Welkom bij ons kenniscentrum (banner)
Welkom bij ons kenniscentrum (cover)
Wil jij indruk maken als professional? Op het podium, in je team of voor de webcam? De Presenteerschool weet wat daarvoor nodig is. Op deze pagina lees je onze artikelen en bekijk je onze video’s. Wil jij je presentatievaardigheden naar een hoger niveau tillen, samen met collega’s bijvoorbeeld? Wij verzorgen presentatietrainingen en sprekerscoaching. Neem contact op voor een offerte op maat.

Je ontvangt altijd binnen 24 uur een reactie.

DE NIEUWSTE ARTIKELEN VAN ONS KENNISCENTRUM

De show stelen als spreker: hoe doe je dat?

De show stelen als spreker: hoe doe je dat?

Veel sprekers willen een degelijke indruk maken: de informatie moet kloppen, het publiek moet de presentatie kunnen volgen en de boodschap moet overkomen. Maar soms is dat niet voldoende: dan wil je als spreker de show stelen.

LEES MEER »
Presenteren kun je leren: doe je voordeel met dit onderzoek op basis van big data.

Hoe big data je helpt succesvolle presentaties te geven

Presenteren kun je leren: het is een veelgehoord cliché in de wereld van communicatie. Zoals bij de meeste clichés schuilt er een kern van waarheid in. Presenteren is niet alleen een kwestie van natuurlijk talent, maar ook van voorbereiding en oefening. Daarnaast kun je vaardigheden ontwikkelen om je boodschap effectiever over te brengen. Wij geven je vijf tips.

LEES MEER »
Cijfers presenteren: hoe breng je data tot leven?

Cijfers presenteren: breng je data tot leven als spreker

Cijfers spelen een cruciale rol in onze maatschappij. Ze ondersteunen besluitvorming, illustreren trends en maken financiële resultaten inzichtelijk. Hoe kun je cijfers aansprekend en overtuigend presenteren als professional? Dat lees je in dit artikel.

LEES MEER »
De eerste indruk: hoe wek je als spreker direct sympathie op?

De eerste indruk: hoe je direct sympathiek overkomt als spreker

Denk eens aan een paar sprekers die indruk op je maken. Stralen ze vertrouwen uit als ze het podium betreden? Trekken ze de aandacht zodra ze beginnen te spreken? Slagen ze erin om snel een band op te bouwen met de aanwezigen? Zo ja, dan zijn ze zich waarschijnlijk bewust van de kracht van de eerste indruk. Wij geven je zeven tips om net zo’n goede eerste indruk te maken als de sprekers die je bewondert.

LEES MEER »
Zeven tips om je lichaamstaal te verbeteren

Zeven tips om je lichaamstaal te verbeteren

Lichaamstaal kleurt de boodschap die je verspreidt. In ‘The Definitive Book of Body Language’ uit 2006 maken Allen en Barbara Pease je als lezer bewust van je eigen non-verbale signalen. Ook beschrijven ze hoe je lichaamstaal kunt inzetten om effectief te communiceren. Wij bespreken de zeven belangrijkste tips.

LEES MEER »

Indruk maken.

In de spotlights. Op de werkvloer. Voor de camera.

Ontvang maandelijks nieuwe inzichten over presentatievaardigheden.
Je kunt je altijd uitschrijven. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met ons cookie- en privacybeleid.