WIL JIJ BETER LEREN PRESENTEREN?

BETER LEREN PRESENTEREN?

Je ontvangt altijd binnen 24 uur een reactie.

BOOST JE PRESENTATIESKILLS

WAT ONZE KLANTEN OVER ONS ZEGGEN

"SAMENWERKEN MET DE PRESENTEERSCHOOL IS GEWOON EEN HEEL GOED IDEE!"
"Wij hebben uitstekende ervaringen met De Presenteerschool! Inhoudelijk weten zij goed waar ze het over hebben en ze proberen hun verhaal echt af te stemmen op de specifieke wensen van hun gesprekspartner. Naast kennis en expertise brengen ze ook betrokkenheid en enthousiasme met zich mee. Samenwerken met De Presenteerschool is gewoon een heel goed idee!"
JOCHEM KUIPER, STICHTING NOB
"IK KAN DE PRESENTEERSCHOOL ECHT VAN HARTE AANBEVELEN."
"De trainer is het toonbeeld van 'practice what you preach'! Hij maakt alles waar wat De Presenteerschool belooft in zijn kernwaarden. De training biedt een prettige afwisseling in 'theorie', verschillende oefeningen waarin een keertje 'falen' juist leerzaam blijkt én ruimte voor bezinning en reflectie. Ik kan De Presenteerschool echt van harte aanbevelen."
EVELYN SPANJER, HOGESCHOOL WINDESHEIM
"ZE NEMEN ECHT DE TIJD OM JE TE HELPEN EEN GOEDE PRESENTATIE NEER TE ZETTEN."
De Presenteerschool kan ik een ieder aanraden. Er werken zeer deskundige professionals, waardoor je al snel merkt dat er hoge kwaliteit geleverd wordt. Daarnaast is het contact zeer prettig en verloopt de communicatie soepel. Ze nemen echt de tijd om je te helpen een goede presentatie neer te zetten.
SAFINA SADDAL, NOERAN COSMETICS
"ZE SNAPPEN SNEL WELKE KANT WE OP WILLEN EN LEVEREN MAATWERK."
"Samenwerken met de Presenteerschool is voor mij als organisator van deskundigheidsbevordering binnen het onderwijs zeer waardevol. Het overleg is goed, ze snappen snel welke kant we op willen, ze leveren maatwerk en staan open voor veranderingen. Van collega’s krijg ik enthousiaste reacties."
INGRID, APELDOORN
"SPRANKELEND, ENERGIE-GEVEND EN VOL WAARDEVOLLE FEEDBACK"
"Sprankelend, energie-gevend en vol waardevolle, direct bruikbare feedback. De trainer weet snel contact te maken met de groep en het enthousiasme over presenteren werkt aanstekelijk. De opbouw van de sessie heeft een mooie balans tussen theorie en praktijk. En de trainer weet een plezierige, veilige setting te creëren waarin iedereen zich even durft te laten zien en weet dat ze met een cadeautje naar huis mogen gaan."
KEES VAN EIJK, CENTRUM VOOR CONFLICTHANTERING
Previous slide
Next slide

WIJ DELEN KENNIS OVER PRESENTATIEVAARDIGHEDEN

Presenteren: de ultieme gids voor sprekers

Als moderne professional kom je regelmatig terecht in situaties waarin je een boodschap overbrengt op anderen. In deze longread lees je wat je kunt doen om in elke situatie helder en geloofwaardig te presenteren als professional.

LEES MEER »
Non-verbale communicatie: hoe je zonder woorden je publiek bereikt

Non-verbale communicatie: hoe je zonder woorden je publiek bereikt

Non-verbale communicatie is cruciaal om een boodschap effectief over te brengen. Je moet niet alleen letten op wat je zegt, maar ook op hoe je dat doet. In dit artikel bespreken we het belang van non-verbale communicatie voor jou als spreker. Ook krijg je tips om je eigen non-verbale technieken aan te scherpen.

LEES MEER »
De Troonrede: de koning(in) onder de toespraken (Juliana leest voor en Bernhard kijkt toe)

De Troonrede: de koning(in) onder de toespraken

Jaarlijks presenteert het staatshoofd op Prinsjesdag het regeringsbeleid van het komende jaar. Elk jaar weer leidt deze toespraak – de Troonrede dus – tot een hoop discussie. Dat komt niet alleen door de inhoud, maar ook door de vorm. Wij bespreken een podcast over het taalgebruik in de Troonrede. Ook beantwoorden we de vraag wat jij er als spreker van kan leren.

LEES MEER »

WIJ TRAINEN VANUIT DRIE KERNWAARDEN

EEN AANTAL VAN ONZE OPDRACHTGEVERS

WIJ LEVEREN MAATWERK. GEGARANDEERD.

Met onze training en coaching helpen we jou en je collega’s jullie presentatievaardigheden te verbeteren. Tijdens de intake bespreken we jullie doelen en bepalen we het startniveau.

Jullie kunnen ook zelf input leveren. Willen jullie casussen inbrengen? Extra aandacht besteden aan een specifieke vaardigheid? Voorbereid worden op een speciale gelegenheid?

Het kan allemaal! Wij brengen de behoeften in kaart en richten onze sessies erop in. Zo benutten we de tijd optimaal en kunnen jullie de inhoud van het traject direct toepassen in de praktijk.

VEELGESTELDE VRAGEN

Ja. Presenteren is een communicatievaardigheid die doorgaans wordt omschreven als zogenaamde 21st-century skill. Dat zijn vaardigheden waar je als professional over moet beschikken om toekomstbestendig te blijven. Je kunt je presentatievaardigheden ontwikkelen door je te verdiepen in de theorie, zo veel mogelijk te oefenen en regelmatig om feedback te vragen.

Op die vraag valt geen eenduidig antwoord te geven. Over het algemeen vinden mensen het prettig als een spreker rust en vertrouwen uitstraalt, helder spreekt en een connectie weet op te bouwen met het publiek. Dat heeft niet alleen te maken met de inhoud of de woorden die je gebruikt, maar ook met oogcontact en andere non-verbale signalen. Uit een omvangrijke studie van Quantified Communications blijkt bovendien dat toehoorders een voorkeur hebben voor sprekers die zich expliciet in ze verplaatsen door woorden als “Net zoals u heb ik weleens…”. Ook helpt het om persoonlijke verhalen te vertellen waarmee het publiek zich kan identificeren.

Een goede presentatie voldoet aan ten minste drie vereisten. Ten eerste sluit de inhoud aan op de behoeften van de doelgroep. Maak dus een grondige analyse van je publiek. Ten tweede brengt de spreker de boodschap helder, inspirerend en interactief over – bijvoorbeeld door vragen te stellen of een verhaal te vertellen. Ten derde bereikt hij of zij het doel van de presentatie binnen die tijd die ervoor staat. Wil je hier meer over weten? In deze longread nemen we je mee de diepte in.

Indruk maken.

In de spotlights. Op de werkvloer. Voor de camera.

Ontvang maandelijks nieuwe inzichten over presentatievaardigheden.
Je kunt je altijd uitschrijven. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met ons cookie- en privacybeleid.