewenste effect te bereiken moeten ze een activerende structuur aanhouden, storytelling toepassen en interactie creëren met digitale tools.

RESULTATEN NA DE DIGITALE SPREKER

  • Je weet hoe je een online presentatie voorbereidt
  • Je weet hoe je een online presentatie activerend structureert
  • Je kunt op afstand een connectie met je publiek creëren
  • Je kunt zelfverzekerd presenteren voor een webcam

NEEM CONTACT OP

Tijdens de incompanycursus De Digitale Spreker leren jij en je collega’s in vier trainingen hoe jullie je online presentatievaardigheden kunnen verbeteren. Neem contact op om te bespreken hoe we jullie kunnen helpen.

CONTACT OPNEMEN

DE DIGITALE SPREKER: BESCHRIJVING

De Digitale Spreker is een incompanycursus die bestaat uit vier trainingen van één dagdeel. We bespreken de waarde van presentatievaardigheden voor professionals. Ook gaan we in op de theorie achter online presenteren, behandelen we de presentatiestructuur, storytelling en interactie. Verder presenteren we meermaals voor een webcam.

De Presenteerschool biedt een maatwerkgarantie. We stemmen de cursus af op de behoeften van jou en je collega’s. Van tevoren vindt er een intake plaats om kennis te maken, jullie ervaringen met online presenteren in kaart te brengen en de leerdoelen te specificeren. Verder verzoeken we jullie om een eigen presentatie in te brengen, waar we de theorie op kunnen toespitsen.

Ons cursusmateriaal is weldoordacht, didactisch verantwoord en praktisch toepasbaar. Wij vinden het belangrijk dat het materiaal breed gedragen wordt door jou en je team én dat jullie het in de praktijk kunnen brengen. Daarom bestaat elke training uit een combinatie van theorie, discussie en toepassing. Op die manier behalen jullie het maximale resultaat uit deze cursus.

GLOBALE OPZET VAN DE DIGITALE SPREKER

TRAINING 1: ONLINE PRESENTEREN
We maken kennis en spreken de wederzijdse verwachtingen uit. We bespreken het doel en het nut van een presentatie. Daarna gaan we in op de theorie achter online presenteren. We bereiden een online presentatie voor, die we tot slot oefenen voor de webcam.

TRAINING 2: STRUCTUUR EN STORYTELLING
We blikken terug op de vorige training en bespreken je persoonlijke voortgang. We introduceren een activerende presentatiestructuur en bespreken hoe je die afstemt op de online situatie. Ook gaan we in op storytellingtechnieken om een connectie te maken met je publiek. We sluiten af met een presentatie-oefening voor de webcam.

TRAINING 3: ONLINE INTERACTIE
We blikken terug op de vorige training en bespreken de actualiteiten. Daarna behandelen we het belang van een betrokken publiek. We maken kennis met enkele digitale tools en activerende werkvormen, waar we ook mee oefenen. Aan het eind doen we een presentatie-oefening voor de webcam.

TRAINING 4: PRESENTEREN VOOR DE WEBCAM
We blikken terug op de vorige training en bespreken de actualiteiten. Vervolgens gaan we meermaals oefenen met presenteren voor de webcam. We sluiten af met een vooruitblik, waarin de vraag centraal staat hoe jullie het geleerde in de praktijk gaan brengen.

SPECIAAL VOOR PROFESSIONALS DIE REGELMATIG ONLINE PRESENTEREN

Deze online cursus is ontwikkeld voor teams van professionals die regelmatig online presenteren. Het is van belang dat alle collega’s over dezelfde tools en technieken beschikken, zodat ze als spreker in een online situatie een vergelijkbaar basisniveau kunnen bereiken.

Heeft jouw team speciale behoeften? Missen jullie een onderwerp of willen jullie maar een deel van de cursus volgen? Wij stellen een speciaal pakket voor jullie samen.

ONLINE CURSUS

Willen jullie deze cursus online volgen? Dat kan! Hoewel De digitale spreker is ingericht als incompanycursus, begrijpen we dat deze turbulente tijden vragen om flexibiliteit. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

NEEM CONTACT OP

PERSOONLIJKE BEGELEIDING?

Heb je toch behoefte aan persoonlijke begeleiding bij het online presenteren? Dan stellen we in overleg een individueel coachingstraject voor je samen.

NEEM CONTACT OP

SPECIFICATIE

TRAINING EN BEGELEIDING
De cursusprijs is opgebouwd uit twee delen: (1) vier trainingen van één dagdeel en (2) een individueel begeleidingstraject. De afzonderlijke trainingen kosten € 1250,- en de persoonlijke begeleiding kost in totaal € 1.000,-. De prijzen zijn exclusief btw.

CURSUSMATERIAAL
Het cursusmateriaal zit bij de prijs inbegrepen.

