Drie praktische presentatieapps voor professionals

Drie praktische presentatieapps voor professionals

De digitalisering kan je als spreker erg veel werk uit handen nemen. Wij bespreken drie praktische presentatieapps die in verschillende situaties van pas kunnen komen.

Presentatieapps die je het leven makkelijker maken

Er zijn tientallen presentatieapps in omloop. Veel daarvan zijn betaalde applicaties die je helpen om fraaie sheets uit te werken, maar sommige zijn bedoeld om je als spreker te helpen je boodschap helder en geloofwaardig over te brengen. Hieronder bespreken we drie van die apps.

Hou je tijd in de gaten met Presentation Timer

Presentation Timer is een van de eenvoudigste presentatieapps op de markt. De app heeft maar één functie: je spreektijd bijhouden. Je kunt de applicatie gebruiken tijdens de voorbereiding en tijdens de presentatie zelf. Het grote voordeel ten opzichte van de reguliere aftelfunctie op je telefoon is dat deze app de tijd zichtbaar maakt zonder dat je op je telefoon hoeft te focussen.

Deze presentatieapp werkt namelijk met kleuren die groot in beeld worden gebracht. Blauw betekent dat je langer moet spreken, groen wil zeggen dat je ruim voldoende tijd hebt om naar het einde toe te werken, geel houdt in dat je af kunt ronden en bij rood moet je onmiddellijk stoppen met praten. Je hoeft de tijd dus niet op de seconde bij te houden, maar krijgt een globale indruk van de tijd die je overhebt.

Verbeter je voordracht met Pro Metronome

Over de kracht van mondelinge communicatie valt veel te zeggen. Recent onderzoek wijst bijvoorbeeld uit dat mensen sneller overtuigd raken door een gesproken pitch dan een geschreven pitch. 1

Het is dan wel van belang dat je als spreker je stem goed gebruikt, bijvoorbeeld door de juiste spreeksnelheid aan te houden. Pro Metronome was oorspronkelijk geen presentatieapp, maar een app om muzikanten te helpen. Inmiddels is er ook een optie om je stem te analyseren. Nu kan je zelfs hulp krijgen om je woorden beter te timen.

Tover je smartphone om tot klikker met Air Presentation

Als je tijdens het spreken niet weet wat je met je handen aanmoet, kun je met spreekkaartjes of een klikker werken. Een goede klikker kost echter minimaal dertig euro – en de kans is groot dat je het apparaat thuis laat liggen of de bijbehorende usb-stick in de computer laat zitten. Je verlost jezelf van die problemen door de presentatieapp Air Presentation te gebruiken.

Met deze gratis app maak je van je telefoon een klikker. Let op: je moet eerst een programmaatje installeren op de computer die je voor je sheets gebruikt. Deze presentatieapp helpt je daarbij. Vergeet niet om voorafgaand aan de presentatie de notificaties en het geluid van je telefoon uit te zetten. Heb je een Android-toestel? Dan kun je ook kiezen voor AIO Remote om je smartphone als klikker te gebruiken.

Gebruik jij presentatieapps om goed te presenteren?

Zoals gezegd helpen deze presentatieapps je niet om je presentatievaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Ze maken je het leven als spreker wel een stuk gemakkelijker.

Bronnen

  1. Epley, N. en Schroeder, J. (2019). ‘The Sound of Intellect: Speech Reveals a Thoughtful Mind, Increasing a Job Candidate’s Appeal’. Association for Psychological Science, vol. 26, deel 6, p. 877-891. ↩︎
Lees ook deze gerelateerde artikelen

Als spreker moet je ervoor zorgen dat je toehoorders ontvankelijk worden voor je boodschap. Activerend presenteren is een effectieve strategie om dat doel te bereiken.

Maak jij effectieve slides? Wij delen vijf principes die je als spreker kunt aanhouden om krachtig te presenteren met PowerPoint, Keynote, Slides of andere software.

Wil je op afstand je boodschap overbrengen? Activerend presenteren is de sleutel om je toeschouwers geboeid te houden. Wij introduceren een presentatiestructuur die hierbij helpt.

Meer tips over presenteren nodig?
Ben je toe aan de volgende stap als spreker? Wil jij jezelf verbeteren op alle gebieden die er tijdens presentaties toe doen? En wil je dat op een grondige manier aanpakken? Lees Presenteren: de ultieme gids voor sprekers, onze longread vol theorie, tips en technieken over presentatievaardigheden – inclusief een handig formulier om jezelf te analyseren.
Lees de ultieme presenteergids over presenteren

Indruk maken.

In de spotlights. Op de werkvloer. Voor de camera.

Ontvang maandelijks nieuwe inzichten over presentatievaardigheden.
Je kunt je altijd uitschrijven. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
×