Moet jij je start-up pitchen om investeerders te werven? Dan kun je een aanpak hanteren waarmee andere bedrijven ook succes hebben gehad. In deze kennisclip beschrijven we de twaalf elementen waaraan jouw investeringspitch moet voldoen om succes te hebben. Deze video is gebaseerd op pitches waarmee bedrijven als Canva en Airbnb grote investeringen binnenhaalden.
Een pitch is een korte presentatie waarmee je het publiek aanspoort om in actie te komen. Het type pitch dat je geeft, hangt af van het doel dat je wilt bereiken. Met een elevator pitch zet je bijvoorbeeld jezelf in de markt, met een salespitch verkoop je een product of dienst en met een investeringspitch probeer je investeerders ervan te overtuigen dat ze geld in jouw start-up moeten investeren. Zo’n pitch is het uitgelezen middel om je start-up te pitchen, weten ook bedrijven als Canva en Airbnb.

Overtuig en activeer je investeerders
Als je een effectieve investeringspitch wilt geven, kan een pitchdeck je helpen om je start-up te pitchen. Dat is de visuele ondersteuning die je vormgeeft in programma’s als Keynote, PowerPoint en Slideshare. Hoewel een pitchdeck geen vaste structuur of onderdelen kent, komt een aantal elementen in vrijwel elke succesvolle investeringspitch terug. Wij hebben twaalf elementen in een logische volgorde gezet.

Twaalf stappen om je start-up te pitchen
Hieronder bespreken we de twaalf elementen om je start-up te pitchen stap voor stap.
- Introductie: vertel wie je bent en waarom je hier staat.
- Team: laat zien welk team je ondersteunt.
- Probleem: beschrijf welk probleem je probeert op te lossen.
- Oplossing: leg uit hoe je van plan bent het probleem op te lossen.
- Voordelen: geef aan wat jouw oplossing speciaal maakt. Beschrijf je usp’s. 1
- Product: laat zien hoe je product of dienst werkt.
- Aantrekking: maak duidelijk wat de aantrekkingskracht van je idee is.
- Markt: toon dat je de aard en omvang van je markt kent.
- Concurrentie: breng je concurrentie in kaart.
- Verdienmodel: licht toe hoe je van plan bent geld te verdienen.
- Investering: vertel welk budget je beoogt en waarvoor je dat nodig hebt.
- Contact: sluit af met de uitnodiging om contact op te nemen.

Kun jij je start-up krachtig pitchen?
Wil jij je start-up pitchen voor een groep investeerders? Dan is het verstandig om je pitchdeck op basis van de bovenstaande twaalf elementen op te bouwen. Met behulp daarvan kun je een krachtig en overtuigend verhaal vertellen.
Wil jij leren hoe je een goede pitch geeft? Lees dan onze ultieme presenteergids voor professionals, schrijf je in voor een van onze cursussen of neem rechtstreeks contact op met De Presenteerschool.
Vond je dit een interessant artikel? Laat een comment achter en deel de post via social media met je contacten.
3 reacties