ALLES OP EEN RIJ

PRIJSOPBOUW
1. Vier trainingen van één dagdeel: € 5.000,-
2. Individuele begeleiding: € 1000,-
3. Cursusmateriaal: € 0,-

Totaal: € 6000,- exclusief btw

BETAALWIJZE
Voorafgaand aan de cursus versturen we de factuur. Die moet binnen 30 dagen voldaan worden.

EFFECTIEVER PRESENTEREN IN ONLINE SITUATIES

Presenteren voor de webcam: sommigen houden ervan en anderen haten het. Er zijn minstens zoveel voor- als nadelen te bedenken van een presentatie in een online omgeving. Enerzijds moet je harder werken om contact te maken met je publiek en heb je de situatie minder in de hand dan op locatie. Anderzijds heb je de beschikking over fantastische tools en kun je vanuit je eigen vertrouwde omgeving je boodschap verspreiden.

Als je regelmatig online presentaties moet geven, is het van belang om jezelf te ontwikkelen tot digitale spreker. Stuur in iedere situatie aan op interactie en activatie, doe er alles aan om aantrekkelijk in beeld te komen en besteed van tevoren aandacht aan de techniek. Verder is het, net als tijdens presentaties op locatie, cruciaal om je publiek geboeid te houden.

TRANSFORMEER JEZELF TOT DIGITALE SPREKER

Hieronder leggen wij uit hoe je jezelf in vier stappen transformeert tot digitale spreker.

STAP 1: REGEL DE BELICHTING EN COMPOSITIE

Wil je overkomen als een professionele digitale spreker? Dan is het noodzakelijk om aantrekkelijk in beeld te verschijnen. Zorg ervoor dat er voldoende licht in je gezicht schijnt, dat je vanaf je hals tot aan je kruin in beeld bent en dat je hoofd ongeveer driekwart van het beeld beslaat. Besteed aandacht aan je achtergrond en zorg ervoor dat je kleding daarmee matcht. Voorkom te allen tijde kleding met patronen.

STAP 2: CHECK DE TECHNIEK

Als je presenteert voor de webcam, ben je in grote mate afhankelijk van de techniek. Check in ieder geval je verbinding, je camera, je microfoon en je koptelefoon. Doe de deur van je vertrek op slot en sluit je ramen om ruis tegen te gaan. Helaas kun je nooit helemaal voorkomen dat er iets onverwachts gebeurt. Als er iets misgaat moet je in staat zijn om te improviseren.

STAP 3: CREËER INTERACTIE

Interactie is onmisbaar als je presenteert op afstand. Als digitale spreker is het verstandig om interactie in iedere presentatie te verwerken, bijvoorbeeld door vragen te stellen, activerende werkvormen te gebruiken en tools voor interactie in te zetten. Op die manier creëer je betrokkenheid bij je publiek en zorg je ervoor dat je toehoorders actief blijven luisteren. Dat is zeker in een online situatie van essentieel belang.

STAP 4: VERTEL EEN VERHAAL

Storytelling is een krachtig wapen voor iedere spreker. Met een goed verteld verhaal houd je het publiek niet alleen geboeid, maar zorg je er ook voor dat het zich met jou als spreker identificeert. Je kunt er dan van uitgaan dat ze ontvankelijker zijn voor de informatie die je wilt overbrengen. Je kunt verschillende verhaaltechnieken toepassen om ervoor te zorgen dat je boodschap krachtig overkomt.

DE DIGITALE SPREKER: HOE KUNNEN WIJ JE HELPEN?

Willen jij en je collega’s beter leren presenteren voor de webcam? Door deze stappen te volgen kun je al veel resultaat bereiken. Het kost echter tijd en moeite om jezelf deze stappen eigen te maken en om jezelf als digitale spreker te blijven ontwikkelen. De Presenteerschool kan jullie daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jullie kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

Wij reageren altijd binnen 24 uur.

WIJ HOUDEN VAN PRESENTEREN

De Presenteerschool helpt je graag je presentatievaardigheden te verbeteren. Dat doen we in de vorm van trainingen en advies.

Verder delen we kennis over alles wat met presenteren te maken heeft, bijvoorbeeld op ons blog en ons YouTubekanaal.

JOUW PROFESSIONELE LEERSCHOOL

ONZE FILOSOFIE

De Presenteerschool bekommert zich om jouw professionele ontwikkeling. We helpen jou je presentatievaardigheden verbeteren, zodat je beter in staat bent jezelf als professional te profileren en je boodschap helder en geloofwaardig over te brengen.

DE PRESENTEERSCHOOL WERKT MET BEVLOGEN EN COMPETENTE TRAINERS

NEEM CONTACT MET ONS OP

Spreek je ons graag telefonisch? Heb je meer informatie nodig? Wil je een vraag stellen?

Je kunt ook het onderstaande contactformulier invullen en dan krijg je binnen 24 uur een reactie.