Bel ons:

Een plan voor je persoonlijke profilering

Persoonlijke profilering volgens een profileringsplan

Hoe maak je als professional werk van je persoonlijke profilering? Door een strategische aanpak te volgen. Wij bespreken een profileringsplan dat je daarbij kan helpen.

De kans op succes in je werk neemt toe als je anderen laat zien waar je voor staat, wat je kwaliteiten zijn en wat je voor ze kunt betekenen. 1 Dat is een behoorlijke uitdaging in snel veranderende werkomgevingen waarin de waan van de dag leidend is.

Jezelf persoonlijk en planmatig profileren

Als je binnen en buiten je organisatie werk wil maken van je persoonlijke profilering, dan vereist dit een grondige en planmatige aanpak. Een profileringsplan helpt je hier handen en voeten aan te geven. Hieronder beschrijven we met welke vier onderdelen je tot een profileringsplan komt.

1. Doelen

Je begint door je ambities naar concrete doelen te vertalen. Je hebt bijvoorbeeld als beleidsmedewerker de ambitie om andere afdelingen te helpen beleid te ontwikkelen, maar je merkt dat zij vaak niet goed weten wat jullie voor hen kunnen betekenen. Samen met je afdeling stel je jezelf ten doel je rol en toegevoegde waarde zichtbaar te maken. Jouw persoonlijke profilering valt dus samen met die van je directe collega’s.

2. Acties

Als je de doelen hebt geformuleerd, bepaal je per doel hoe je jezelf gaat profileren. Deze acties kunnen elkaar in tijd opvolgen. Als beleidsmedewerker ga je bijvoorbeeld in gesprek met andere afdelingen om elkaar beter te leren kennen en helder te krijgen hoe jullie elkaar van dienst kunnen zijn. Daarnaast neem je jezelf voor een filmpje te maken waarin je uitlegt wat je voor andere afdelingen kunt betekenen.

3. Gedrag

Nadat je acties hebt geformuleerd geef je aan welk gedrag je moet laten zien om de actie te voltooien en je doel te bereiken. Dit is hoe de persoonlijke profilering concreet vorm krijgt. Formuleer positief. Schrijf bijvoorbeeld voor dat beleidsmedewerkers zich tijdens het gesprek met een andere afdeling constructief opstellen, nieuwsgierig zijn naar de ander en helder communiceren.

4. Planning

Nu je de doelen hebt vertaald naar acties en daar concreet gedrag aan hebt gekoppeld, is het tijd om een tijdsplanning te maken. Houd het zo simpel mogelijk en gebruik de rest van je plan als input. Geef bij de doelen aan wanneer je ze bereikt wilt hebben en benoem bij de acties wanneer ze uitgevoerd moeten zijn. Het gedrag is niet te plannen, dus je moet ervoor zorgen dat jij en je collega’s dat als richtlijn aanhouden. 

Je persoonlijke profilering monitoren

Je monitort de voortgang van het profileringsplan met enige regelmaat. Bedenk daarbij dat het plan geen statisch document is. Je kunt dit tussentijds bijstellen. Bovendien is het plan geen doel, maar een middel. Als er tijdens het proces spontaan goede ideeën ontstaan, hoef je niet per se terug naar de tekentafel. Je kunt ze ook gewoon in de praktijk brengen. Dan merk je vanzelf wat het effect is.

Pak jij je persoonlijke profilering grondig aan?

Het is niet eenvoudig om jezelf persoonlijk te profileren. Een profileringsplan geeft je richting en helpt je structuur aan te brengen. Als je er vervolgens in slaagt het plan consistent uit te voeren en bij te stellen als de situatie hierom vraagt, dan zul je waarschijnlijk je rol succesvoller vervullen.

Bronnen

  1. Bertus, S. en Cate, M. ten (2010). Zien ze wel hoe goed je bent? In vijf stappen naar zichtbaar zakelijk succes. Den Haag: Academic service, p. 54. ↩︎

Tips over presenteren nodig?

Ben je toe aan de volgende stap als spreker? Wil jij jezelf verbeteren op alle gebieden die er tijdens presentaties toe doen? En wil je dat op een grondige manier aanpakken? Lees Presenteren: de ultieme gids voor sprekers, onze longread vol theorie, tips en technieken over presentatievaardigheden – inclusief een handig formulier om jezelf te analyseren.

Boost je presentatieskills

Wij zijn De Presenteerschool. Wij helpen jou als professional je presentatievaardigheden verbeteren. Dat doen we in de vorm van training en coaching. Verder delen we kennis over alles wat te maken heeft met presenteren.

Boost je presentatieskills

Wij zijn De Presenteerschool. Wij helpen jou als professional je presentatievaardigheden verbeteren. Dat doen we in de vorm van training en coaching. Verder delen we kennis over alles wat te maken heeft met presenteren.

Indruk maken.

In de spotlights. Op de werkvloer. Voor de camera.

Ontvang maandelijks nieuwe inzichten over presentatievaardigheden.
Je kunt je altijd uitschrijven. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
×